IMPORTANTŞtiri agricole

Trofeele Porumbul de Aur 2016, câștigate cu hibrizi Pioneer la ambele categorii, irigat și neirigat

Premiile PORUMBUL DE AUR 2016 au fost decernate în acestă seară, 8 decembrie, în cadrul Congresului ”Fermieri pentru Fermieri” al Asociației Producătorilor de Porumb din România. Ambii fermieri  – membri APPR care au intrat în cursa pentru cea mai bună producție de porumb la hectar, au câștigat obținând performanțele de campioni cu hibrizi din portofoliul companiei Pioneer. 

Atât la categoria Porumb neirigat, cât și la Porumb irigat, fermierii care au avut cele mai bune producții înscrise în concurs au folosit hibrizi Pioneer și o tehnologie complexă. Astfel, Carol Costandache, administratorul societății Costandache din Perieți, județul Ialomița, societate cu 2.465 de hectare de teren din care 906 cultivate cu porumb în 2016, a luat acasă premiul PORUMBUL DE AUR – neirigat cu hibridul P 0023, FAO 400 cu o densitate la semănat de 73.600 de boabe germinabile la hectar și porumb ca și cultură premergătoare. Producția cu care s-a câștigat trofeul la porumb neirigat a fost de 11.403 kilograme la hectar (la umiditate 15%) – medie pe 27 de hectare, cu o umiditate de 13,8% la recoltare.

Trofeul PORUMBUL DE AUR 2016 – irigat a fost decernat echipei de la Agricost condusă de inginerul Octavian Blănaru în Insula Mare a Brăilei, acolo unde în acest an au fost cultivate 7.900 de hectare de porumb din totalul de 56.000 de hectare. Hibridul câștigător de la Pioneer a fost unul din cea mai tardivă grupă – P 1535, FAO 610, semănat la o densitate de 75.000 de boabe germinabile la hectar, cu rapiță ca și cultură premergătoare. Producția câștigătoare la porumbul irigat a fost de 18.926 de kilograme la hectar (la umiditate 15%) – medie pe 70 de hectare la ferma Albatros, boabe recoltate la o umiditate la recoltare de 21%.

Trofeele pentru ediția din acest an au fost înmânate câștigătorilor de către cei care au primit PORUMBUL DE AUR anul trecut – Alexandru Gheorghe  și Jean Cezar Ilie, ambii din județul Ialomița.

Scrie un comentariu