Prognoze meteoŞtiri agricole

COD GALBEN de vânt şi ploi. HARTA CU JUDEŢELE aflate sub ALERTĂ ANM!

Cod galben de vânt puternic, ploi semnificative şi ninsori viscolite în zona de munte – în vigoare până mâine, duminică – 19 martie, la ora 20.00. Avertizarea meteorologică vizează arii extinse și vine să completeze o informare de vreme rea – cu nori și posibile ploi la nivelul întregii țări.

Codul galben a fost emis cu privire la intensificări ale vântului, precipitații însemnate cantitativ, ninsori viscolite în zona montană înaltă.

Meteorologii spun că până mâine seară, în vestul, centrul și nordul țării va ploua pe arii extinse, iar în restul teritoriului ploile, mai ales averse, se vor semnala local. Vor fi cantități de apă de peste 15…20 l/mp și izolat 25…30 l/mp.

În zona Munților Apuseni, nordul Carpaților Orientali, Munții Banatului și vestul Carpaților Meridionali se vor acumula peste 40…50 l/mp, iar la altitudini mai mari de 1500 m vor predomina ninsorile. Vântul va sufla tare, cu rafale ce vor depăși 60…70 km/h, iar pe creste 90 km/h, viscolind și spulberând zăpada.

Intensificări temporare ale vântului se vor semnala și în celelalte regiuni, în special pe parcursul zilei de duminică (19 martie), cu viteze mai mari (50…65 km/h) în sudul țării, inclusiv în zona municipiului București.

Scrie un comentariu