• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • MADR confirmă informația AGROINTELIGENȚA despre SUBVENȚIILE APIA!

    agrointeligenta.ro -

    Informațiile oferite ieri fermierilor de către publicația noastră au primit astăzi confirmarea oficială din partea autorităților! Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Agenția de Plăți și Intervenții pentru Agricultură, informează că începând de astăzi 22 februarie 2017, banii pentru subvenții încep să intre în conturi, urmând ca vineri, 24 februarie fermierii să beneficieze de primele plăți, reușind astfel devansarea termenului anunțat inițial respectiv, 28 februarie 2017.

    Procedurile birocratice și cele bancare vor face ca abia vineri, fermierii să aibă primii bani în cont, lasă să se înțeleagă MADR printr-o comunicare oficială.

    Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) anunță că, începând cu data de 21 februarie, a demarat procesul de autorizare și plată efectivă a ANT 1 (Ajutoare Naționale Tranzitorii în sectorul vegetal pentru culturile amplasate în teren arabil). Până la acest moment au fost autorizați la plată un număr de 253.071 fermieri, cu suma totală de 25.534.195 euro.

    ”Conform Hotărârii de Guvern nr. 54/16 februarie 2017, plafonul aprobat pentru anul de plată 2016 este de 119.422.100 euro pentru 680.000 de fermieri, reprezentând echivalentul a 531.870.207 lei, și se alocă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale pe anul 2017”, se arată în comunicatul de presă transmis către Agrointeligența – www.agrointel.ro.

    Vă reamintim că ieri, 21 februarie, Agrointeligența – www.agrointel.ro a anunțat în exclusivitate reluarea plăților la APIA pentru Campania 2016. Anunțul a fost făcut pentru publicația noastră chiar de directorul general al APIA, Adrian Pintea: ”Ieri (20 februarie – n.r.) am transferat în contabilitate 47.905  de fermieri cu suma de 6.782.292 euro. Sunt bani pentru Ajutorul Național Tranzitoriu (ANT1) care se plătesc din bugetul național dar și sume plătite din bugetul Fondului European de Garantare Agricolă (FEGA). Vineri acești fermieri vor avea deja banii în cont”.

    Cuantumul ANT 1 este de 17,72 euro/ha, reprezentând echivalentul a 78,92 lei/ha, iar plăţile se fac în lei, la cursul de schimb de 4,4537 lei pentru un euro, stabilit de către Banca Centrală Europeană în data de 30 septembrie 2016.

    Beneficiarii ANT 1 sunt fermieri activi; fermieri persoane fizice și/sau persoane juridice; universităţile; institutele de cercetare; staţiunile didactice; fermele, staţiunile şi fermele de cercetare şi producţie agricolă; staţiunile de cercetare-dezvoltare din domeniul agricol, care au care au cultivat în anul 2016 culturi în teren arabil.

    De asemenea, MADR mai face precizarea că până la această dată, suma totală autorizată la plată (avans + plată finală) pentru Campania 2016 este de 1,094 miliarde euro, din care:

    – FEGA (Fondul European de Garantare Agricolă) reprezentând suma de 897,63 milioane euro;

    – FEADR (Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală) + cofinanțare de la BN1 (Bugetul Național) în suma de 172,12 milioane euro.

    Citiți și:

    EXCLUSIV! Plăți subvenții 2016: APIA a transferat și tranșa a doua de fermieri în contabilitate! 205.166 de producători agricoli – plătiți într-o zi!

    EXCLUSIV! Adrian Pintea, directorul general al APIA, anunță reluarea plăților către fermieri: Fermierii transferați în contabilitate vor avea vineri banii în conturi

    SUBVENȚII APIA 2017: Se schimbă regulile pentru SUPRAFAȚA ELIGIBILĂ și FERMIERUL ACTIV!

    SIVECO pune la dispoziția fermierilor SIMULATORUL GRATUIT pentru SUBVENȚII ÎN ZOOTEHNIE!


    Te-ar mai putea interesa

    Abatorul familiei Gagea exportă carne de oaie în 13 țări: ”Vrem să producem Nuggets de miel” Lege nouă: Obligație pentru toți conducătorii de tractoare Andrei și Oana Nicola s-au întors din Anglia pentru a-și face fermă de Angus la Porumbacu de Jos

    Ultimele știri

    Raport EFSA: Carnea de pasăre și ouăle produse în România sunt sigure pentru consum! John Enoiu, Naturevo – La ce să fie atenți fermierii după valul de ploi și temperaturi scăzute Adrian Pintea, MADR, anunț despre plata subvențiilor APIA