• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Ştiri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • FERMIERI NOTIFICAȚI DE APIA: Aveți 15 zile la dispoziție sau PIERDEȚI SUBVENȚIA!

    Roxana Dobre -

    Fermierii au primit notificări de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) pentru subvenții! Producătorii agricoli au la dispoziție 15 zile să răspundă solicitărilor de clarificări în caz contrar existând riscul să piardă banii europeni.

    Ca și anul trecut, în perioada imediat următoare, salariaţii APIA vor opera și vor verifica cererile depuse, vor introduce, acolo unde este cazul, documente de modificare și vor solicita clarificări pentru anumite neconformităţi identificate la cererile depuse. Este vorba despre acei prodăctori agricoli care au depus cereri unice în campania 2018 iar sistemul a generat unele erori, cum ar fi suprapunerea sau supradeclararea unei suprafețe. Acestea se pot rezolva amiabil între fermieri sau în cazuri extreme în Instanță, ceea ce duce la un proces mai greoi al clarificărilor și implicit al plăților.

    Foarte important de reținut că în această perioadă se rezolvă supradeclarările, suprapuneri, se poate modifica cultura, dacă fermierul s-a răzgândit și în loc de grâu să zicem, a pus porumb, se pot retrage suprafețe, etc. Dar atenție, nu se mai pot adăuga suprafețe!

    „Fermierii trebuie să răspundă solicitărilor de clarificări în termen de 15 zile de la comunicare. Această perioadă de clarificări durează 35 de zile și este fără penalizări”, a declarat Ghiță Burlui, directorul APIA Bacău.

    APIA a finalizat pe 15 mai campania de primire a cererilor unice de plată pentru anul 2018, în cadrul căreia au fost înregistrate un număr de de 866.749 cereri, pentru o suprafața declarată la plată de 9.638.937,67 hectare.

    Conform calendarului de activităţi aprobat prin Ordinul MADR nr. 15/2018, cu modificările ulterioare, în perioada în intervalul 4 iunie – 4 iulie 2018 se va efectua controlul administrativ, inclusiv controlul preliminar al cererilor unice de plată, eșantionarea acestora precum și transmiterea eșantioanelor, potrivit dispozițiilor Regulamentului nr. 2333/2015 de modificare a Regulamentului de punere în aplicare (UE) nr. 809/2014.

    Între 5 iulie – 1 octombrie 2018 se va efectua controlul la fața locului pentru cererile unice de plată eșantionate la control pe teren, iar controlul aferent al unor obligații specifice, în iarna sau în primăvara anului următor.

    Plata avansului pentru anul de cerere 2018 se va efectua în perioada 16 octombrie – 30 noiembrie 2018, conform Regulamentului (UE) nr. 1306/2013 al Parlamentului European și al Consiliului din 17 decembrie 2013, cu modificările și completările ulterioare. Plata finală ca diferență între cuantumul acordat în avans și cuantumul calculat pentru anul de cerere 2018 se va efectua între 1 decembrie 2018 – 31 martie 2019.

    Reamintim că sprijinul financiar este finanţat din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) şi de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

    Agrointeligența-www.agrointel.ro v-a spus și ce modificări mai puteți face la cererea unică de plată: URGENT LA APIA: MODIFICĂRILE ce vă salvează SUBVENȚIA PE HECTAR ȘI ANIMALE!


    Te-ar mai putea interesa

    Plata ANT bovine. Calcul noua dată de referință pentru subvenția pe cap de vacă Victorie a fermierilor – Bruxelles a cedat! Derogări la GAEC 6,7 și 8, și protecție pentru micii fermieri Un tânăr fermier din Lungulețu a transformat varza murată într-o afacere profitabilă

    Ultimele știri

    Primar acuzat că a luat ilegal subvenții APIA: ”Dau banii înapoi!” Crescătorii de vaci și-au construit propria fabrică de lapte cu ajutorul fondurilor europene Sătenii din mai multe comune au interzis să își mai taie porcii timp de 7 zile