Creșterea animalelorŞtiri agricole

MINISTRUL PETRE DAEA, în mijlocul FERMIERILOR!

Întâlnire importantă între fermieri și șeful de la Agricultură! Ocazia cu care producătorii agricoli vor putea afla, direct de la ministrul Petre Daea, care este situația plăților APIA, care sunt programele de sprijin pentru agricultură și alte informații care le vizează activitatea. 

Sala Mare a Palatului Administrativ din Târgu-Mureș va găzdui vineri, 24 februarie, ora 11:00 lucrările Adunării Generale a Federației Crescătorilor de Bovine din România (FCBR), printre invitați numărându-se și ministrul Agriculturii Petre Daea.

”Printre cei care vor onora cu prezența se numără și ministrul Agriculturii Petre Daea. Sunt câteva necunoscute care nu le putem discuta acum, doar vineri la momentul Adunării Generale, când va fi și ministrul de față. Este prima întâlnire acasă la noi cu ministrul. Dânsul și-a exprimat dorința să vină, la care noi am răspuns favorabil. Este o dovadă că dorește să ne asculte. Nu îi va fi deloc ușor cu noi, deoarece o să aibă de lucru cu crescătorii, cei informați, oameni de valoare nu tot felul de oameni care își dau cu părerea”, a declarat Iacob Boca, președintele Asociației Crescătorilor de Bovine Mureș.

Printre subiectele la zi din cadrul ședinței se află și sprijinul cuplat zootehnic acordat pentru sectorul creșterii vacilor.

”În cadrul Adunării Generale vor adera noi județe la Federație, care numără în jur la 37 de filiale la momentul actual. Sunt multe de dezbătut, tot de ține de vacă, mai ales după discuțiile de la Bruxelles, referitoare la sprijinul pe cap de vacă care era aproape să-l pierdem, a mai declarat Iacob Boca pentru www.zi-de-zi.ro. 

1 comentariu

 1. Stau si ma intreb.Ce hoti au condus Romania in ultmii 27 de ani si cum au fost asa de indiferenti liderii sindicatelor din agricultura si ai asociatilor de agricultori.De de ce se refuza sistamtic de a se da o lege care stipuleze clar suprafata funciara detinuta dce un fermier si o exploatatie agricola in arenda.Cine ii sprijina prin vot pe acesti hoti.
  O sa vedem la votul din 11 decembrie.Hotii tradatori de tara
  ajutati de presa patronilor de presa tip SRL,NU s-au straduit sa ii informeze pe palestinieni ce au patit ca si-au vandut
  terenurile la evrei care dupa ce s-au vazut cu pamanturile cumparate i-au „exilat” in palestina declarand ca terenurile cumparate fiind ale israiletilor apartin statului Israel.Auzi,nu-ti vine sa crezi ca un arab libanez dupa ce a acumulat 65000 de ha de la spagarii guvernamentali si politici,si-a cumparat port la Dunare,siloz in portul Constanta si propia flota din bareje si vapoare pt a exporta productiile obtinute in Romania.Culmea hotiei ca acesti indivizi primesc si subventii platite de UE si statul Roman cat si facilitati la ingrasaminte si combustibil.Ar trebui sa cerem ministerului agriculturii sa ne comunice cat impozit platesc acesti propietari de mosii.Cati angajati Romani au ?
  Am impresia ca acesti straini au in tarile lor de bastina priopriile firme de import,care importa la un pret redus din Romania si il revand pe piata lor la un pret mult mai mare.
  Asta in timp ce agricultorii nostrii se ocupa mai mult cu carciuma si ajutoarele sociale in loc sa se ocupe de achizitia
  si cultivarea pamantului.Sindicatele agricole,alti spagari nu
  s-au catadicsit sa-i mobilizeze pe agricultori sa se revolte
  impotriva guvernantilor ca sa stopeze asemenea jafuri.
  Cardasia dintre hotii din parlament,guvern,organe locale si
  liderii de sindicat au vandut tara sii viitorul Romanilor.Stiu ca toti panglicarii o sa vocifereze.Agricultorii Romani nu au bani sa cumpere pamant.
  Se pute rezolva simplu daca era interes.Infiintare pt cetateniiRomani de fonduri de investitii care sa cumpere si sa exploateze pamant.Ia ganditi-va la Romanii care lucreaza in strainatate cat si la Romanii cu ceva posibilitati finaciare,cati ar fi prefeat sa contribuie la aceste fonduri care le asigurau niste investitii sigure decat sa depuna banii in banci pe dobanzi de tot rasul.Solutii se gasesc.Nu sunt bani?In bancile din Romania depunerile populatiei comunicate da BNR insumeaza 123 miliarde lei,cca 27nmiliarde euro.Bani cu care s-ar putea cumpara tot pamantul Europei de Est. RUSINE

Scrie un comentariu