• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Creştere de 26% a cifrei de afaceri consolidate pentru grupul Maschio Gaspardo

    agrointeligenta.ro -

    Grupul italian Maschio Gaspardo, cel mai mare producător de utilaje agricole din România, a anunţat un avans al cifrei de afaceri consolidate de 26% pentru 2012, ajungând la 236 mil. euro.
    Venitul net a fost de 14 milioane de euro.

    Vânzările efectuate în străinătate au reprezenat 80% din vânzările grupului, cele mai mari creşteri înregistrându-se în Asia (+20%) şi America (+10%). În UE vânzările au înregistrat creşteri de aproximativ 10%.

    Ca şi în anii precedenţi, grupul va reinvesti o parte din profituri pentru a permite continuarea strategiei sale de dezvoltare, în special în pieţele străine, şi pentru a sprijini cercetarea şi dezvoltarea produselor .

    „Grupul Maschio Gaspardo continuă să crească, datorită angajamentului angajaţilor, încrederii furnizorilor şi sprijinului instituţiilor financiare. Dorim să investim în viitor ca să fim gata pentru noile provocări”, au declarat fraţii Giorgio şi Egidio Maschio, care au anunţat investiţii de 100 de milioane de euro pentru următorii cinci ani.

    Maschio Gaspardo va continua investiţiile pentru modernizarea şi extinderea instalaţiilor existente (cinci  în Italia, câte una în România, India şi China).

    „Noul plan de afaceri arată modul în care grupul va continua să investească într-un sector în curs de dezvoltare.  Previziunile sugerează că piaţa mondială de maşini agricole va creşte până în 2016 cu o rată anuală de 10%, determinată de creşterea preconizată în producţia mondială de cereale care urmează tendinţa de creştere a populaţiei. Datorită investiţiilor şi a propriei game de produse, care este mai complet acum, grupul Maschio Gaspardo este gata de a concura pe pieţele din întreaga lume, ” declară fraţii Giorgio şi Egidio Maschio.

    Planul de afaceri pentru perioada 2013-2017

    1. Sporirea capacităţii de producţie prin extinderea celor existente în Italia şi în străinătate;

    2. Creşterea investiţiilor în pieţele în creştere din Europa de Est, America, America Latina, si Orientul Îndepărtat, prin extinderea de sucursale existente şi deschiderea de noi birouri de vânzări;

    3. Completarea gamei de produse cu pluguri, maşini de cosit şi fertilizare.

    Poveste de succes ”made in Romania”

    Investiţia greenfield de la Chişineu Criş făcută de grupul italian este o poveste de succes ”made in Romania” realizată de omul de afaceri Mirco Maschio, care a combinat experienţa şi activitatea grupului mondial Maschio Gaspardo cu expertiza şi resursele româneşti.

    Înfiinţată în 2003 ca investiţie greenfield, Maschio Gaspardo România este în acest moment cel mai mare producător de utilaje agricole din România şi unul din cei mai mari exportatori de utilaje agricole de pe piaţa locală. Aproape 40% din producţia companiei este absorbită de piaţa internă, cu ajutorul unei reţele naţionale de 40 de dealeri, care îi permite acoperirea întregului teritoriu al României, restul mergând la export.

    Maschio Gaspardo România are 210 de angajaţi, din care 6 italieni şi restul români. „Am găsit în România profesionalism, experienţă, bun-simţ, iar acestea sunt lucruri pe care nu le poţi cumpăra. Profesionalismul trebuie să îl înveţi şi din studii dar şi din experienţă”, spune Mirco Maschio.

    Rezultate financiare*

    2009 2010 2011 2012
    Cifra de afaceri 117 133 186 235
    EBITDA 12 13 26 34
    EBIT 7 7 16 24
    Profit net 1 2 7 13,5
    *mil euro

    Estimări de creştere*

    2012 2013
    Cifra de afaceri 235 280
    EBITDA 34 42
    EBIT 24 30
    Profit net 14 16
    *mil.euro


    Te-ar mai putea interesa

    Preț carne 2024. Cât costă un kilogram de carne de porc cumpărată de la un mic fermier Vremea se schimbă brusc. Alertă meteo de ploi, vânt puternic și ninsori în 22 de județe Când se seamănă semințele de roșii

    Ultimele știri

    Rezultate solide pentru Agricover în 2023 și peste 10.000 de fermieri în portofoliu O dronă militară a căzut în zona fermei Filipoiu din Insula Mare a Brăilei – primele imagini Au apărut, în piață, primele roșii românești. Prețul lor – dublu față de cel al cărnii