• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • PIONEER ROMÂNIA – misiune îndeplinită! Echipa companiei READUCE LA VIAȚĂ PĂDUREA DE LA BRĂNEȘTI!

    Gabriela Gimbășanu -

    La începutul campaniei de primăvară, cu comenzi ce curg din toate părțile țării, cu telefoane și e-mailuri ce vin pe bandă din partea fermierilor care le solicită recomandări tehnologice, specialiștii companiei Pioneer nu au uitat de responsabilitatea socială. O atitudine demnă de un lider pe piața semințelor, un lider care își face timp și organizează o acțiune de împădurire în una dintre cele mai aglomerate perioade ale activității sale. O acțiune reușită, o misiune îndeplinită!

    Echipa Pioneer s-a mobilizat puternic zilele acestea pentru a pune la punct o întâlnire inedită chiar în inima pădurii de la marginea localității ilfovene Brănești. Scopul a fost unul nobil: acela de a da o mână de ajutor naturii, prin plantarea unor specii de stejar, sânger și frasin, ajutând astfel la îmbunătățirea aspectului pădurii.

    Acțiunea Pioneer România a fost totodată și o întâlnire de familie unde copiii au luat contact direct cu natura, au aflat de la specialiștii Ocolului Silvic Brănești cât de importantă este pădurea, cât de greu crește un copac și mai ales au învățat, alături de părinții lor, cum se plantează arbori și chiar s-au implicat direct în procesul de plantare.

    A fost o acțiune civică pe care am gândit-o tocmai din prisma preocupării pe care compania Pioneer o alocă protecției mediului. Facem parte din una din cele mai mari companii americane- DuPoint Pioneer, iar una din valorile fundamentale ale companiei noastre este grija față de mediu. Nu întâmplător am reușit să organizăm această zi care, sper eu, pentru colegii mei și generația viitoare să fie una memorabilă. Promitem că vom veni să vizităm zona pe care am reușit să o împădurim astăzi. Această este prima astfel de acțiune pe care o desfășurăm și dacă de această dată a pornit de la inițiativa mea sunt convinsă că, după experiența de astăzi colegii voi fi cei care îmi vor cere astfel de acțiuni și întâlniri de familie”, a declarat pentru Agrointeligența Maria Cîrjă, Marketing Manager România și Republica Moldova al companiei Pioneer.

    Însoțiți de membri familiei și cu multă voie bună, aproape 60 de angajați Pioneer au răspuns prezent la această acțiune de voluntariat menită să aducă un plus de aer proaspăt pentru locuitorii Capitalei. În cadrul procesului de plantare, specialiștii Ocolului Silvic Brănești le-au explicat celor prezenți cum se face o plantare corectă, asta după ce terenul de trei hectare fusese pichetat în prealabil.

    ”Este o mare bucurie să fiți alături de noi în această acțiune de plantare, pentru regenerarea pădurilor. În perioada 15 martie și 15 aprilie noi desfășurăm campanii de plantat arbori, perioadă în care regenerăm suprafețele care necesită lucrări de împădurire. Ne aflăm în trupul de pădure Cernica, foarte apropiat de Capitală și consider că toate pădurile limitrofe sunt o uzină de oxigen. Pădurea trebuie privită ca principalul factor de mediu și, în contextul schimbărilor climatice, pădurea reprezintă principalul factor de echilibru. Avem o suprafață de trei hectare de pădure care a fost tăiată la ras, pentru că trebuie să substituim cu specii de stejar, cu speciile de ajutor și amestec: frasin și sânger. Sunt convins că viitorul este mult mai bun, avem aici nouă generație care va duce mai departe mesajul nostru”, a declarat inginerul Emilian Balea de la Regia Națională a Pădurilor Romsilva.

    Iată câteva imagini de la acțiunea Pioneer de plantare de puieți în pădurea Brănești


    Te-ar mai putea interesa

    Prețul grâului și porumbului de pe stoc și din noua recoltă în portul Constanța Moțiunea simplă împotriva ministrului Agriculturii a fost respinsă Zi de foc la Ministerul Agriculturii. Programul întâlnirilor cu fermierii

    Ultimele știri

    UCPR: Produsele avicole obținut în fermele din România sunt sigure din punct de vedere al sănătăţii Situație fără precedent în SUA: Gripă aviară depistată la vaci de lapte De ce merită să fie semănat hibridul de porumb Jumbo 48, de la Rodbun