Ştiri agricoleStrategii de afaceri

A INVESTIT 13.000 de euro într-o mică fabrică de CHIPSURI FĂRĂ E-uri și a vândut 6.000 de pungi ÎNTR-O LUNĂ!

Chipsuri fără E-uri, o afacere profitabilă pornită de un român care s-a decis să reinventeze una dintre cele mai nesănătoase gustări din lume. Horea Josan a lucrat în străinătate timp de 16 ani și, cu banii economisiți, s-a întors acasă, în Alba Iulia, unde, în 2014, a pornit un business care s-a făcut rapid remarcat mai ales în rândul celor care caută să mânânce gustor, dar și sănătos.

Am dezbătut cu prietenii fel şi fel de activităţi, iar în final m-am decis să investesc în fabricarea chipsurilor. Motivul a fost răspunsul la întrebarea, dacă vreau să mă extind ce fac? Cu maşini mai performante, în acelaşi spaţiu şi cu aceeaşi oameni pot avea o producţie mai mare. Aşadar, în 2014 am înfiinţat o societate de tip FPA şi am început cu produsul cartofi prăjiţi sub sigla d’Alba. Am reuşit să pun produsul pe piaţă, doar în februarie 2015”, a declarat pentru Adevărul Horea Josan (40 ani).

chipsuri bio

Produsul finit este total lipsit de aditivi, conservanţi, potenţiatori de gust, amelioratori, E-uri şi alte ”chimicale”.

Tânărul întreprinzător a investit peste 13.000 de euro în utilaje şi a cumpărat, de la agricultorii din Alba, cartofi cu un conţinut redus de apă. În numai o lună a reuşit să vândă peste 6.000 de pungi de chipsuri.

În dotare am o maşină de curăţat, o maşină de feliat, o friteuză de 60 litri şi o maşină de ambalat semi-automatică. Iniţial produsul a fost bine primit pe piaţă, dar mai târziu am fost taxat deoarece, neştiind problema soiurilor de cartofi şi complexitatea procesului, am scos un produs de calitate inferioară. În aceşti doi ani de funcţionare, pot să spun că am acumultat mai mult experienţă decât profit”, afirmă Horea Josan.

cartofi pentru chipsuri

Acesta se aprovizionează cu cartofi de la diverşi producători de pe lângă Câmpia Turzii şi din Covasna, în funcţie de sezon.

Mai multe despre povestea de succes a lui Hotea Josan puteți citi pe www.adevarul.ro

Scrie un comentariu