TEHNOLOGIA LA PORUMB a lui NICOLAE SITARU: fertilizare clasică și o DENSITATE DE 70.000 DE BOABE GERMINABILE/HA

Nicolae Sitaru, vicepreședintele Ligii Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România, este un promotor la culturii de porumb, căreia i-a dedicat un eveniment anual, ”Ziua Porumbului”, în localitatea Orezu, județul Ialomița, în care se întrec toate companiile de pe piață pentru a se lăuda cel mai performat hibrid, în condiții identice de fermă.

Mai mult, tot anual, fermierul alocă o suprafață însemnată din ferma sa pentru cultura de porumb. Astfel, în 2017, jumătate din cele 2.400 de hectare pe care le lucrează pe societatea Elsit, sunt rezervate culturii de porumb.

”Încă nu am intrat la semănat la porumb. Mă pregătesc, încă mai aștept condiții mai bune, vreau să se mai încălzească. Temperatura este la limită și nu vreau să risc. Cred că o să intru la semănat în jur de 1 aprilie, totul și în funcție de cum va evolua vremea în săptămâna 27 martie – 2 aprilie. Pentru anul acesta o să semăn în jur de 1.200 de hectare, la o densitate de 70.000 de boabe germinabile/ha, cu hibrizi de la toate companiile”, a declarat, pentru Agrointeligența – www.agrointel.ro, Nicolae Sitaru, vicepreședintele LAPAR și fermier în județul Ialomița.

Fertilizare clasică la porumb

În ferma sa, Nicolae Sitaru dorește să păstreze lucrurile simple și clare, mai ales la cultura de porumb, unde și-a dezvoltat o tehnologie proprie, pe care o aplică mereu. La fel ca anul trecut, producătorul a decis să aplice înainte de semănat o fertilizare puternică  cu azotat de amoniu, iar la semănat aplică complex de îngrășăminte în doză de 100 kg/ha.

”Înainte de a intra la semănat fac o fertilizare cu azotat de amoniu, în doză de 300 kg/ha. După care fac o trecere cu combinatorul și odată cu semănatul aplic și complex în doză de 100 kg/ha de 18:46:00. Este importantă această fertilizarea la semănat pentru că ajută sămânța să iasă mai repede și implicit îți asigură un start bun al culturii, mai ales pentru că nu am posibilitatea de irigare”, ne-a explicat fermierul ialomițean.

Be the first to comment

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*