Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2018

APIA 2017: Răspuns de la Bruxelles cu MODIFICĂRI PENTRU PLATA SUBVENȚIILOR!

Sprijinul cuplat pentru campania 2017! Comisia Europeană a trimis răspunsul la notificarea trimisă de România atât pentru cuantumul pentru sprijinul cuplat zootehnic dar și pentru modificările pentru plata subvențiilor!

”S-a primit deja răspunsul la notificarea trimisă Comisiei Europene pentru sprijinele cuplate din anul 2017. Acum așteptăm să vedem exact dacă sunt observații și care sunt variantele pe care putem merge. Chiar am discutat la Ministerul Agriculturii și fac deja răspunsul către Comisia Europeană pentru că, din câte am înțeles, au fost câteva obiecții. Răspunsul a venit de abia la sfârșitul anului deși noi am trimis notificarea de prin luna august iar acum au pretenția să și facem ”corecturile” până la 1 februarie”, ne-a explicat Claudiu Frânc, președintele Federației Naționale a Crescătorilor de Bovine din România.

Acesta spune că cuantumurile pe cap de animal pentru bovine nu vor suferi modificări semnificative față de campania 2015.

Ce modificări au fost propuse la Bruxelles

România a trimis deja la Bruxelles mai multe propuneri care să dea șanse fermierilor să primească subvențiile de la APIA. Este vorba despre vârsta vacilor, atât de lapte cât și de carne, care va crește pentru anul de cerere 2017 cu 2 ani pentru fiecare categorie.

Dumitru Grigorean, președintele Asociației Crescătorilor de Bovine pentru Carne din România, ne-a declarat că pentru anul de cerere 2017 vor fi schimbări importante și pentru fermierii care cresc bovine de carne.

Vor fi modificări importante și la vaca de carne. Astfel schema se împarte pe 2 măsuri separate: vaci și tauri pentru reproducție și tineret mascul și femel. Astfel se face o delimitare între fermele de reproducție și cele de îngrășare. Pentru taurii de reproducție am solicitat ca sprijinul să fie acordat anual având în vedere că până acum beneficiau o dată în viață. Unele detalii se mai pot discuta pe parcurs cu comisia. Am solicitat ca MADR să îmbunătățească aceste scheme în așa fel încât un număr cât mai mare de fermieri să beneficieze de sprijin”, ne-a declarat în exclusivitate liderul fermierilor care cresc vaci de carne.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


Scrie un comentariu