• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • IOAN LADOȘI, APCPR: ”Singura noastră culoare politică este CULOAREA CĂRNII DE PORC ROMÂNEȘTI!”

    Gabriela Gimbășanu -

    Crescătorii de suine au ieșit la atac! Se tem că scandalul fermei de suine ajunsă în proprietatea fiului lui Liviu Dragnea va bloca ajutorul de stat aflat în proces de adoptare pentru sectorul de creștere al porcilor. Din acest motiv, astăzi fermierii s-au mobilizat și au susținut o conferință de presă în care au subliniat că este ”absolut deplasat și de neacceptat” să lovești un întreg sectorul ”pentru cazuri izolate care reprezintă 0,03% din porcii României”.

    Pentru noi este esențial orice program, venit din parte oricui. Pentru noi singura culoare politică este culoarea cărnii de porc românești. Alta nu există. (…) Dacă Guvernul și-a propus să susțină crescătorii de porci din România, noi nu putem decât să salutăm acest lucru și să îl susținem din toate punctele de vedere și cu toate forțele noastre. Acesta este motivul pentru care am organizat această conferință”, a declarat în deschiderea evenimentului de presă Ioan Ladoși, președintele Asociației Producătorilor de Carne de Porc din România (APCPR).

    Nu știm de ce și în ce scop se încearcă denigrarea producătorilor de porc din România. Cine este și dacă există cineva în spate. Știți că importăm în continuare cantități imense de carne de porc. Anul trecut, conform INS, practic cei mai mulți bani pe importuri s-au dus pe carnea de porc. Și noi punem o întrebare legitimă: cine vrea să distrugă acest sector? Speculații politice pe noi nu ne interesează, pe noi ne interesează carnea de porc românească”, a mai spus Ladoși, subliniind că ”pentru cazuri izolate care reprezintă 0,03% din porcii României, să lovești într-un întreg sistem de producție de carne de porc din România mi se pare absolut deplasat și de neacceptat”.

    La rândul său, Emil Dumitru, președintele Federației Naționale Pro Agro a arătat că actualul scandal mediatic încearcă să ducă discuțiile ”într-o zonă pur politicianistă și care nu are nicio legătură cu realitatea sectorului de creștere a porcului din România. Dacă vrem să nu ne mai batem cu cărămida în piept că exportăm grâu și porumb, deci subvenție, și că nu avem locuri de muncă, trebuie să dezvoltăm sectorul zootehnic”. Dumitru a punctat că sectoarele zootehnice care pot valorifica producția națională de grâu sunt cel de creștere al suinelor și cel al avicol.

    Emil Dumitru a arătat și că ajutorul de stat pregătit pentru crescătorii de porci – în cuantum de 10.000 de euro pentru fiecare 200 de capete, a fost notificat la nivelul Comisiei Europene. Subvenția nu vizează anumite persoane și va fi acordată crescătorilor eligibili pentru plată. ”În lege nu putem scrie că exceptăm pe o persoana sau alta de la accesul la finanțare”, a explicat liderul Federației Naționale Pro Agro, subliniid că în lipsa sprijinului, până acum multe exploatații care au beneficiat de fonduri europene au falimentat și, astfel, investițiile făcute s-au pierdut.

    Vă reamintim că pe 17 martie, jurnaliștii de la Hotnews.ro au publicat care dezvăluie că o anchetă O fermă de porci din inima Bărăganului a ajuns în aprilie 2014 de la Tel Drum SA, companie cu care președintele PSD a negat mereu că ar avea vreo legătură, în proprietatea fiului lui Liviu Dragnea. Exploatați a trecut mai întâi printr-un fel de intermediar, astfel încât la prima vedere nu se vede cum firma abonată la contracte de asfaltare în Teleorman transferă o afacere prosperă. Ulterior au fost publicate și informații despre fondurile europene și ajutoarele de stat care au mers către această fermă din Teleorman, catalogată de Hotnews.ro ca ”o afacere de succes într-o mare de sărăcie”.

    Citiți și:

    HOTNEWS.RO: Cum a ajuns O FERMĂ DE PORCI LA FIUL LUI DRAGNEA. Secretul unei AFACERI DE SUCCES într-o mare de sărăcie!

    REPLICA MADR la ancheta jurnalistică ”FERMA DE PORCI A FIULUI LUI DRAGNEA”!


    Te-ar mai putea interesa

    Vremea de Florii, 1 Mai și Paște 2024. Meteorologii au anunțat prognoza meteo de sărbători A apărut în supermarketuri carnea de miel adusă din Australia Abatorul familiei Gagea exportă carne de oaie în 13 țări: ”Vrem să producem Nuggets de miel”

    Ultimele știri

    Raport EFSA: Carnea de pasăre și ouăle produse în România sunt sigure pentru consum! John Enoiu, Naturevo – La ce să fie atenți fermierii după valul de ploi și temperaturi scăzute Adrian Pintea, MADR, anunț despre plata subvențiilor APIA