• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • CONFERINȚA AGRICOVER. Robert Rekkers: Investiți acum! Avem un miliard de lei pregătiți pentru finanțarea fermierilor!

    Roxana Dobre -

    Un miliard de lei este suma pregătită anul acesta pentru finanțarea fermierilor prin Agricover Credit IFN, a anunțat astăzi, Robert Rekkers, directorul general al instituției nebancare. În cadrul prezentării sale din Conferința Anuală Agricover ”Tendințe și inovație în agricultură”, Rekkers i-a sfătuit pe cei prezenți – sute de fermieri și personalități din agribusiness, să folosească prezentul pentru a investi cu ajutorul finanțărilor ieftine, apreciind că din a doua jumătate a anului, creditele se vor scumpi.

    Analiza șefului Agricover Credit IFN a relevat că anul acesta, sumele accesibile pentru agricultură se ridică la un total de peste 37 de miliarde de lei, mai mult decât în 2016, când bugetul se ridica la circa 34 de miliarde de lei. Acești bani pot fi accesați de fermieri prin credite bancare, prin IFN-uri, prin subvenții, credite furnizor și din partea de cash-flow. În privința împrumurilor, Rekkers a explicat că și în 2017, cea mai convenabilă soluție de creditare rămâne cea prin IFN. ”IFN-urile au înțeles mult mai bine ce se întâmplă pe partea de leasing, de finanțare pentru echipamente și soluții pentru dumneavoastră pentru că sunt mai operativi. Creditul furnizor stagnează dat fiind costul mai mare și reducerea furnizorilor. Este un credit scump și vedem tot mai puțini jucători dispuși să finanțeze. În același timp noi, ca IFN, avem peste un miliard de lei disponibili pentru dumneavoastră în 2017. Vă așteptăm cu orice pas pe care vreți să îl faceți – în capital de lucru, investiții, să deveniți cei mai productivi”, le-a transmis șeful Agricover Credit IFN fermierilor din România.

    Acum este cel mai bun moment pentru a investi

    Sfatul directorului Agricover Credit IFN este ca investițiile să fie demarate cât mai repede întrucât creditele se vor scumpi la nivel național, urmând o tendință impusă de piața externă. Valul scumpirii creditelor va fi pornit din SUA, a subliniat Rekkers: ”De ce această schimbare de trend, creștere a dobânzilor? Ați văzut ce se întâmplă în SUA unde crește investiția în infrastructură, proiectul „America First” – asta înseamnă că vor crește dobânzile în dolari. Și mereu ce se întâmplă în SUA se multiplică în efect în restul țărilor. Apoi, UE a avut o perioadă dificilă, nu a avut creștere, acest program de relaxare cantitativă se va finaliza în 2017 și vor crește dobânzile. Și la noi în România este clar, cum vedem țara acum, e mai riscant, deficitul e mult mai mare – în termen de deficit fiscal, deficit comercial, vedem inflație în creștere. Vedem că BNR, care de obicei este foarte proactivă, ia măsuri în avans și așteptăm în a doua jumătate a acestui an o creștere a dobânzilor”.

    Robert Rekkers a punctat că dobânda ROBOR va face un salt uriaș, iar creditele ieftine de acum vor deveni istorie. ”Mesajul principal este: Profitați acum cât mai aveți acces la finanțare foarte ieftină”, a spus Rekkers trăgând un semnal puternic de alarmă: de la un ROBOR de 1%, România ar putea ajunge anul viitor la un prag cel puțin 4% pentru acest indicator.

    Conferința Anuală Agricover ELITA FERMIERILOR – eveniment ajuns la cea de-a cincea ediție a reunit la Poiana Brașov circa 800 de fermieri și personalități din agribusiness. În cadrul evenimentului principal – Conferința ”Tendințe și inovație în agricultură”, astăzi, 2 februarie, companiile-partenere Agricover și-au prezentat noutățile pentru acest an și au analizat tendințele pieței agricole în 2017. 

    Prima parte a Conferinței ”Tendințe și inovație în agricultură”

    A doua parte a Conferinței ”Tendințe și inovație în agricultură”


    Te-ar mai putea interesa

    Abatorul familiei Gagea exportă carne de oaie în 13 țări: ”Vrem să producem Nuggets de miel” Se schimbă vremea! Șefa ANM a anunțat de când vin ploile A apărut în supermarketuri carnea de miel adusă din Australia

    Ultimele știri

    Raport EFSA: Carnea de pasăre și ouăle produse în România sunt sigure pentru consum! John Enoiu, Naturevo – La ce să fie atenți fermierii după valul de ploi și temperaturi scăzute Adrian Pintea, MADR, anunț despre plata subvențiilor APIA