• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • ZĂPADĂ ÎN A DOUA ZI DE PAȘTI. Cum va fi vremea ÎN PERIOADA URMĂTOARE!

    agrointeligenta.ro -

    Zăpadă în a doua zi de Paști. Avertizarea meteorologilor despre vremea rece și ploile din aceste zile s-a adeverit. La orele dimineții, s-au raportat ploi în cea mai mare parte a țării, iar în unele județe chiar a nins în zonele montane.

    La ora 8.30, în Bisoca, județul Buzău, ninsoarea acoperise culturile agricole și curțile oamenilor. Imaginile postat pe Facebook de către George Ionasc par desprinse dintr-un peisaj de iarnă și nicidecum dintr-unul de primăvară, din miezul lunii aprilie.

    Avertizarea de vreme rece este în vigoare până mâine, 18 aprilie, la ora 10.

    În intervalul menționat, în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei temporar va ploua, iar cantitățile de apă vor depăși local 15…20 l/mp și izolat 30 l/mp.

    În Carpații Meridionali și de Curbură, îndeosebi la altitudini de peste 1500 m, vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

    În regiunile extracarpatice vremea se va răci accentuat devenind rece pentru această dată, iar vântul se va intensifica treptat cu precădere în sud-est, unde rafalele vor depăși 50…55 km/h.

    Prognoza meteo. Cum va fi vremea în următoarele zile

    PROGNOZA METEO MARŢI. Deși temperaturile ziua vor crește față de ziua precedentă în cea mai mare parte a țării, vremea va fi răcoroasă pentru această dată. Cerul va fi temporar noros și va ploua, mai ales seara și noaptea, pe arii relativ extinse în regiunile vestice și sudice, local în nord-vest și centru și izolat în rest. Pe arii restrânse cantitățile de apă vor fi mai însemnate. La munte precipitațiile vor fi mixte. Vântul va avea intensificări temporare, ziua în est si sud-est, iar noaptea, local și în restul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 7 grade în nordul litoralului și 17 grade în sudul Banatului şi în vestul Olteniei, iar cele minime între -5 și 8 grade. Noaptea se va forma brumă în depresiuni, în nord-est și pe arii restrânse în rest.

    PROGNOZA METEO MIERCURI. Vremea se va răci și va deveni deosebit de rece pentru această dată. Temperaturile maxime vor avea valori de la 4 grade în estul Transilvaniei, până în jurul a 15 grade în Lunca Dunării, iar cele minime se vor încadra între -2 și 9 grade. Cerul va avea înnorări și vor cădea precipitații, pe arii relativ extinse, ploi, dar la munte vor predomina ninsorile. Condiții pentru ninsori și lapoviță vor fi, mai ales seara și noaptea și în Maramureș, Transilvania, Moldova, precum și în zonele deluroase din rest. Local, cantitățile de apă pot fi însemnate. Vântul se va intensifica temporar în majoritatea regiunilor, mai ales ziua, cu viteze mai mari în sud și sud-est, iar pe crestele montane, va sufla tare.

    PROGNOZA METEO JOI. Vremea va fi deosebit de rece pentru această dată cu valori termice, în mare parte din țară, mai mici decât cele din intervalul precedent. Temperaturile maxime se vor situa între 2 și 13 grade, iar minimele între -5 și 3 grade, mai scăzute în depresiuni. În regiunile nordice, nord-estice și centrale, iar în cursul zilei și în cele de sud-est, înnorările vor persista și vor mai cădea precipitații, pe arii extinse, mixte în Transilvania, jumătatea de nord a Moldovei și zonele de deal, ninsori la munte și predominant ploi în rest. Cantitățile de apă mai pot fi însemnate. În celelalte zone, înnorările vor fi temporare, iar precipitațiile, predominant sub formă de ploaie, se vor semnala, pe spații mai mici, cu precădere în prima parte a intervalului, când și vântul va avea intensificări, apoi va deveni în general moderat.

    De VINERI până DUMINICĂ, vremea va fi mai rece decât în mod normal în această perioadă, chiar deosebit de rece în prima parte a intervalului, deși tendința temperaturii aerului va fi de creștere. Probabilitatea de precipitații va fi ridicată, la început în est și sud-est, apoi în vest, nord-vest și centru.


    Te-ar mai putea interesa

    MADR lansează programul „Un tractor pe fermă” pentru fermierii până în 400 de hectare Plânsul viței de vie. De ce ”plânge” via primăvara Comuna cu 5.000 de vaci. Mic crescător: Dăm laptele la procesator, suntem departe de oraș

    Ultimele știri

    România ar putea avea un laborator care să efectueze analizele pentru mierea din afara UE UCPR: Produsele avicole obținut în fermele din România sunt sigure din punct de vedere al sănătăţii Situație fără precedent în SUA: Gripă aviară depistată la vaci de lapte