Furaje, seminţe, îngrăşăminteŞtiri agricole

Axial One de la Syngenta poate fi folosit de către orice utilizator de produse de protecția plantelor

Foto: www.gadgetreport.ro

Compania Syngenta dorește să informeze toți utilizatorii/fermierii cu privire la modificările apărute în clasificarea produsului Axial One®. Astfel, din 16 martie 2016, urmare a  noii omologării a produsului Axial One® și în baza prevederilor O.U.G 34/2012, produsul are o nouă clasificare, iar acesta nu mai este destinat doar utilizatorilor profesioniști.

Produsul Axial One® comercializat de Syngenta în anul 2017 are această nouă clasificare și poate fi utilizat de către orice utilizator de produse de protecția plantelor. ”Menționăm că acest anunț nu este un act de informare legislativă și nici o opinie legală cu privire la informațiile pe care le conține. Acest document nu înlocuiește și nici nu suplinește obligația terților de a se informa și de a se conforma cu dispozițiile legale aplicabile activitățillor pe care le desfășoară”, se arată în informarea remisă de Syngenta.

Axial One este un erbicid un acţiune sistemică, fiind preluat prin frunze şi rădăcini şi translocat rapid în punctele de creştere. Pinoxadenul este preluat de sistemul libero-lemnos al buruienilor mocotiledonate anuale, provocând blocarea imediată a dezvoltării meristemelor de creştere. Creşterea activă a buruienilor încetează în 48 de ore de la aplicare. Simptomele sunt observate în termen de una până la trei săptămâni, în funcţie de condiţiile de mediu şi a speciilor implicate.

Florasulamul este preluat prin frunze şi prin sistemul radicular al buruienilor inhibă activitatea enzimatică a buruienilor având ca rezultat final distrugerea speciilor de buruieni sensibile. Primele simptome care apar sunt cloroza sau îngălbenirea frunzelor urmată de necroza punctelor de creştere. Safenerul, cloquintocet-mexil, previne efectul fitotoxic asupra cerealelor şi accelerează activitatea substanţelor active.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


Scrie un comentariu