• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • CÂND ȘI CUM aplicăm ERBICIDUL CLICK COMBI de la AECTRA!

    agrointeligenta.ro -

    Aplicarea erbicidelor este una dintre lucrările de bază ce asigură succesul unei culturi agricole. În această perioadă, fermierii se află în plină campanie de însămânțare a culturilor de primăvară și tocmai de aceea este deosebit de important ca la început de sezon să își stabilească un program complet și eficient de combatere a buruienilor în culturile de prășitoare. Astfel, nu trebuie uitat faptul că porumbul și floarea-soarelui, principalele culturi prășitoare, sunt sensibile la îmburuienare în stadiile timpurii de vegetație.

    În acest sens, pentru cultura de porumb aveți posibilitatea să utilizați erbicidul Click® Combi, un produs din portofoliul companiei AECTRA Agrochemicals, un erbicid recomandat a fi aplicat în preemergență și care asigură o protecție de lungă durată împotriva buruienilor.

    Citiți și:

    ADJUVANTUL care CREȘTE EFICIENȚA ERBICIDELOR aplicate la sol. UN SECRET MARCA AECTRA!

    Se aplică în doză de 2,5-3 litri/ha

    Erbicidul Click® Combi se aplică pre-emergent în intervalul semănat-răsărit, în doză de 2,5 – 3 l/ha, înainte ca buruienile să răsară. Dozele recomandate diferă în funcție de tipul de sol, astfel că doza mai mare se utilizează pe solurile cu un conținut mare în materie organică și când infestarea este mai puternică, în timp ce doza mai mică se aplică în cazul solurilor nisipoase.

    Doza recomandată diferă în general de tipul de sol pe care s-a înființat cultura. Pentru solurile cu textură nisipoasă și cu un conținut mediu de humus se aplică Click® Combi în doză de 2,5 litri/ha, pentru solurile cu textură argiloasă și conținut mai ridicat de humus, 3-3,5% se aplică în doză de 3 litri/ha. Volumul de soluție trebuie să fie de aproximativ 200 litri/ha”, a declarat pentru Agrointeligența – www.agrointel.ro Dan Farcaș, Executive Manager în cadrul companiei AECTRA Agrochemicals.

    Citiți și:

    CELE PESTE 30 DE BURUIENI pe care ERBICIDUL CLICK COMBI le combate LA PORUMB!

    Erbicidul Click Combi se aplică preemergent sau în postemergență timpurie

    Erbicidul Click® Combi de la AECTRA este recomandat să se aplice în preemergență, înainte de răsărirea buruienilor, însă, dacă din cauza condițiilor climatice nu s-a putut interveni la timp, se poate face o erbicidare cu acest produs și în postemergență timpurie, în anumite condiții.

    Momentul optim de aplicare este preemergent, adică se aplică în intervalul cuprins între semănat și răsărire. Dacă în acest interval a plouat și nu s-a putut interveni și, deci s-a ratat momentul optim de aplicare, produsul poate fi aplicat și în postemergență timpurie, în 2-4 frunze, numai dacă buruienile nu sunt răsărite”, a explicat specialistul de la AECTRA.

    Recomandări privind prepararea soluției

    Prepararea soluției începe cu agitarea energică a flaconului înainte de întrebuințare, care se golește ulterior în rezervorul echipamentului de stropit, umplut pe jumătate cu apă. Se pornește sistemul de agitare, după care se completează rezervorul cu apă. Flaconul gol se clătește de trei ori, pentru a vă asigura că întreaga cantitate de produs a ajuns în rezervor și pentru ca aceste ambalaje goale să poată fi colectate și apoi distruse prin sistemul de colectare SCAPA.

    Click® Combi este toxic pentru organismele acvatice, de aceea se va evita ca produsul sau soluția de stropit să ajungă în apele de suprafață, râuri, canale de irigații, lacuri, drenuri etc. Soluția rezultată din spălarea echipamentului de stropit se va aplica pe cultura de porumb tratată.

    Avantajele erbicidului Click® Combi

    Diferențierea erbicidului față de alte produse de pe piață este dată de faptul că cele două substanțe active din produs ce se completează reciproc în privința spectrului de combatere. Astfel, produsul AECTRA are un spectru larg de combatere a buruienilor (specii de graminee anuale și perene, specii de buruieni cu frunză lată). De asemenea, combate buruienile înainte ca acestea să concureze cultura ce se află la începutul procesului de creștere, iar formularea modernă permite dozarea și prepararea soluției cu ușurință.

    Acest articol face parte din cadrul campaniei Tehnologiile profitului, desfășurată de compania Aectra în parteneriat cu Agrointeligența – www.agrointel.ro.

     


    Te-ar mai putea interesa

    Ultima strigare pentru sămânța de mazăre. Prețurile pe tonă au crescut la nivel mondial Fermier cercetat penal pentru depozitarea improprie a 24 de tone de azotat de amoniu UPDATE. Proprietarul celui mai mare combinat de îngrășăminte din Ungaria – noi declarații despre sistarea producției

    Ultimele știri

    Drone profesionale, eficiente și performante în portofoliul Agricover, pentru fiecare tip de fermă Ajutor de stat pentru fermierii care au pierderi din cauza prețului mic la cereale Alertă meteo de ploi, rafale de vânt și precipitații mixte până joi seara