Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2018

ULTIMELE VEȘTI despre PLATA SUBVENȚIILOR, direct de la ȘEFUL APIA!

ULTIMELE VEȘTI despre PLATA SUBVENȚIILOR, direct de la ȘEFUL APIA! Cele mai noi cifre de la agenția de plăți, anunțate chiar de șeful APIA, Adrian Pintea. Fermierii așteaptă banii pentru Campania 2016, iar APIA a reușit să achite deja o mare parte din subvenții către 614.572 fermieri cu o sumă de 196.996.715,46 de euro.

”Astăzi, 14 martie au fost transferați în contabilitate 7.148 de fermieri cu suma de 19.146.990 euro”, a declarat Adrian Pintea în exclusivitate pentru Agrointeligența-www.agrointel.ro. 

În privința numărului total de fermieri plătiți până astăzi, Adrian Pintea ne-a declarat că agenția de plăți a tranferat bani către 614.572 de producători agricoli. ”Avem fermieri plătiți până la data de 14 martie, adică astăzi, (20.02 – 14.03) 614.572 fermieri cu o sumă de 196.996.715,46 de euro”, a mai completat șeful APIA.

Adrian Pintea ne-a precizat că sumele care sunt acum autorizate la plată la APIA sunt ”plăți finale” și vizează schemele de bază, respectiv diferența din plățile FEGA (plata unică pe suprafață, plata redistributivă, plata pe înverzire, schema pentru tineri fermieri), Ajutorul Național Tranzitoriu pentru culturi în teren arabil (ANT 1), Ajutoarele Naționale Tranzitorii în Zootehnie, precum și Sprijinul Cuplat pentru Zootehnie la toate speciile – ovine, caprine, bovine și bubaline.

Iată cuantumurile pe care le primesc fermierii:

VEGETAL

 • Schema de plată unică pe suprafaţă: 96,8861 euro/ha adică 431,501 lei/ha
 • Plată Redistributivă: Primul interval 1-5 hectare: 5,00 euro/ha adică 22,268 lei/ha și al doilea interval peste 5 ha și până la 30 ha inclusiv: 48,8554 euro/ha adică 217,5876 lei/ha!
 • Plata pentru practici agricole benefice pentru clima si mediu (Înverzire): 57,3714 euro/ha adică 255,515 lei/ha
 • Plata pentru tinerii fermieri: 22,8718 euro/ha adică 101,864 lei/h
 • ANT 1, vegetal: 17,72 euro pe hectar adică 78,92 lei/ha.

ZOOTEHNIE

SPRIJINUL CUPLAT ZOOTEHNIC (SCZ)

 • Sprijin cuplat zootehnic SCZ – Bivolițe de lapte: 186,74 euro/cap de animal adică 831,69 lei
 • Sprijin cuplat zootehnic SCZ – Ovine/Caprine: 27,06 euro/cap de animal adică 120,55 lei
 • Sprijin cuplat zootehnic SCZ – Taurine carne și metișii acestora: 690,61 euro/cap  de animal adică 3.075,80 de lei 
 • Sprijin cuplat zootehnic SCZ – Vaci de lapte: 732,87 euro/cap de animal adică 3.264,02 de lei

AJUTORUL NAȚIONAL TRANZITORIU (ANTZ)

 • ANT 7 (pentru cota de lapte) – 19,2 euro (pe tona de lapte livrat – n.r.) adică 85,51 de lei 
 • ANT 8 (bovine de lapte, taurine de carne și bivolițe) – 92,45 euro de animal adică 411,74 de lei pe cap de animal fie că aveți vaci de lapte sau de carne
 •  ANT 9 (ovine/caprine) – 5,59 euro pe cap de animal pe an adică 24,89 de lei. 

