Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2018

SUBVENȚII: FERMIERI PLĂTIȚI de APIA PÂNĂ IERI!

Plăți către fermieri, cele mai noi vești! Șeful APIA a anunțat astăzi care este numărul total de fermieri plătiți până ieri pentru subvențiile din Campania 2016!

”Începând cu data de 20 februarie am început să continuăm plata finală astfel încât se plătește diferența, dacă a fost un avans de 69 %, la toate fondurile care sunt plătite din bugetul FEGA, plus Ajutorul Național Tranzitoriu (ANT1) vegetal care este în cuantum de 17,72 de euro pe hectar. Până în data de 4 martie, adică ieri, au fost autorizați la plată un număr de 496.000 de fermieri și în fiecare zi de fac transferuri în contabilitate și autorizări la plată”, a anunțat directorul APIA, Adrian Pintea, la emisiunea Viața Satului de la TVR 1.

Vă reamintim că APIA face momentan plăți pentru următoarele scheme:

 • Schema de plată unică pe suprafaţă: 96,8861 euro/ha adică 431,501 lei/ha. Se plătește pentru toată suprafața
 • Plată Redistributivă: Primul interval 1-5 hectare: 5,00 euro/ha adică 22,268 lei/ha și al doilea interval peste 5 ha și până la 30 ha inclusiv: 48,8554 euro/ha adică 217,5876 lei/ha!
 • Plata pentru practici agricole benefice pentru clima si mediu (Înverzire): 57,3714 euro/ha adică 255,515 lei/ha. Se plătește pentru toată suprafața
 • Plata pentru tinerii fermieri: 22,8718 euro/ha adică 101,864 lei/ha. Se plătește pentru primele 60 ha. 
 • ANT 1, vegetal:  17,72 euro pe hectar adică 78,92 lei/ha.

20 comentarii

 1. Nu mai asteptati subventiile ca nu mai vin .Se vor transfera in salariile bugetarilor care se dubleaza daca sunt sub 4000 ron adica vor castiga mai bine decat in Germania.Si asa se vor intoarce toti Romanii din strainatate si se vor angaja la stat ca de…. e mai bine decat la privat.
  Si voi asteptatii amarata de subventie…
  Vai de capul nostru …

 2. Dar bani pt 2015 căci am fost azi la Apia și nici nu era închis dosarul ce bani sa aștept pt 2016. D na Dobre mai puteți sa le puneți o întrebare celor de la Apia și ministerului agriculturi.

 3. Cred ca asteptati ca cei 80.000 de fermieri aflati in control sa dea faliment sau sa se spanzure! Cred ca asta e planul vostru. Cei care si-au primit banii anul asta si nu ii mai intereseaza si de soarta altora, ii avertizez: Vine si randul vostru sa stati pe sec!

 4. niste mincinosi subventiiletrebuiau date pina in iulie 2016 doar sunt pe 2016 dar trebuiau bani pentru campania psd pentru ca avem aceleasi structuri de conducere la apia de 20 de ani aceiasi bosorogi incompetenti a primit cineva decizie de plata de la apia nu da ce bani vor ei

 5. Nu imi explic de ce an de an procesul de obtinere a subventiilor este tot mai ingreunat si niciodata subventiile nu sunt platite la timp, ma suna contabila sa platesc taxa lunara, fmm guvernule. Daca adunam an de an damage-ul facut de acest sistem si incercam sa tragem o concluzie vedem ca avem o problema. Fiecare problema se rezolva analizand datele problemei care sunt urmatoarele:
  1. Constienti fiind de haosul din sediile APIA, generat de deciziile luate la nivel guvernamental, agricultorii care lucreaza mii de hecatare nu stau la coada pt depunerea dosarelor, ce tu credeai ca stau in mirosul de oaie si transpiratie a? La Constanta de exemplu nu exista aer conditionat pe holurile de asteptare, nici scaune sau bani pt cei mai in varsta, nici masa pe care sa poti completa hartiile igienice ce ni se dau sa le completam. Rog “guvernatorul” sa caute pe gugal ce inseamna online PDF file filling. Revin, de fiecare data exista o portita de rezolvare rapida pt acesti agricultori de care vorbeam mai sus ceea ce este de admirat, problema este ca toti agricultorii doresc acces la aceasta portita. Propun multiplacarea si impartasirea cheitei magice desfacatoare de portite tuturor agricultorilor. Daca esti politician si nu intelegi termenul de cheita magica, eu te pot ajuta sa intelegi mai bine contactandu-ma la adresa de mail vara_sunt_in_vama_veche@cucortuldormpeplaja.ro impreuna reusim, scrie-mi!
  te pup
  Jenny

 6. DEZASTRU!!! cei de la control de ce trebuie sa fie absolut ultimii la toate schemele de plata??? 0 lei!!! chiar nu intelege nimeni cat de iresponsabili sunt??

 7. Nu se mai dau bani pentru cei aflati la control ca nu au bani. Au fost la control cei cu sume importante ca sa nu le plătească neavând bani. Anul acesta o sa avem la control 300000 de fermieri.

 8. Da in 3 zile au platitla 440 730 fermieri cu suma 40,25 miloane euro ;cred ca sunt cei care au primit suma integrala +ANT pe 2016
  Din 23/02 pina in 04/03 numai 55 270 (5-6 mii/zi) de ce nu e spusa si suma sa vedem daca pe linga ANT au intrat la plata si cei care au primit avans sau chiar si cei fara avans ?

Scrie un comentariu