Piaţa terenurilorŞtiri agricoleViaţa la ţară

DECIZIE IMPORTANTĂ A MINISTRULUI DAEA!

Decizie de ultimă oră a noului ministru al agriculturii, Petre Daea. Conform Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 1/2017 pentru stabilirea unor măsuri în domeniul administrației publice centrale și pentru modificarea și completarea unor acte normative, Agenția Domeniilor Statului – ADS, instituție cu personalitate juridică, finanțată de la bugetul de stat, trece din subordinea Guvernului în subordinea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale. 

Agenția Domeniilor Statului funcționează cu un număr de 238 de posturi. Mai mult, potrivit unei hotărâri privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, se înființează Direcția politici în industrie alimentară și comerț, prin preluarea Serviciului industrie alimentară și a Serviciului promovare și schimburi cu produse agroalimentare din cadrul Direcției generale politici agricole și industrie alimentară.

Direcția generală politici agricole și industrie alimentară se redenumește Direcția generală politici agricole. Activitatea de inspecții se preia de către direcțiile pentru agricultură județene și a municipiului București, conform prevederilor Legii nr. 157/2016 și astfel Serviciul coordonare compartimente județene se desființează.

De asemenea, direcțiile pentru agricultură județene și a municipiului București preiau și activitatea și personalul Caselor Agronomului și Camerelor agricole județene din subordinea Consiliilor județene (care funcționează cu un număr de 854 de posturi).


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


7 comentarii

  1. Nea Petrică, ne cunoastem de peste 30 ani. Dacă vei aplica ce ai învațat înainte de ,89(nu glumesc)şi vei da dovada de cinste, fara sa faci jocurile celor interesati de imbogatire prin fraude diverse, vei avea rezultatele care le asteapta poporul român, daca nu, agricultura nu va progresa cu nimic.Iți doresc succes. Când voi sesiza ca esti pe mâna cu hoții, te voi taxa public.

  2. Dl ministru va rog frumos sa conduceti ministerul cu o mana de fier . Vedeti ca ministerul se mai numeste si Dezvoltarii Rurale cei dinaintea dvs nu prea sau ocupat cu dezvoltarea rurala.

  3. O decizie importanta este eliminarea impostorilor a neavenitilor a evazionistilor care fac agricultura doar pentru subventie. Acordate subventii doar acelor care merita sunt buni agricultori fac tehnologie iriga platesc impozite nu isi bat joc de oameni la arenda au angajati cu acte. Trebuie gasite criterii de acordare a subventiilor.

  4. Buna seara,
    Felicitari d-le Ministru, pentru initiativa , – va ro sa luati masuri de revizuire a intregului personal din zona Directiilor Agricole si a APDRP – A P I A , caci sunt persoane angajate pe considerente politice PDL = care nu fac altceva decit sa distruga si sa comenteze tendentios la masurile ce sunt propuse si luate de actuali guvernanti – sunt dozati sa creeze discordie intre salariati etc –
    Cu privire la terenurile de la A D S ,- va pot spune ca acesti asa zisi Directori pe judete au luat salariul degeaba , terenurile ADS nu poseda Carti Funciare , nu se stie unde sunt:- sunt date spre arenda cu niste inventii de nimeni nu se prezinta sa faca contracte ,sunt foste gropi de gunoi care inca mai au pe ele gunoi de grajd gramezi in unele locuri si de doi metri canale de irigatii etc – verificati si o sa va lamuriti – va relatez faptul ca am gasit anuntul afisat la sediul Directiei Agricole si cind am mers sa particip la licitatie am intrebat si eu unde se afla terenul fiind vorba de 40 ha , iar functionarul mi-a esplicat dindu-mi detalii sa ma duc la acea groapa de gunoi, cunoscind faptul ca orice teren al statului scos la licitatie trebuie sa aiba Carte Funciara si o decizie din care sa rezulte hotarirea de a fi dat in Arenda , Concesiune etc – dar ei nu au nimic . – printre altele mi-a oferit si un canal de irigatii echivalent a 8 ha si eu vazind asta am crezut ca face misto de mine la care si eu le-am spus cal iau eu sal fac lac piscicol ,- dar functionarul foarte ferm nu domnule nu ai voie sa schimbi destinatia ca el este teren agricol neproductibil si pe el trebuie sa cultivati cereale – va dat-i seama s-a ari si s-a cultivi cereale in canal, vai mama noastra de gindire. .

    1. De ce ar fi dora de la PDL. In Timis sunt aceiasi(acelasi om de cand s-a infiintat ADS-ul. Crezi ca actualul ministru va avea curajul sa-l schimbe. Mai gandeste inca odata. Ai avut noroc ca ai aflat despre licitatie. In alte parti afli dupa ce s-a tinut. Nu ai observat ca se pun de obicei de Sfintele Pasti si de Rusalii, iar atunci nu ai de unde sa faci rost de actele necesare ca lumea e ocupata cu sarbatorile. Sa faci licitatie a 3 -a zi de Pasti?

Scrie un comentariu