Furaje, seminţe, îngrăşăminteŞtiri agricole

HIBRIDUL de porumb care CÂȘTIGĂ PARIURI!

Este cel mai bine vândut hibrid de tipuriu din România și, anul acesta, el a fost ”vinovat” pentru producția de 19,2 tone de porumb obținută de fermierul Ioan Arcaș la Alămor, în județul Sibiu. A câștigat pariul cu seceta în toate regiunile României, raportând, la finele lui 2016, producții campioane precum 14,497 kg/ha la Diosig în bihor, 15.592 kg/ha la Cordun în Neamț sau 12.971 kg/ha în Giulvăz, Timiș.

Citiți și: EXCLUSIV. Producție-record la porumbul neirigat din România în 2016: 19,2 tone la hectar în ferma unui sibian din Alămor

Hibridul de porumb Pioneer P9241 FAO 330 face parte din ”familia” Optimum AQUAmax și a reușit să își câștige un loc binemeritat în poreferințele fermierilor români. Ca și caracteristici generale, prezintă rezistență bună la frângere și cădere și este recomandat pentru terenuri nisipoase și bazice cu conținut redus în humus. Se recomandă și fermierilor care intenționează să valorifice producția în industria berii.

Zonele de cultură recomandate pentru hibridul P9241 sunt cele semi-aride și semi-umede din vestul și sud-estul țării.

performante-de-productie

Densitățile recomandate la semănat sunt 67.000-75.000 de plante recoltabile la hectarul neirigat și 75.000-85.000 de plnate recoltabile la hectarul irigat.

Alte caracteristici:

Numărul de rânduri pe știulete: 14-16
Numărul de smințe pe un rând: 44-47
MMB: 350-396 g
Producție excelentă
Toleranță excelentă la secetă

Sursa datelor tehnice: Catalogul Pioneer 2017

1 comentariu

  1. La Corbut la Diosig si daca scapi samanta Ai productie record. Au sol super bun si utilaje. Pentru dinastia ca mine Mai slab dotati recomand zp ceda. Productie super Dar ceva Mai putina proteina. Oricum noi cand vindem… Nu NE da in plus pt proteina. AAA si dalmacu mere bine. Da Sa nu luati de la milici sau danvert samanta ca o luati la pret de Buna si eu cand lucram la ei cumparam din Alta parte ca stiu manevra. Asta daca sunteti din Bh.

Scrie un comentariu