Ştiri agricole

E LEGE! MAI PUȚINE TAXE ȘI IMPOZITE!

Foto: www.capital.ro

Lege în vigoare! Din 18 aprilie este în vigoare Hotărârea Guvernului nr. 223/2017 pentru modificarea şi abrogarea unor acte normative care cuprind prevederi referitoare la taxe şi tarife. Hotărârea, publicată în Monitorul Oficial nr. 268/2017, vine în aplicarea Legii nr. 1/2017 privind eliminarea unor taxe şi tarife, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative. 

Evidenţa populaţiei

Modificările se aplică la Normele metodologice de aplicare unitară a dispoziţiilor legale privind evidenţa, domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor români, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1.375/2006, publicată în Monitorul Oficial nr. 851/2006, cu modificările şi completările ulterioare şi vizează:

Taxa extrajudiciară de timbru. Taxa nu se mai achită pentru:

 • eliberarea actului de identitate;
 • eliberarea primei cărţi de identitate, la împlinirea vârstei de 14 ani;
 • eliberarea cărţii de identitate persoanelor care au dobândit/redobândit cetăţenia română şi care depun cererea pentru eliberarea primului act de identitate la serviciul public comunitar de evidenţă a persoanelor pe raza căruia locuiesc;
 • eliberarea unei noi cărţi de identitate în cazuri precum expirararea termenului de valabilitate, modificări de date personale, adresă, CNP, deteriorarea actului de identitate, pierdere, furt, modificarea imaginii faciale, schimbarea de sex, precum şi la preschimbarea actelor de identitate care nu se mai emit, dar sunt valabile. La fel şi pentru eliberarea unei noi cărţi de identitate pentru persoana internată într-o instituţie sanitară şi aflată în una din situaţiile menţionate;
 • pentru înscrierea menţiunii de stabilire a reşedinţei în actul de identitate.
 • pentru eliberarea cărţii de identitate provizorii.

Taxa pentru restabilire. Nu mai este necesare dovada, prin chitanţa CEC privind taxa pentru restabilire, la cetăţenii români cu domiciliul în străinătate care doresc să-şi schimbe domiciliul în România se prezintă la serviciul public comunitar de evidenţă a persoanelor pe a cărui rază teritorială este situat imobilul unde îşi stabilesc domiciliul, unde depun Cererea pentru eliberarea actului de identitate ca urmare a schimbării domiciliului din străinătate în România. 

Reglementări de stare civilă

Modificările se aplică la Metodologia cu privire la aplicarea unitară a dispoziţiilor în materie de stare civilă, aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 64/2011, publicată în Monitorul Oficial nr. 151/2011, cu modificările şi completările ulterioare şi vizează în principal:

Înscrierea schimbării numelui de familie şi/sau a prenumelui pe cale administrativă:

 • nu se mai cere dovada de achitare a taxei;
 • nu se mai cere timbru fiscal în cazul în care se solicită copii ale deciziilor de schimbare a numelui şi/sau a prenumelui emise până la data de 31 martie 2005.

Înscrierea menţiunilor de schimbare a numelui şi/sau prenumelui intervenite în străinătate: D.E.P.A.B.D. avizează înscrierea menţiunilor, procedează la procurarea certificatelor sau extraselor de stare civilă, după caz, şi le transmite, prin M.A.E. – Dcons., fără a se mai solicita titularului taxe consulare.

În caz de pierdere, furt sau distrugere a certificatului de stare civilă, persoanei îndreptăţite i se eliberează, la cerere, un nou certificat; cererea pentru eliberarea noului certificat trebuie să cuprindă, în mod amănunţit, împrejurările în care acesta a fost pierdut, furat sau distrus, întocmită potrivit noului model de cerere.

Continuarea pe Legestart.ro

4 comentarii

 1. Si ce astepti,popor imbecil,vrei sa vina altii sa-ti faca ordine in tara????!!!!
  Ciocoii si conducatorii care au distrus tara,sunt cumva de pe Marte,sau de pe Jupiter,nu sunt cumva din acest ”minunat”popor???!!! Pune mana pe furci,coase,topoare si calare pe ei,daca ai sange-n …. demnitate si curaj!!!!Sarbii si grecii i-ar fi mancat cu rahat cu tot!!!Romanii se lamenteaza,se plang,iar derbedeii si golanii care-i conduc,de fapt ii f.t,fara vaselina!!!!Bravo,halal natie!!!Rugati-va lui Dumnezeu si … atat,nu faceti nimic si vedeti ce se va-ntampla!!!!!

