• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • ADJUVANTUL care CREȘTE EFICIENȚA ERBICIDELOR aplicate la sol. UN SECRET MARCA AECTRA!

    Gabriela Gimbășanu -

    Erbicidele cu aplicare la sol sunt un element cheie în combaterea buruienilor la culturile de porumb, floarea-soarelui, soia sau sfeclă de zahar. Totuși, de multe ori eficacitatea lor nu este cea scontată, chiar și atunci când vorbim de erbicide originale (nu generice), de foarte bună calitate. Mai mult, uneori se pot înregistra pierderi de producție din cauza efectului fitotoxic.

    Principalele motive care duc la reducerea eficacității erbicidelor cu aplicare la sol sunt: deriva cauzată de vânt (drift), aderența scăzută la sol, distrugerea rapidă a erbicidelor în stratul superficial al solului și riscul de levigare către straturile mai profunde. Soluția pe care compania AECTRA Agrochemicals o recomandă și care se bazează și pe experiența acumulată de fermieri din țările vecine este folosirea unui adjuvant, Nu-Film®, al companiei americane Miller Chemical & Fertilizer, odată cu aplicarea erbicidului.

    Nu-Film® este un adjuvant pe bază de rășină de pin. Avem două produse în gama Nu-Film®, este vorba de Nu-Film® P și Nu-Film® 17. Acum mai bine de 12-13 ani am introdus ca adjuvant produsul Nu-Film® 17 și avea ca recomandare de aplicare, în principal cultura de rapiță, acționând pentru prevenirea dehiscenței silicvelor. Fiind un produs pe baza de rășini, acesta polimerizează la soare și creează o peliculă pe silicve și le împiedică să se spargă. Nu-Film® P este tot un produs pe bază de rășini de pin și pe care-l recomandăm, în principal, ca adjuvant pentru tratamentele cu fungicide și insecticide. Funcționează pe același principiu, formează o peliculă pe frunze care împiedică spălarea produselor folosite la tratamente. Mai nou, am descoperit că funcționează foarte bine în combinație cu erbicidele cu aplicare la sol (preemergente), mărindu-le semnificativ eficacitatea”, a declarat pentru Agrointeligența- www.agrointel.ro Dan Farcaș, Executive Manager al companiei AECTRA Agrochemicals.

    Nu-Film® – cel mai complet adjuvant de pe piață

    Nu-Film® P este cel mai complet adjuvant de pe piață. Un adjuvant pentru tratamente, ar trebui să facă trei lucruri importante: trebuie să asigure o împrăștiere uniformă a produsului, a soluției de stropit, pe plantă, să asigure aderența soluției de stropit pe plantă și să ușureze penetrarea produsului în plantă prin înmuierea cuticulei. Nu-Film® P face toate aceste lucruri foarte bine și în plus creează și această peliculă prin polimerizare care împiedică spălarea. Este mai mult decât un adjuvant obișnuit”, ne-a spus specialistul AECTRA.

    Adjuvantul Nu-Film® lucrează foarte bine în combinație și cu erbicidele cu aplicare la sol, care inhibă dezvoltarea sistemul radicular sau a lăstarilor buruienilor, pe măsură ce sunt absorbite de acestea din primii 2-3 cm de sol. În plus, posibilele efecte fitotoxice asupra plantelor de cultură, cauzate de levigare, sunt mult diminuate.

    Principalele beneficii alea aplicării adjuvantului Nu-Film®

    Folosit în combinație cu erbicidele cu aplicare la sol, adjuvantul Nu-Film® aduce următoarele beneficii:
    – îmbunătățește contactul erbicidului cu solul și aderența acestuia la sol;
    – reduce levigarea cauzată de ploi sau irigare a erbicidelor către straturile mai profunde ale solului;
    – reduce volatilitatea erbicidelor;
    – reduce fitotoxicitatea manifestată la culturi din câmp;
    – protejează erbicidele de degradarea cauzată de expunerea la soare (foto-distrugere);
    – limitează migrarea erbicidelor în afara zonei de tratament (prin scurgere sau eroziune);
    – reduce efectul de drift.

    Prepararea corectă a soluției de stropit

    Pentru a prepara corect soluția de stropit trebuie să umpleți pe jumătate cu apă rezervorul instalației de stropit, după care începeți agitarea, adăugați erbicidul pentru aplicare la sol, amestecați o doza de 0,5 l/ha de Nu-Film® P (sau 0,3 l/ha de Nu-Film® 17) într-un volum mic de apă și turnați amestecul în rezervor, continuând agitarea. La sfârșit completați volumul de apă. Atenție, adjuvantul Nu-Film® se adaugă întotdeauna ultimul în amestec.

    După aplicarea tratamentului se recomandă curățarea instalației de stropit cu apă curată. După aplicare, produsul are nevoie de minim 45-60 de minute de lumină solară (directă sau difuză) pentru a polimeriza și a împiedica scurgerea erbicidului către straturile inferioare ale solului, în eventualitatea unei ploi sau a irigării.


    Te-ar mai putea interesa

    Abatorul familiei Gagea exportă carne de oaie în 13 țări: ”Vrem să producem Nuggets de miel” Lege nouă: Obligație pentru toți conducătorii de tractoare A apărut în supermarketuri carnea de miel adusă din Australia

    Ultimele știri

    Raport EFSA: Carnea de pasăre și ouăle produse în România sunt sigure pentru consum! John Enoiu, Naturevo – La ce să fie atenți fermierii după valul de ploi și temperaturi scăzute Adrian Pintea, MADR, anunț despre plata subvențiilor APIA