Ştiri agricoleViaţa la ţară

ANCHETE ÎN 330.000 DE FERME, începând DE ASTĂZI!

Anchete în ferme care încep de astăzi și se întind pe un interval de o lună. Sunt vizate 330.000 de exploatații agricole iar scopul verificărilor este de a se obţine informaţii privind numărul exploataţiilor agricole, suprafaţa agricolă utilizată, efectivele de animale, practici de gestiune a solului, irigaţiile, agricultura ecologică, dezvoltare rurală sau persoanele care au desfăşurat activităţi agricole!

Institutul Naţional de Statistică (INS) va efectua în perioada 10 ianuarie-10 februarie o anchetă structurală în agricultură pentru a obţine informaţii privind structura exploataţiilor agricole din România, a anunţat luni instituţia, care a menţionat că peste 330.000 de ferme vor fi vizate. Scopul anchetei este de a obţine de informaţii privind numărul exploataţiilor agricole, suprafaţa agricolă utilizată, efectivele de animale, practici de gestiune a solului, irigaţiile, agricultura ecologică, dezvoltare rurală sau persoanele care au desfăşurat activităţi agricole.

Potrivit INS, efectuarea cercetării va avea loc pe baza unui eşantion reprezentativ la nivel naţional, ce include toate exploataţiile agricole cu personalitate juridică – circa 28.000 de ferme – şi circa 303.000 de exploataţii agricole fără personalitate juridică.

INS va culege datele prin intermediul unor interviuri directe realizate de către un operator statistic pentru exploataţiile agricole fără personalitate juridică şi prin autoînregistrare, în cazul firmelor din domeniul agricol.

Prin intermediul acestei cercetării, INS va analiza numărul de efective de animale deţinute de fermierii român în exploataţiile agricole până la 31 decembrie 2016.

Rezultatele anchetei vor fi disponibile în luna decembrie 2017.

Sursa: Economica.net


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


9 comentarii

  1. Sa faceti controale si la radauti-prut botosani la cei ce au COP sa vedeti cum au obtinut avizele si autorizațiile de la judet au luat bani cu sacul sa vedeti ce animale au de toate culorile niste cadavre iar cei ce merita nu iau nimic

  2. Sa faceti controale si la radauti-prut botosani la cei ce au COP sa vedeti cum au obtinut avizele si autorizațiile de la judet au luat bani cu sacul sa vedeti ce aniale au de toate culorile niste cadavre iar cei ce merita nu iau nimic

  3. am si eu o curiozitate de ce unuo fermie ce isi cumpara o masina de teren f.scumba statul ii da tva inapoi ? ce vina am eu platitorul de taxe si impozite sa i platesc unui ca asta motorina subventionata si ramburs de tva. ? sa isi ia suv pe banii lui nu pe al contribuabililor.

  4. agricultura cea mai mare gaura neagra in bugetul tarii. nimeni nu declara productiile adevarate econmie subterana la greu evaziune fiscala munca la negru sclavie . de ce statul ii da tva inapoi la fermier el tot ce ia trece pe firma si vrea tva inapoi.

  5. Daca ar fi si rezultate in urma acestor controale ar fi excelent. Se vorbeste in acest articol de dezvoltare rurala nu vrea se vede in mediul rural bunastare doar la fermieri.

Scrie un comentariu