  1. Mare dreptate aveti domnule. Poporul se lasa calcat in picioare batjocorit umilit de tot felul de persoane certate cu legea. In parlament toti penalii au intrat cu gandul sa fure nu la binele poporului roman. Vin odata la 4 ani ne pacalesc cu tot felul de promisiuni desarte si dupa aia nu i mai vedem . Suntem un popor delasator fiecare trege pentru turta lui daca am fi uniti nu vor avea curajul sa treaca peste noi. BRAVO pentru comentariu domnule.

 2. Marii fermierii sunt gaura neagra a statului nu taranul care munceste cu caruta sau mulge vaca pentru a da de mancare familiei. Cititi despre tepele pe care le dau statului roman fermierii. Nu dau nume ca sunt in viata . Unu declara agricultura ecologica dar nu facea , unu declara mai multe animale sa ia subventii mari , altul statea cu crotalele in sertar si incasa subventiile cu toate ca animalele ajunsese carne de mici, unul facea contracte cu ADS si nu platea nici macar arenda mica stabilita si exemplele ar putea continua la nesfarsit. Presa agricola merge in vizita doar la marii fermieri unde toate sunt bune si frumoase. Mergeti domnilor la taranul autentic care este pacalit si exploatat de smecheri, mergeti pe teren sa vedeti ca una declara fermierii pe acte si alta e pe teren. Agricultura ecologica nu e chiar asa de ecologica , suprafetele declarate la APIA nu sunt conforme cu realitatea si nici productiile declarate , se imbogatesc unii smecheri pe spinarea taranului , inverzirea a2a e la misto , manevrevele cu soia , cartofi ptr chipsuri sau in general cu culturile unde subventiile sunt enorme ca doar nu merge nimeni pe teren sa controleze , in timp ce noi mancam mancare expirata si chimizata de afara , unde se duc banii si beneficiile acordate agricultura? Satele se zbat in saracie crunta , in timp ce la oras apar vilele si masinile extravagante ca ciupercile dupa ploaie. Instaleaza fermierii copiii lor ca tineri fermieri dar ei nu stiu macar o buruiana sau un daunator dar sa merga pe teren sa iti arate terenul.In concluzie tot omul obisnuit va plati imozitele si va duce greul in timp ce smecherii vor gasi tot felul de tertipuri sa ocoleasca platile catre stat ca e o vorba banul la ban trage si …..

 3. Nu mai este loc sa ei subventii din cauza ciocoilor noi ,care au facut genocid in satele romanesti tinerii din cauza lipsei locurilor de munca si a zgarceniei avariei de care dau dovada acesti asa zisi fermieri.Au pus mana prin furt pe mijloacele de productie ale CAP- urilor si IAS-urile ale tuturor ,au luat prin constrangere economica pamantul la micii producatori cinstiti,lasandu-i fara obiectul muncii,si acum iau si fondurile europene cele mari prin copii lor ,creindu-le ferme fantoma si prin ghidurile de accesare ale fondurilor ,negociate sau impuse celor ce le-au emis,au furat iarasi startul.Ca sa accesezi vreo masura din PNDR iti trebuie fonduri proprii sau contributii la cofinantare.Cine are fonduri?!Desigur ,ciocoi noi ai revolutiei.Nu le ajunge nimeni la nas,astia cred ca au inventat si apa calda,Nu stie nimeni sa faca agricultura decat ei,parca ei au inventat tehnologii,nimeni nu mai ard voie sa faca agricultura decat ei.Uitati-va la declaratiile lui Tanase Scatiu cel nou(laurentiu baciu de la LAPAR)care acuza faptul ca s-au dat fonduri la micii fermieri ,consideradu-le ajutoare sociale.Daca le-ar da cineva voie, acesti ciocoi ar extermina la propriu pe micii producatori.Daca nu plecau sa munceasca pe plantatiile strainilor,locuitorii de la satele unde ciocoii le-au luat pamanturile,se mancau intre ei ,neavand ce sa mai munceasca pentru un mic venit.La o populatie de 50% care locuieste la sate ,sa ii iei obiectul muncii, fara sa pui altceva in loc ,inseamna ca faci genocid acolo.In nici o tara europena nu ccred ca sunt latifundiari mai mari ca in aceasta jungla care este Romania.

Scrie un comentariu