• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Fermierul Ilie Dan, reales pentru un nou mandat de președinte al Asociației Producătorilor Agricoli din Ilfov

    Gabriela Gimbășanu -

    Fermierii din Asociația Producătorilor Agricoli Ilfov s-au reunit miercuri, 22 februarie în cadrul Adunării Generale ce a avut loc la Hotel Intercontinental din București. Cei 50 de fermieri din județul Ilfov au fost informați cu privire la acțiunile întreprinse de asociație, acțiuni care s-au bucurat de sprijinul Ligii Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România. Președintele LAPAR Laurențiu Baciu a fost prezent la deschiderea Adunării Generale și i-a informat pe fermieri cu privire la acțiunile pe care LAPAR-ul le va întreprinde în perioada următoare.

    DSC_0234

    La sfârșitul ședinței au avut loc alegerile de președinte și vicepreședinți și în ciuda faptului că Ilie Dan, cel care a ocupat funcția de președinte până acum le-a propus membrilor să facă schimb de locuri cu un membru mai tânăr, cu o viziune mai proaspătă, membrii APA Ilfov nu l-au lăsat pe Ilie Dan să predea ștafeta, acesta fiind reales în unanimitate pentru funcția de președinte.

    DSC_0258 DSC_0275 DSC_0278 DSC_0281

    ”Nu mi-am dorit să plec, dar am zis să alegem un om mai tânăr care să vină cu o viziune proaspătă și să ofere soluții la problemele ridicate de membri noștri. La foarte multe dintre problemele ridicate de LAPAR am fost și eu prezent, la cele cu mediul legat de depozitul de pesticide, la discuțiile pe modificările aduse la Ordinul nr.619/2015. Mi-am spus că, dacă am numi un președinte mai tânăr acesta poate veni cu o altfel de viziune și implicare. Membrii noștri au fost de altă părere, au spus că organizația funcționează bine și nu este nevoie de schimbare. Am decis împreună să mai rămân încă un mandat și să încerc să implic cei doi vicepreședinți aleși astfel încât la finalul celor patru ani, unul din ei să preia funcția de președinte. Pentru funcțiile de vicepreședinți au fost aleși Jigău Dan și Dorr Ștefan. Sper ca LAPAR-ul să-și mărească forțele și din an în an reprezentativitatea să fie mult mai mare. De asemenea, sper ca punctul de vedere pe care îl va pune LAPAR-ul să ducă la rezolvarea problemelor. Asociația noastră trebuie să participe atât financiar, cât și fizic alături de asociația din care facem parte pentru rezolvarea problemelor membrilor”, a declarat pentru Agrointeligența-www.agrointel.ro Ilie Dan, președintele Asociației Producătorilor Agricoli Ilfov.

    Trei membri noi în cadrul APA Ilfov

    Tot în cadrul Adunării Generale a APA Ilfov s-a discutat și problema membrilor care nu și-au achitat cotizațiile de trei ani de când s-au înscris în cadrul asociației. Decizia unanimă a membrilor a fost de excludere a rău-platnicilor și de primire a altor trei membri care au depus documentele pentru adeziune.

    ”În cadrul asociației APA Ilfov suntem 51 de membri, este una din organizațiile bune a LAPAR-ului, dacă pot spune așa. Toată lumea și-a achitat cotizația în totalitate, membrii ne-au sprijinit și prin sponsorizări. Am avut doi membri care s-au înscris de formă crezând că vor aveam nevoie de o adeverință, de trei ani nici nu au plătit cotizația și nici nu au venit la ședințe, motiv pentru care am decis azi excluderea lor. Tot astăzi am decis să primim în rândurile noastre alți trei membri. Este vorba de SC Ani Consulting SRL, SC Ferma Ghost SRL și SC Cartare Agrochimică SRL. În 2016 am crescut cu zece membri, sper ca și anul acesta să ne dublăm numărul de membri și să putem să fim o forță chiar la nivel de județ”, ne-a spus liderul fermierilor din Ilfov.

    DSC_0263 DSC_0265

    APA Ilfov se extinde și cu fermierii care au sediul în București

    Văzând interesul fermierilor care lucrează teren în județul Ilfov, dar au sediile înregistrate în București, președintele APA Ilfov a decis să-și extindă aria de acoperire și către Capitală.

    ”Am luat o decizie strategică zic eu, atât pentru noi cât și pentru LAPAR. Sunt foarte mulți fermieri care au sediul în București, dar care lucrează terenul în județul Ilfov și care nu putea să devină membrii noștri. O să facem demersurile necesare pentru a mări raza de activitate a APA Ilfov, voi merge la AFIR și APIA București pentru a prelua și această activitate și astfel să ne mărim numărul de membri”, a declarat pentru Agrointeligența-www.agrointel.ro Ilie Dan, președintele Asociație Producătorilor Agricoli Ilfov.


    Te-ar mai putea interesa

    Furtuna Renata ajunge în România – sunt așteptate ploi, vijelii și temperaturi scăzute ANM a emis o alertă meteo de vijelii și averse torențiale în 18 județe până joi dimineață Comunele din România unde fermierii primesc subvenții APIA în plus la hectar

    Ultimele știri

    Fonduri europene pentru achiziția de utilaje – AFIR a publicat a doua versiune a Ghidului Polonia: Fermierii – subvenție de 250 euro/ha pentru grâul vândut până pe 10 martie Fermele și cooperativele pot accesa un nou ajutor pentru gunoiul de grajd