Creșterea animalelorŞtiri agricole

ACEBOP: FERMIERII ROMÂNI VOR FI PENALIZAȚI!

Situație fără precedent în agricultura românească unde fermierii care și-au asumat voluntar o serie de angajamente acum riscă să fie penalizați și să dea înapoi banii pe care i-au încasat în ultimii ani. Asociația Crescătorilor și Exportatorilor de Bovine, Ovine și Porcine (ACEBOP) trage un nou semnal de alarmă și  arată că în cazul plăților pentru bunăstare, ”Ordinul de sancțiuni pe componenta porc – 2016, îndelung disputat cu asociațiile de profil, aduce în forma actuală mari dezavantaje fermierilor”.

”Asta trebuie să afle guvernul, de doi ani sistemul de plăți se schimbă din mers sau la sfârșitul anului, angajamentele fermierilor sunt călcate în picioare, nu există respect pentru munca și sudoarea fermierilor!

Suntem chemați la runde de discuții sterile in urma cărora nu rămânem decât cu paguba deplasării și cu dureri de cap. Regula o intoarce AFIR, la sfârșitul angajamentului…

Crescătorii vor fi plătiți cu numai 75% din ce au cheltuit pe bunăstare în 2016, în așteptarea modificării Regulamentului 640!

Știm cu toții cât durează modificarea unui regulament! Cu siguranță se va depăși data de 31 decembrie 2017. Fermierii vor pierde 25% din totalul 2016.

În plus, și foarte grav, crescătorii vor fi penalizați dacă au depășit 3 serii de creștere porc gras/2016 și 2 serii scrofițe/an! Cum veți calcula, domnilor, seriile de scrofițe eligibile?

De ce să fim plătiți pe trei serii dacă ne-am asumat mai mult și am demonstrat că am respectat toate condițiile de bunăstare superioară? Vom fi penalizați pe documente semnate, legal asumate, primite de către APIA cu număr de înregistrare, ca fiind CONFORME – spun și au dreptate- fermierii români.

Dacă calculele MADR au fost greșite în 2012, de ce trebuie să fie penalizați fermierii la sfârșitul celor cinci ani de angajament? Sunt angajamente asumate VOLUNTAR de fermieri și trebuie să le respectați.

Membrii ACEBOP susțin crescătorii și solicită de urgență excluderea sancțiunilor artificial create de AFIR și Autoritatea de Management din MADR! Solicităm de urgență repunerea cuantumurilor pe supachete ca în anii anteriori! Bruxelles nu a avizat modificarile iar APIA este obligată să aplice un Ordin de sancțiuni artificial!”, se arată în comunicarea ACEBOP România transmis presei de președintele organizației, dr. med. veterinar Mary-Eugenia Pană.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


Scrie un comentariu