Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2018

SUBVENȚII APIA: Anunț despre RELUAREA PLĂȚILOR către FERMIERI!

Bani în conturile agenției de plăți! La început de an APIA primește în conturi noi sume de bani, rambursate de la Comisia Europeană pentru plățile efectuate în perioada noiembrie-decembrie 2016!Conturile agenției vor fi alimentare cu sumele rambursate de la Comisia Europeană iar APIA va relua cât mai curând plățile finale pentru campania 2016 iar

”Plățile continuă în luna ianuarie și, după cum se știe, în luna decembrie au decurs într-un ritm alert când spre exemplu într-o singură zi am tranferat în contabilitate 212.000 de fermieri cu 35 de milioane de euro. Agenția are bani pentru plăți, cu atât mai mult cu cât se întorc și banii plătiți din fonduri europene în perioada noiembrie-decembrie. Noi nu suntem prea legați strict de buget pentru plățile care se efectuează din FEGA (Fondul European de Garantare Agricolă)”, a declarat directorul general al APIA, Adrian Pintea, într-un interviu acordat pentru Agrointeligența – www.agrointel.ro, în luna decembrie.

Citiți și: Subvenții APIA: DIRECTOR APIA dezvăluie CÂND ÎNCEPE PLATA SUBVENȚIEI pentru ANIMALE!

Plata în avans a subvențiilor din campania 2016 a ajuns la 870 milioane de euro, pentru un număr de 754.421 de fermieri, ceea ce a însemnat o valoare record a plăților în avans pe care le face România pentru o campanie de plăți directe.

Plafonul total alocat din FEGA pentru Campania 2016 este de 1,7 miliarde euro, din care s-au putut plăti până la acest moment peste 1 miliard euro. Diferenţa rămasă, de 700 milioane euro, urmează a fi plătită în perioada următoare, până la data limită stabilită de Regulamentele comunitare în vigoare, respectiv 30 iunie 2017.

Citiți și: CÂT SE PLĂTEȘTE SUBVENȚIE LA HECTAR PENTRU 2016

În privința plăţilor efectuate din FEADR în perioada noiembrie 2015 – decembrie 2016, acestea ajung la valoarea de 1,5 miliarde de euro, din care 1,2 miliarde aferente perioadei curente de programare.

Reamintim că alocarea financiară din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR), acordată României pentru implementarea Programului Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) în perioada 2014-2020 este de 8.128 mil. euro, la care se adaugă cofinanţarea de la bugetul de stat, în valoare de 1.344,65 mil. euro, iar plăţile efectuate până la acest moment reflectă un grad de absorbție de circa 14 %.

7 comentarii

  1. Eu am sunat la apia si un domn mi zis ca cel mai fericit caz in iunie se reiau platile am sunat la nr 0213054802 eu nu sunt la control si foarte urat mia vorbit domnul de la apia a zis sa dau in judecata apia

  2. CAND SE FINALIZEAZA TELEDECTIA LA ARAD ??? NIMENI NU SPUNE NIMIC.CINE NE VA LAMURI ,CAND COM PRIMI BANII??S-A SCHIMBAT GUVERNAREA ASTEPT SCHIMBAREA SI LA AGRICULTURA.SE PARE CA LA ARAD NICI HARTILE NU AU SOSIT,CE SA MAI VORBESC DE BANI.ASTEPTAM RASPUNSUL DUMNEAVOASTRA DOMNILOR GUVERNANTI.

Scrie un comentariu