• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Avem MINISTRU LA AGRICULTURĂ! Cine vor fi CEI TREI SECRETARI DE STAT ai lui PETRE DAEA?

    agrointeligenta.ro -

    După votul din Parlament și depunerea jurământului din această seară, Petre Daea a preluat, oficial, funcția de ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Fostul parlamentar a mai activat în cadrul acestei instituții, așa că nu va avea probleme de acomodare, iar unul dintre primii pași pe care probabil îi va face este acela de a-și forma o echipă cu care să-și pună în aplicare măsurile pe care a anunțat că vrea să le implementeze chiar din acest an.

    Conform organigramei în vigoare, cea din Guvernarea Cioloș, sunt trei posturi de secretar de stat la Agricultură. Au fost patru în timpul mandatului lui Daniel Constantin la MADR, dar ministrul Achim Irimescu le-a redus anul trecut. Având în vedere componența actuală a Guvernului Sorin Grindeanu și interesul sporit pentru acest sector, se pare că la Agricultură vor fi doi secretari de stat susținuți politic de PSD și unul din partea ALDE.

    În acest moment, în cadrul PSD, discuțiile pentru posturile de secretari de stat sunt aproape finalizate, dar acest lucru nu înseamnă că nu pot exista schimbări de ultim moment. La Agricultură, primul nume vehiculat este cel al lui Daniel Botănoiu – care a ocupat această funcție în mandatele lui Daniel Constantin și, mai apoi, în cel al lui Achim Irimescu. Botănoiu este un nume susținut ca un profesionist care și-a îndeplinit foarte bine toate responsabilitățile pe care le-a primit în MADR, între care cea mai importantă a fost o relație și o colaborare foarte bună pe partea legislativă, cu comisiile de specialitate din Parlamentul României. Mai mult, Botănoiu este văzut ca un specialist care nu se pierde în detalii și cunoaște foarte bine legislația din sectorul agricol și la a cărui redactare a participat activ în ultimii ani.

    Cel de-a doilea nume pe care l-ar putea pune pe masă cei de la PSD este cel al lui Gheorghe Vlad. Acesta este cel mai cunoscut legumicultor din bazinul Vidra-Dărăști și, de anul trecut, este și președintele al Confederației Asociațiilor Țărănești din România – CATAR. De altfel, se știe despre Gheorghe Vlad că a colaborat în trecut cu Petre Daea în redactarea programelor politice ce au vizat sectroul agricol și s-a implicat în susținerea producătorilor agro-alimentari în fața retailerilor. Vlad s-a implicat în toate etapele elaborării modificărilor la Legea 321/2009, cunoscută și ca Legea Supermarketurilor. Deloc suprinzător, Gheorghe Vlad a fost prezent și la audierea ministrului Daea în Parlament.

    Referitor la cel de-al treilea nume de secretar de stat, cel din partea ALDE sursele noastre ne-au precizat că decizia urmează să fie luată în zilele următoare – poate chiar mâine, și că ea va aparține mai ales conducerii partidului, adică celor doi președinți: Călin Popescu-Tăriceanu și Daniel Constantin.

    Întrebat astăzi despre echipa pe care și-o va forma la MADR, ministrul Petre Daea a evitat astăzi să intre în detalii. A dat însă sentimentul că are bine în cap un plan de lucru și oamenii alături de care vrea să lucreze și să implementeze măsurile pe care programul politic al Executivului Sorin Grindeanu le are programate pentru sectorul agricol.


    Te-ar mai putea interesa

    Vremea de Florii, 1 Mai și Paște 2024. Meteorologii au anunțat prognoza meteo de sărbători Viermele prunelor: caracteristici, semne, combatere Bani în plus la subvenția APIA. Lista plăților-bonus la hectar și animale

    Ultimele știri

    APIA – anunț despre plata subvențiilor ANT în conturile fermierilor Noua față a învățământului agricol: De la licee în prag de desființare la investiții de peste 43 de milioane de euro Comunele din România unde fermierii primesc subvenții APIA în plus la hectar