14 comentarii

 1. Nu vedeti ca doar se lauda ce au dat si cat au dat.eu de exemplu fiind la control nu am primit nici un ban in ciuda faptului ca au declarat ca vor da avansurile tuturor fermierilor chiar daca sunt la control,noi nu avem de platit nimic? La Fisc cand te duci sa iti declari culturile nu poti intarzia ca iti dau amenda sa le platesti impozitul pe cultura nu poti intarzia ca iti pun penalitati! Ei de ce nu platesc penalitati de intarziere ,tot timpul au scuze ,dar strainilor care au terenuri cumparate sau erendate, sute, mii de hectare de ce li se plateste la timp totul,iar noua tinerilor care am mai ramas in tara si vrem sa facem ceva de ce nu ne ajuta ,pai poate nu mergem cu plicul ca nu avem de unde! O sa ajungem slugi la straini in tara noastra!
  Noi tinerii ne cumparam tractoare second ca nu avem bani de unele noi si ne bucuram de ele ca de unul nou, pt ca si proectele pe fonduri europene se dau tot celor care au plicul in buzunar!
  Asta e tara in care traim , si ne plangem ca ne pleaca tinerii din tara , poate ne-am saturat ,poate acesta si este interesul !
  Totusi cand ne primim si noi amaratii care am fost la control bani?
  Daca binevoeste cineva sa raspunda la aceasta intrebare!
  Va multumesc petru raspuns chiar daca stiu ca nu o sa-l primesc!

 2. Cei aflati in control mai au de asteptat , deoarece au inceput controalele deabia in octombrie 2016 , nu in iunie cind ar fi trebuit.
  S-au ingramadit toate controalele – clasic pe teren , teledetectie , GAEC 1 , pachet 4, etc.
  Bani se dau prima data fermierilor mici , care sunt multi si pot raporta si arata statistic bine.Numai bunul Dumnezeu stie cind vor reusi APIA sa intre in normalitate.

 3. Eu daca as fi in locul statului as vira toti banii fermierilor dupa aia as declansa niste controale dure la fermieri. Tot timpul fermierii arunca cu noroi in functionarii publici jicnindu i , si ar trebui aratata opiniei publice si fata nevazuta a agriculturii nu aia care o stim noi ca taranul roman e amarat cu sapa in spate muncind din noapte in noapte , timpurile alea au apus de mult . Acum agricultura mare e facuta de smecheri care urmaresc subventiile beneficiile fondurile UE prin intermediul copiilor care i instaleaza la tara ca asa zisi tineri fermieri. Agricultura asa zisa moderna este o gaura neagra la bugetul statului prin Evaziune Fiscala care este cea mai mare dintre toate ramurile economie asta o spun statisticile urmariti presa cu profil economic si cel mai important lucru Munca La Negru care a atins cote alarmante e pacat ca o agricultura in care se investesc miliarde de euro nu genereaza locuri de munca. Anaf,Itm,

 4. De vreo câteva săptămâni au anunțat ca au terminat controalele prin teledetecție și ca vor începe plățile către acei fermieri care au fost la control,din 15 martie dar oare în ce an , caci se pare ca durează mai mult să vina rezultatele decât a durat teledetecția. Stau și mă întreb dacă cei de sus își dau seama daca este primăvara sau toamna ,pentru că deja sa început cu semănatul unde este mare nevoie de bani pentru inputuri și motorina.
  Daca aceste lucrări nu le facem in timpul optim atunci la ce recoltă să ne așteptăm.
  Din birouri si pe hârtie se vede bine ,dar ieșind pe teren realitatea este alta și vorba unui interlocutor de mai sus “plătiți pe cei care au câte 2-3 hectare ca să dea bine pe hârtie” și care o bună parete dintre acesteia i-au doar subvenția , căci de lucrat pământul o fac cei asociațiile prin înțelegeri tacite.
  După cum vom semăna așa vom și culege.
  Domnilor sper să ieșiți bine la statistică ,căci in toamna vom vedea noi fermierii cum vom ieși cu producția . O zi bună să aveți

 5. As vrea ca mesajul meu sa fie vazut direct de sefi APIA…. vi se pare ca noi cei cu animale si teren mai mult nu avem nevoie de acesti bani? Unde intra atatia bani…. la cine…. noi cei din control cand ne vom primi macar o parte din bani

 6. Nu inteleg cui baga acesti bani pe care ii anunta zilnic. Toti fermierii care lucreaza suprafete mai consistente pe care ii stiu nu au primit nimic. Platesc pe cei care au 2-3 ha si flutura pe aici mii de fermieri platiti zilnic. Rusinos!

  1. In jud.HD au platit celor cu 2-3 ha.cate 300-500 ron iar celor cu suprafete consistente nimic!
   Pai trebuie sa se laude ca au platit , faceti o socoteala asa in mare cati “fermieri”cu aceste suprafete sunt in zona dumneavoastra si o sa constatati ca bat cu fermierii din declaratii!
   Iar noi care suntem tineri si ne ajuta acesti bani nu am primit nimic!
   Sa le fie rusine , anul acesta ce scuze oare mai au?

Scrie un comentariu