Ştiri agricoleStrategii de afaceri

HOTNEWS.RO: Cum a ajuns O FERMĂ DE PORCI LA FIUL LUI DRAGNEA. Secretul unei AFACERI DE SUCCES într-o mare de sărăcie!

O fermă de porci din inima Bărăganului ajunge în aprilie 2014 de la Tel Drum SA, companie cu care președintele PSD a negat mereu că ar avea vreo legătură, în proprietatea fiului lui Liviu Dragnea, dar trece mai întâi printr-un fel de intermediar, astfel încât la prima vedere nu se vede cum firma abonată la contracte de asfaltare în Teleorman transferă o afacere prosperă.

Perspectivele arata însă chiar mai bine. Liderul PSD promite să crească subvenția la tomate și, coincidență, la porc. Dragnea-tatăl se plânge în campanie că românii mănâncă de Crăciun porci din Olanda și Germania, că importăm mult și exportam puțin. Una spune tata în campanie, alta face fiul în viața de zi cu zi. Dragnea jr. importă porci tocmai din Germania și Olanda, îi crește intensiv la Salcia și îi vinde pe piața din România, unde controlează tot lanțul de la producție la desfacere.

Citiți investigația integral pe www.hotnews.ro


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


9 comentarii

  1. Pe Basescu l-au cautat si in c*r pentru terenul cumparat de la Nana,cu bani imprumutati de la banca.De ce nu se sesizeaza nimeni la aceste informatii ?
    Dragnea este la putere si nu ”suporta ” ?

  2. Am oferma de porci cu un rulaj de 9000 cap. pe an.La ora actuala sunt nevoit sa o inchid pentru ca nu mai am sustinere financiara. Ca mine vor fi multi. Sa vedeti atunci ce carne si produse osa mancati cand vor fi aduse din afara.NUMAI DESEURURI. In afara fermierii sunt f.b. sustinuti finanaciar, cu scopul de a distruge zootenia din tara.

  3. mai idiotilor: de unde sa populezi cu purcei din ROMANIA daca reproductia a fost distrusa. Acesti purcei sunt crescuti numai cu cereale ,nu cu tot felu de biostimulatori cum fac cei din afara. Ce daca fiul lui DRAGNEA are ferma: sunteti deranjati? Stiti cata munca este la o ferma zootehnica ? Un an de zile s-a vandut numai in pierdere daca nu stiti.

  4. Și Dragnea ăl mic primește subvenție pe porci importați din Olanda, apoi îngrășați aici?! Nu puteau da subvenția pentru porcii sută la sută românești, pentru a stimula și sectorul purcei. Așa ar fi facut dacă nu era ferma asta a lui Dragnea!

  5. Daca fermierii ar lua aceasta suma nu ar fi rau .Dragnea in scimb a folosit metoda Nastase,adica la acea vreme prietenul lui,asociat al nevestei a luat vacile de la Vladimirescu,Arad,stiind ca pina in 2020 vor primi subventie chiar daca le-au vindut apoi.(povestea cu anul de referinta 2013)Cam asa a procedat si Dragnea,cumpar porci ca vin subventiile.

  6. E sa fiti voi sanatosi, Ferma Salcia [fostul Romcip] e de ani buni al lui Dragnea, dar acum omul isi oficializeaza propietatile.Acum stand sa judecam, era mai bine sa se aleaga praful de ferma respectiva,cum dealtfel sa intimplat cu atitea ferme de porci din Teleorman, s-au ca ajungind in propietatea lui Dragnea, ea continua sa existe.

Scrie un comentariu