• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Tomatele AGROSEL – o șansă de profit pentru legumicultori. Ce trebuie să știți despre hibridul de tomate Alvaro F1

    agrointeligenta.ro -

    Tomatele sunt cunoscute din cele mai vechi timpuri, existând date că forme spontane de tomate erau folosite în țări precum Peru, Columbia, Mexic ca și sursă de hrană. Cultivarea tomatelor a cunoscut o adevărată creștere după anul 1945, când în țări precum SUA, Spania, Italia suprafețele cultivate cu tomate au crescut considerabil.

    În România, tomatele ocupă circa 52.000 ha după unele date oficiale, aceasta reprezentând aprox. 20% din suprafața totală cu legume la nivel de țară. Este deci o cultură de bază în România, tomatele fiind consumate atât proaspete, dar și procesate. Fructele de tomate se remarcă prin conținutul lor în glucide, vitamine, acizi organici, minerale și substanțe proteice. Bogăția și varietatea de vitamine fac din fructele proaspete de tomate ca și din produsele derivate (suc, pastă) o sursă importantă pentru hrană.

    În condițiile climatului din țara noastră, tomatele sunt plante ierboase, anuale. Creșterea plantelor la tomate poate fi nedeterminată (plante cu talie înaltă) și determinată (plante cu talie joasă, creștere sub formă de tufă). Frunzele ca și celelalte părți ale plantei sunt acoperite cu perișori glanduroși ce secretă un lichid gălbui cu miros caracteristic. Polenizarea florilor se produce mecanic, în condiții naturale, prin acțiunea curenților de aer. La temparaturi de peste 35°C dar și sub 7°C apare fenomenul de afortare a florilor. Maturarea fructelor se înregistrează după 55-65 zile de la înflorire, iar într-o inflorescență normală acest proces se eșalonează pe durata a 10-14 zile.

    Intervalul optim pentru creșterea și fructificarea tomatelor este cuprins între 10°C și 32°C. În general, la producerea răsadurilor și la începutul culturii, temperaturile mai ridicate favorizează obținerea unei producții mai timpurii, dar mai redusă. Temperaturile de peste 35°C în perioada de maturare a fructelor influențează negativ asupra colorației acestora, datorită reducerii sintezei pigmentului roșu(licopen). Ca urmare, fructele se pot decolora în întregime sau numai pe anumite zone, aceasta ducând la deprecierea calitativă. Temperatura solului trebuie să fie menținută la 16°C -17°C în lunile mai reci ale anului și la 18°C -20°C după jumătatea lunii aprilie. La temperaturi scăzute, sub 10°C, este îngreunată absorbția fosforului.

    ALVARO F1 – Hibrid de tomate extratimpuriu de la AGROSEL, cu creştere nedeterminată destinat consumului în stare proaspătă, recomandat pentru cultura în spaţii protejate (solarii) şi câmp deschis.

    Plantele sunt viguroase, cu internoduri scurte şi ciorchini uniformi. Fructele au greutatea cuprinsă între 150-170 g, sunt de formă sferică şi au culoarea roşu închis la maturitate.

    Alvaro F1 se remarcă prin faptul că mărimea fructelor se păstrează și la etajele superioare. Este un hibrid ușor de recoltat care realizează producții mari și sigure.

    Data pentru semănat se stabilește în funcție de data prevăzută pentru înființarea culturii și perioada anului, cunoscând faptul că în condiții de lumină insuficientă (iarna) durata de timp necesară pentru obținerea unor răsaduri de calitate este mai mare.

    În condiții optime de germinare (20-25°C), de la semănat până la răsărire sunt necesare circa 6 zile, iar până la repicare 10-14 zile.

    Plantarea răsadurilor în solarii se realizează când în sol se realizează temperaturi constante de minim 11-12°C, ceea ce corespunde calendaristic cu sfârșit de martie –început de mai, în funcție de zona de cultură.

    Pentru cultura în câmp deschis, plantarea răsadurilor se poate face în intervalul aprilie-mai.

    Recoltarea primelortomate începe de la mijlocul lunii iunie și se continuă până la sfârșitul ciclului de vegetație.

    Folosind hibrizi AGROSEL, în condiții de tehnologie normală, se pot obține profituri bune dacă procesul de valorificare este bine organizat.

    Semințele de tomate Alvaro F1 de la AGROSEL se pot achiziționa prin distribuitorii companiei sau chiar online:

    Pentru comenzi sau oferta completă de semințe de ardei gras de la AGROSEL, accesați: shop.agrosel.ro/seminte-profesionale-de-legume


    Te-ar mai putea interesa

    Vremea de schimbă radical. Șefa ANM anunță ploi și temperaturi cu minus Când se plantează roșiile în grădină – calendar Lege nouă: Obligație pentru toți conducătorii de tractoare

    Ultimele știri

    Raport EFSA: Carnea de pasăre și ouăle produse în România sunt sigure pentru consum! John Enoiu, Naturevo – La ce să fie atenți fermierii după valul de ploi și temperaturi scăzute Adrian Pintea, MADR, anunț despre plata subvențiilor APIA