Creșterea animalelorŞtiri agricole

VESTE EXCELENTĂ pentru CRESCĂTORII DE ANIMALE!

Veste excelentă pentru crescătorii de animale care în această perioadă au de comercializat efective importante de miei, dar și tăurași din rase de carne. Fermierii – în special oierii, sunt nemulțumiți de actualul nivel de preț de pe piața internă și speră ca oportunitatea exporturilor să le sprijine activitatea. Noutatea este că începând de astăzi, marți – 28 martie, Israelul a reluat exportul de ovine și de bovine, ceea ce înseamnă redeschiderea acestei piețe ce fusese blocată la începutul acestei luni. 

Începând cu data de 28 martie, România va relua exportul de ovine și bovine către Israel. ANSVSA a fost informată oficial, astăzi, de autoritățile israeliene despre ridicarea restricțiilor pentru exportul de ovine și bovine din țara noastră. Această decizie este urmarea măsurilor ferme întreprinse rapid de ANSVSA pentru a redeschide exportul și a minimiza efectele economice negative generate de impunerea restricțiilor”, se arată într-o comunicare oficială a ANSVSA.

Concret, președintele ANSVSA a convocat, în data de 2 martie, un grup de specialiști ai Autorității, împreună cu care a stabilit un plan de măsuri prin care să se remedieze cât mai curând neconformitățile semnalate de autoritățile israeliene, dar care să ofere și garanția respectării și menținerii cerințelor și standardelor solicitate de importatori.

Acest plan de măsuri a fost prezentat părții israeliene de către președintele instituției, dr. Geronimo Brănescu, care, alături de o delegație de specialiști, s-a deplasat în Israel pentru a informna despre acțiunile care au fost demarate în regim de urgență, pentru a debloca, în cel mai scurt timp, exportul de ovine și bovine din România.

Demararea și implementarea tuturor acestor măsuri a fost supervizată și verificată personal, de către președintele Autorității, dr. Geronimo Brănescu. Atât reacția rapidă a ANSVSA, cât și planul de măsuri propus au fost apreciate de autoritățile israeliene, fiind pentru prima oară când un președinte al Autorității se implică, la acest nivel, pentru rezolvarea unei astfel de situații”, se mai arată în comunicarea oficială de interes pentru crescătorii de animale.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


4 comentarii

  1. Oile și vacile au devenit “cobai” pentru a verifica rezistența la otrăvuri.Nu există alternativă, animalele oricum mor : ori de sete/foame ori otrăvite.De când cu erbicide au dispărut și animalele sălbatice gen iepuri.

  2. Ciobanul are perfecta dreptate se strica cu buna stiinta ecosistemul. Unii taie padurile in nestire altii polueaza aerul unii cu agricultura saracesc pamantul trag de pe elsi l desertifica. Ciobanii daca stau tot timpul pe teren vad cel mai bine ce se intampla.Autoritatile neglijeaza cu buna stiinta ei ar fi cei care trebuie sa asigure un climat de stabilitate in teren. Unde este protectia mediului ? Ansva ? Isu? Anaf ? Itm ? si cate mai sunt platite cu bani publici ?

  3. Treabă şmecherească, ca să nu-i zic direct pe nume :
    Au găsit ceva chichiţe ca să poată umbla la preţ ! Cu cât se vindea înainte şi cît este preţul acum, dar mai ales cît am primi de la alţii la care nu ne lasă birocrata UE să exportăm tocmai pentru a veni în ajutorul Israelului !

  4. O veste buna ar fi ca sa se stabileasca foarte clar care sunt terenuri arabile si care sunt pasune . Am ajuns sa nu mai avem pe unde ne paste oile cei care cultiva teren au arat toate dealurile toate coclaurile au arat chiar si drumurile intre tarlale sau au arat pe un deal chiar in mijlocul lui si noi nu mai avem cum sa trecem dintr o parte in alta decat prin cultura lui .E o jungla in teren nimeni nu vine sa controleze sa stea specialisti in permanenta pe teren si sa constate toate neregulile. Da nu se mai poate cand dau cu erbicide sau cu tratamente ies pe deal unde ne pastem noi oile fara sa mai inchida instalatiiile ne mor oile sau vacile , sau spala utilajele pline de substante in albia raurilor de unde adapam animalele. Garda de mediu nu vede oare ?

Scrie un comentariu