Furaje, seminţe, îngrăşăminteIMPORTANTŞtiri agricole

10 MOTIVE pentru A UTILIZA PRODUSUL BLACKJAK pentru SOLUL DIN FERMĂ!

Pentru refacerea conținutului de materie organică din sol, producătorii agricoli pot să apeleze la o soluție inovatoare pentru sol – produsul BlackJak® din portofoliul companiei Aectra Agrochemicals.

Fertilitatea solului dar și conținutul de humus al acestuia sunt două elemente care influențează în mod decisiv nivelul de producție pe care fermierul îl înregistrează. Exploatarea intensivă, prelucrarea solului în adâncime, aplicarea necorespunzătoare de îngrășăminte și pesticide, toate duc la scăderea conținutului de materie organică din sol. În condiții naturale, un centimetru de sol fertil se reface într-o perioadă de 300 de ani.

Blackjak® este unic fiind o suspensie concentrată de Leonardită în apă. Metoda de obținere este specială prin faptul că nu se intervine chimic asupra materiei prime. Astfel, nimic din compoziția Leonarditei originare nu se pierde. Blackjak este singurul produs care conține acizi ulmici și humină, cu rol în chelatarea elementelor nutritive și în dezvoltarea și protecția sistemului radicular al plantelor.

Iată zece motive pentru care ar trebui să luați în calcul aplicarea acestui produs la sol:

1. Materia primă de bază este Leonardita
BlackJak® este inovator și diferit de restul produselor prin conținutul în humină și acizi ulmici, compuși care stimulează și sporesc creșterea radiculară, vegetativă și dezvoltarea generală a plantei și care nu sunt prezenți în alți fertilizanți organici prezenți în piață. De asemenea, materia de bază a acestui produs este Leonardita.

2. Conține și azot, cupru și zinc
În afara elementului care aduce un aport important în refacerea structurii solului BlackJak® conține și nutrienți naturali precum azot, cupru sau zinc, ne-exogeni, specifici leonarditei originale.

3. Contribuie la îmbunătățirea structurii solului
BlackJak® aplicat la sol contribuie la îmbunătățirea structurii solului, reducând salinitatea, deblocând absorbția nutrienților, favorizând activitatea microbiană și mărind capacitatea de interschimb cationic a macro- și micronutrienților

4. Acționează ca agent chelatant
BlackJak® de asemenea acționează ca agent chelatant natural pentru elementele macro și micro cu rol activ în absorbția nutrienților și translocarea acestora în plantă.

5. Produsul are un pH acid
BlackJak®, prin pH-ul sau acid, stimulează dezvoltarea radiculară, ajutând rădăcinile să absoarbă mai ușor, mai rapid și din abundență cantități mai mari de micronutrienți importanți.

6. Potențează efectul produselor de protecție a plantelor
BlackJak® diminuează pH-ul amestecurilor de stropit, potențând efectul produselor de protecția plantelor și contribuind la absorbția mai rapidă a fertilizanților foliari (schimbări mai rapide de culoare în planta și fructe).

7. Reduce compactarea solului
Datorită acțiunii substanțelor active din produs, BlackJak® reduce compactarea solului prin stimularea penetrării apei și reduce evaporarea apei din sol.

8. Certificat pentru agricultura ecologică
BlackJak® este un produs 100% natural (certificat pentru agricultură ecologică), fiind obținut numai din materii prime de origine organică. Astfel că, produsul poate fi aplicat cu siguranță și la culturile ecologice, unde singura sursă de refacere a fertilității solului o reprezenta gunoiul de grajd, cel care poate aduce cu sine și numeroase semințe de buruieni, făcând astfel dificil gestionarea lor în cultură.

9. Se aplică foliar sau prin sistemul de irigare prin picurare
BlackJak® se poate aplica atât foliar cât și în sistemele de irigare prin picurare, singur sau în combinație cu alți fertilizanți sau produse de protecția plantelor.

10. Solubilitatea ridicată
BlackJak® este un lichid cu solubilitate ușoară și rapidă, ușor de manevrat, depozitat și transportat.

Cum se aplică BlackJak de la Aectra

Produsul BlackJak se aplică în tratament la sol, înainte de semănăt/plantare, în doză de 4 litri/ha pe toată suprafața sau 2,0 litri/ha tratament în benzi. Este recomandat a se efectua 1-3 tratamente în vegetație, în doza de 1-2 litri/ha, când plantele au înălțimea de 15-20 cm. Dacă fermierul dispune de sistem de fertigare, atunci recomandarea companiei este ca produsul să se aplice în doză de 300-500 ml/1.000 mp imediat după plantare și apoi 1-3 aplicări la interval de 3 săptămâni.

Acest articol face parte din cadrul campaniei Tehnologiile profitului, desfășurată de compania Aectra în parteneriat cu Agrointeligența – www.agrointel.ro.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


Scrie un comentariu