• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Marele premiu TIMAC AGRO ROMÂNIA a ajuns într-o FERMĂ DE FAMILIE DIN JUDEȚUL IAȘI!

    agrointeligenta.ro -

    Familia Gheorghiu lucrează o suprafață de 400 de hectare de teren agricol în comuna ieșeană Dumești și este fericita câștigătoare a camionetei Toyota Hilux, marele premiu al concursului Timac Agro România – ”Descoperă puterea biostimulatorilor! Descoperă puterea 4 x 4!”. 

    Numele Anei Gheorghiu a fost extras din urna cu toți clienții Timac Agro care s-au înscris în concurs după ce au cumpărat anul acesta biostimulatorii din portofoliul companiei specializate în nutriție vegetală. Pe data de 7 decembrie, ieșeanca, alături de soțul său și de ambele fiice, au venit la București pentru a lua acasă, în fermă, camioneta care îi va ajuta să se miște dintr-o parte în alta a exploatației agricole și nu numai.

    Câștigătoarea Ana Gheorghiu, primind cheia de la Toyota Hilux din partea reprezentantului Timac Agro România
    Câștigătoarea Ana Gheorghiu, primind cheia de la Toyota Hilux din partea reprezentantului Timac Agro România

    A fost o surpriză foarte plăcută din partea companiei Timac Agro România. Suntem foarte mulțumiți de colaborarea cu ei. Sunt produse care dau cu plus la recoltă”, a spus câștigătoarea pentru Agrointeligența – www.agrointel.ro.

    Despre anul agricol, familia de fermieri din Iași spune că a fost ”acceptabil”. Cel mai bine au ieșit cu cultura de floarea-soarelui pe care au avut-o înființată pe 100 de hectare, recoltând o producție medie de 2.700 de kilograme la hectar. Dezamăgirea cea mare a fost la grâu unde, în ciuda recoltei de peste 5 tone la hectar, prețul de 50 de bani pe kilogram nu le-a acoperit investiția făcută. La porumb, lucrurile au stat mai bine pentru că anul acesta, la ferma de la Dumești s-au făcut 7.000 de kilograme de boabe la hectar, ceea ce a însemnat și un mic profit pentru afacere.

    familia-castigatoare-cu-reprezentantii-timac-agro

    Concursul care a făcut posibil ca în ferma familiei Gheorghiu să ajungă o camionetă nou-nouță a fost lansat cu prilejul aniversării a 10 ani de prezență a companiei Timac Agro în România. La începutul acestui an , compania specializată în soluții inetligențe de nutriție vegetală a lansat campania ”Descoperă puterea biostimulatorilor, descoperă puterea 4X4”– o tombolă la care marele premiu a fost o mașină de teren Toyota Hilux, un model foarte apreciat de fermieri fiind parcă anume creat pentru a răspunde nevoilor agricultorilor care trebuie să ajungă ușor și în câmp, dar și la întâlnirile de afaceri. Tentant a fost și premiul II – un ATV, model nou, în timp ce premiul trei a fost o dronă de ultimă generație.

    Am lansat campania pentru a le aduce fermierilor în atenție importanța biostimulatorilor într-un context în care noi suntem obligați să ne creștem productivitatea la nivel european – spun acest lucru pentru că dacă ne uităm pe cifre, spre exemplu, la floarea-soarelui suntem numărul 1 la suprafețe cultivate, dar la productivitate suntem abia pe locul 11. La porumb, situația stă și mai rău – suntem pe locul întâi la suprafața cultivată, însă la productivitate suntem pe ultimul loc”, a explicat pentru Agrointeligența – www.agrointel.ro Marius Eftene, Product Manager în cadrul Timac Agro România.

    ”Biostimularea este încă o nișă, dar o nișă care poate să ajute foarte mult la partea de producție, mai exact la sporirea productivității agricole. De aceea noi venim în continuare și pentru 2017 cu noutăți. Am lansat partea aceasta de stimulatori studiind bine ce se întâmplă, am studiat ultimele două sezoane și am sesizat că au fost afectate de arșiță și de secetă și în același timp, deși volumul de precipitații a fost același, distribuția ploilor a fost problema. În primăvară avem prea multă apă, apoi brusc se trece direct la secetă. Biostimulatorii ajută planta să reziste mai bine la stres, să lupte mai bine cu seceta, cu arșița, cu temperaturile foarte ridicate. Planta poate să aibă mâncare, apă, tot ce are nevoie, dar dacă sunt temperaturi foarte ridicate, procesele ei tehnologice sunt foarte încetinite, iar un biostimulator asta face: îi accelerează metabolismul și o ajută”, ne-a mai explicat specialistul Timac Agro România.

    Două produse noi în portofoliul de biostimulatori Timac Agro România

    Pentru 2017, Timac Agro România duce mai departe ”puterea biostimulatorilor” cu noi produse introduse în această gamă.  ”Venim cu produse noi în categoria de biostimulatori și ne vom axa mai mult pe partea de biostimulatori radiculari. Avem două produse noi din gama Fertiactyl – Fertiactyl Trium și Fertiactyl Radical. Este foarte important să punem accentul pe partea de dezvoltare radiculară – noi nu avem probleme doar de secetă și de arșiță, avem probleme că primăvara avem apă, apoi se face trecerea bruscă la secetă. Noi punem accent pe startul culturii, ca ea să pornească mai rapid, să își dezvolte rădăcinile mult mai puternic și să acceseze. Apa este în sol, dar este la o adâncime mai mare, iar prin dezvoltarea radiculară, planta poate explora un volum de sol mai mare, poate accesa această apă disponibilă, mai multă mâncare și, astfel, să reziste mai mult la secetă”, explică Marius Eftene modul în care biostimulatorii Timac Agro ajută culturile agricole ale fermierilor românia. ”În momentul în care folosești Timac, nu le folosești pentru renume, ci pentru că sunt cele mai bune produse”, dă asigurări reprezentantul companiei.

    Extragerea premiilor finale din cadrul campaniei ”Descoperă puterea biostimulatorilor! Descoperă puterea 4 x 4!” a avut loc pe 17 noiembrie, în cadrul evenimentului aniversar ”10 ani Timac Agro în România” și a fost transmisă LIVE pe pagina de Facebook a Agrointeligența. În afară de premiile prin extragere, fermierii au câștigat și premii directe, în funcție de cantitățile de fertilizanți pe care le-au comandat pentru culturile anului 2016. 


    Te-ar mai putea interesa

    Subvenții APIA: Terenurile tăiate de la plata pe suprafață începând cu acest an Subvenții APIA la ovine/caprine, reguli finale: Berbecii cu origine și adeverința de la asociații – eliminate! MADR lansează programul „Un tractor pe fermă” pentru fermierii până în 400 de hectare

    Ultimele știri

    Anunț APIA pentru toți fermierii care vor să încaseze subvenții pe hectar și animale UE va extinde lista pentru care se pot impune restricții la importurile din Ucraina Fermier amendat după ce și-a fertilizat terenurile cu gunoi de grajd și a creat ”disconfort olfactiv”