Ştiri agricole

ACEBOP – priorități pentru 2017

Asociația Crescătorilor și Exportatorilor de Bovine, Ovine, Porcine din România – ACEBOP și-a definitivat prioritățile pentru primul trimestru al anului 2017, în cadrul unei reuniuni a Consiliului Director.

”Prin vot unanim susținut, a fost stabilit cadrul pentru demararea susținerii programului de reconstrucție a sectorului de reproducție românesc. Acest obiectiv considerăm că nu poate fi atins fără implicarea guvernamentală prin instrumente de garantare, asemănătoare celor practicate de alte State Membre. ACEBOP a transmis Guvernului și autorităților competente adresele nr. 02 și 03 din data de 05.01.2017 in care a explicat situația dezastruoasă in care se află acest sector zootehnic. Așteptăm, în perioada imediat următoare să fie stabilită o intâlnire intre reprezentanții Guvernului și reprezentanți ai sectoarelor de porcine, păsări și bovine. Mulțumim pe această cale domnului ministru Petre Daea pentru stabilirea datei primei runde de discuții”, a comunicat dr. medic veterinar Mary-Eugenia Pană, președintele ACEBOP în prima informare de presă transmisă în acest an de către organizația pe care o conduce.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


4 comentarii

  1. Atita vreme cit operatorii de IA au inmatriculat produsii nu au fost problme cu subventiile insa cind treaba asta a fost transferata la medici a fost si este o catastrofa in toata tara.

  2. Bună ziua. Salut inițiativă d-voastra de a revigora Reproducția la animale la noi,care după’89 a avut mult de suferit,dar sper sa nu ne neglijați pe noi operatorii,cei care facem munca de jos,in detrimentul Medicilor veterinari!,care oricum sau infiltrat mult prea mult in sistemul de Reproducție! Nu e un lucru rău, dar dpmdv dânșii vor cu orice preț sa ia tot,adică sa includă aceasta meserie in structuraDSV,fapt care ar fi un dezastru pt noi operatorii.

    1. Buna ziua si la multi ani! Multumim pentru comentariu. Reproductia, ca meserie,cu tot ce tine de ea, apartine zootehnistilor. Medicii veterinari asigura tot ce tine de siguranta sanatatii consumatorului, de la furca la furculita. O meserie comuna este intradevar in curs de disparitie, cea de tehnician- zootehnist (inclusiv insamantatori) si/sau veterinar. Prin revigorarea sistemului de invatamant am avea toti de castigat…

Scrie un comentariu