IMPORTANTŞtiri agricoleSubvenţii APIA 2018

SUBVENȚIILE APIA – TESTUL SUPREM! POTOR și IRIMESCU – front comun pentru BANII FERMIERILOR ROMÂNI!

Subvențiile fermierilor români – atât ale celor din sectorul vegetal, cât și cele din zootehnie, sunt astăzi în discuție la Bruxelles. Pentru a le apăra interesele, producătorii agricoli au doi ambasadori cu greutate – pe actualul secretar de stat în Ministerul Agriculturii și fost șef al Federației GAL-urilor, Alexandru Potor, și pe fostul ministru al Agriculturii, actualul reprezentant al țării nostre la Comisia Europeană, Achim Irimescu. 

Pe pagina de Facebook a MADR au fost publicate imagini de dinaintea începerii discuțiilor de la Bruxelles, discuții care au în vedere și subvențiile pentru fermierii români. ”Alexandru Potor, secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, participă azi, 23 ianuarie 2017, la Consiliul Uniunii Europene (Agricultură și Pescuit), care se desfășoară la Bruxelles, Belgia”, arată sursa oficială.

16177515_1308462979197677_1462972488268676649_o

Este pentru prima dată de după plecarea de la MADR când Achim Irimescu apare în impostază oficială la Bruxelles, acolo unde s-a întors după ce a demisionat cu o zi înainte de instalarea noului Guvern la Palatul Victoria. Prezența sa la ședința de astăzi ca reprezentant al nostru la Comisia Europeană, dar mai ales ca fost ministru al Agriculturii, este un semn să există un front comun, deasupra intereselor politice, pentru ca plățile directe pentru agricultura românească să nu sufere tăieri sau alte modificări ce ar putea conduce la pierderi de subvenție pentru fermieri.

16177559_1308461489197826_8313629521091648920_o

De cealaltă parte, Alexandru Potor, numit secretar de stat pe 11 ianuarie, răspunde de cele două agenții de plăți, APIA și AFIR, precum și de cele două Autorități de Management, respectiv de Autoritatea de Management pentru Programul Naţional de Dezvoltare Rurală și de Autoritatea de Management pentru Programul Operațional pentru Pescuit și Afaceri Maritime.

Este interesant de văzut ce vor reuși cele două forțe – cele ale fostului ministru și cele ale actualului, să obțină pentru fermierii români în privința subvențiilor în agricultură, amenințate de tăieri!

4 comentarii

  1. De laude suntem sătui până în gât…..în urmă cu câteva ani un fost ministru secretar de stat din spunea : dacă îți merge bine dece mai regăsești si la alti dar i-am spus că este o problemă dacă imi merge bine doar mie si unul singur este o picătură de apă dulce in ocean

  2. Tanar femier posed 1 000 de ha ale mele, toate utilajele necesare noi ,vila cu piscina jeep limuzina si masina sport merg in vacante numai in strainatate , nu vreau nimic doar MA LAUD.

Scrie un comentariu