Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2018

CALENDARUL SUBVENȚIILOR stabilit de FERMIERI ȘI NOUL MINISTRU AL AGRICULTURII!

Calendarul pentru plata subvențiilor este de maxim interes pentru toți fermierii care încasează subvenții agricole de la APIA. Termenele la care se deblochează noi scheme de plată și se achită și măsurile compensatorii sunt principalul subiect pe care producătorii agricoli îl vor aborda în cadrul unei serii de întâlniri cu noul ministru al agriculturii, Petre Daea, și cu conducerea agenției de plăți. Fermierii vor stabili cu autoritățile un calendar ce va fi urmat pentru achitarea banilor din subvenții. Este vorba mai exact despre crescătorii de animale, cei  care nu au intrat la plata avansului! 

Crescătorii de animale sunt pregătiți să aibă prima întâlnire cu noul ministru al agriculturii, Petre Daea. Astfel, va fi stabilit și un calendar al plăților iar luna martie pare să fie cea mai realistă pentru începerea campaniei de plăți și pentru crescătorii de animale. ”Deocamdată prea multe nu știm despre plățile pentru campania 2016! Săptămâna aceasta vom avea o întâlnire la București și vom vedea în ce stadiu sunt cu stabilirea efectivelor eligibile și care o să fie calendarul plăților și pentru noi, crescătorii de animale!”, a declarat pentru Agrointeligența – www.agrointel.ro, Claudiu Frânc președintele Federației Crescătorilor de Bovine din România (FCBR).

Șeful crescătorilor de vaci de lapte spune că nici nu se mai pune problema ca pentru campania 2016 să se repete întârzierile care au avut loc în 2015. ”Nici nu se mai pune problema de așa ceva. Avem luna februarie ca termen-limită pentru încheierea controalelor și sperăm ca deja în martie să vorbim despre primele plăți”, a mai precizat Claudiu Frânc.

Potrivit datelor agenției de plăți, puse la dispoziție pentru Agrointeligența – www.agrointel.ro, în perioada fără penalizări au cerut subvenții pentru campania 2016, 186.395 de crescători de animale. 

Click  pe Anexa1 pentru a descărca situație pe județe a fermierilor care au depus cereri pentru Ajutorul Național Tranzitoriu dar și Sprijinul Cuplat Zootehnie, pe fiecare județ.

Abrevieri folosite în tabel:

ANTZ_LAPTE – Ajutor naţional tranzitoriu în sector zootehnic_ schemă decuplată de producţie, specia bovine, în sectorul lapte;

ANTZ_B_CARNE – Ajutor naţional tranzitoriu în sector zootehnic_ schemă decuplată de producţie, specia bovine, în sectorul carne;

ANTZ_O – Ajutor naţional tranzitoriu în sector zootehnic_ schemă decuplată de producţie, specia ovine;

ANTZ_C – Ajutor naţional tranzitoriu în sector zootehnic_ schemă decuplată de producţie, specia caprine;

SCZ_FB – Sprijin cuplat în sector zootehnic_bivolița de lapte;

SCZ_OF – Sprijin cuplat în sector zootehnic_ovine_femele;

SCZ_OM – Sprijin cuplat în sector zootehnic_ovine_masculi;

SCZ_CF – Sprijin cuplat în sector zootehnic_caprine_femele;

SCZ_CM – Sprijin cuplat în sector zootehnic_caprine_masculi;

SCZ_TC11 – Sprijin cuplat în sector zootehnic_ vaca din rasă de carne;

SCZ_TC12 – Sprijin cuplat în sector zootehnic_ taur din rasă de carne;

SCZ_TC22 – Sprijin cuplat în sector zootehnic_ tineret femel din rasă de carne;

SCZ_TC31 – Sprijin cuplat în sector zootehnic_ vaci metise cu rase de carne;

SCZ_TC32 – Sprijin cuplat în sector zootehnic_ tineret mascul metis cu rase de carne;

SCZ_TC33 – Sprijin cuplat în sector zootehnic_ tineret femel metis cu rase de carne;

SCZ_VL – Sprijin cuplat în sector zootehnic_ vaca de lapte;

SCZ_VM – Sprijin cuplat în sector zootehnic_ viermi de mătase;

P8_M10 – Creşterea animalelor de ferma din rasele locale în pericol de abandon.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


1 comentariu

Scrie un comentariu