• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Ştiri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Pe ce se bazează fermierul GEORGE TĂRÂȚĂ pentru a obține PRODUCȚII BUNE ÎN FIECARE AN!

    Gabriela Gimbășanu -

    Utilizarea inputurilor de calitate pot face diferența între o afacere profitabilă și una care se târâie de pe o zi pe alta! Din ce în ce mai mulți fermieri știu că, dacă nu aplici produse de calitate și nu faci lucrările la timpul lor există posibilitatea ca, la sfârșit de an, atunci când tragi linie să ieși în pierdere, cu atât mai mult cu cât în comerțul cu cereale, volatilitatea prețurilor este cea care dictează nivelul de profit pe care îl înregistrează producătorul agricol.

    Atunci când lucrezi un teren agricol în zona Moldovei, acolo unde fertilitatea naturală a solului este una scăzută și unde cantitatea de precipitații anuale nu este foarte însemnată, cu atât mai mult ai nevoie de acele inputuri care să facă diferența. Acesta este motivul pentru care George Tărâță, fermierul care lucrează 1.200 de hectare în localitatea Zănești, din județul Neamț, are grijă de fertilitatea solului, aplicând produsului inovator BlackJak®, iar în cultura de porumb merge pe erbicidarea la sol (în preemergență – n.r) cu produsul Click® Combi, ambele din portofoliul companiei Aectra Agrochemicals.

    Aplică produsul BlackJak® pe 400 de hectare

    Pentru refacerea conținutului de materie organică din sol, fermierul nemțean a apelat la o soluție inovatoare pentru sol – produsul BlackJak® din portofoliul companiei Aectra Agrochemicals.

    Tot timpul încercăm să ținem pasul cu tehnologia, în sectorul agricol asta contează foarte mult. Este elementul care poate face diferența între profit și pierdere. Tot în acestă tendință se înscrie și faptul că, anul trecut am decis să folosim produsul BlackJak®, de la Aectra. Anul acesta am cumpărat cantitatea necesară pentru a folosi produsul pe 400 de hectare. Este un produs nou, inovator, ale cărui rezultate se observă atât în ceea ce privește refacerea caracteristicilor solului, cât și pentru ceea ce înseamnă o răsărire mai rapidă a culturilor”, a declarat pentru Agrointeligența- www.agrointel.ro George Tărâță, fermierul care lucrează 1.200 de hectare în localitatea Zănești, din județul Neamț.

    BlackJak® este un produs unic pe piața românească, fiind o suspensie concentrată de leonardită, obținută din cea mai pură sursă. Metoda de obținere este specială prin faptul că nu se intervine chimic asupra materiei prime. Astfel, nimic din compoziția leonarditei originare nu se pierde. Blackjak® este singurul produs care conține acizi ulmici și humină, cu rol în chelatarea elementelor nutritive și în dezvoltarea și protecția sistemului radicular al plantelor.

    A obținut producții bune în condiții de secetă

    Anul trecut, chiar și în condiții de secetă, în ferma din localitatea Zănești s-au înregistrat producții medii de 7,8 tone/ha la porumb, 6,5 tone/ha la grâu, 3,9 tone/ha la floarea-soarelui și 3,4 tone/ha la rapiță.

    Rezultatele obținute prin aplicarea produsului au fost bune. Nu pot să fac o estimare pentru ceea ce înseamnă plusul de producție adus prin aplicare acestui produs, pentru că am folosit un complex de nouă foliare. Cert este că întregul complexul de foliare aplicat m-a ajutat să obțin o producție bună, la toate culturile în condiții de secetă agresivă. Pentru un an cu secetă groaznică așa cum a fost anul 2016, producțiile au fost mai mult decât mulțumitoare”, a explicat fermierul.

    Click® Combi – pentru erbicidarea preemergentă la porumb

    Un alt produs pe care fermierul George Tărâță îl folosește în ferma de la Zănești este produsul Click® Combi, pentru erbicidarea în preemergență a culturii de porumb, o cultură extrem de sensibilă la îmburuienare.

    La cultura de porumb mergem pe o strategie combinată de erbicidare, atât în preemergență, cât și în post emergență. În preemergență mergem numai cu produsul Click® Combi de la Aectra. Dat fiind faptul că la noi în fermă se merge pe varianta de a nu mai face niciun fel de lucrare mecanică în cultura de porumb, avem nevoie de o erbicidare eficientă, atât înainte de semănat, cât și după semănat”, ne-a spus fermierul.

    Jumătate din inputurile utilizate în fermă sunt de la Aectra

    În ferma de la Zănești, mai bine de jumătatea din inputurile necesare pentru asigurarea sănătății culturilor sunt achiziționate din portofoliul de produse al companiei Aectra Agrochemicals.

    Colaborăm de mult timp cu compania Aectra, avem un istoric și avem mare încredere în produsele lor. Recomandăm cu drag aceste produse, sunt cu adevărat de o calitate excepțională. În ferma noastră, mai bine de jumătate din produsele folosite sunt de la Aectra. Pe partea de biostimulatori, un procent de 80% din produsele noastre sunt de la Aectra. Pe parte de chimizare, de erbicidări și de insecticide, am putea spune că suntem undeva la 65%”, a conchis George Tărâță, fermier ce lucrează 1.200 de hectare în localitatea Zănești, județul Neamț.

    Acest articol face parte din cadrul campaniei Tehnologiile profitului, desfășurată de compania AECTRA în parteneriat cu Agrointeligența – www.agrointel.ro


    Te-ar mai putea interesa

    Ultima strigare pentru sămânța de mazăre. Prețurile pe tonă au crescut la nivel mondial Nicio schimbare majoră pe piața îngrășămintelor: nici la prețuri, nici la achiziții Fermier cercetat penal pentru depozitarea improprie a 24 de tone de azotat de amoniu

    Ultimele știri

    Primar acuzat că a luat ilegal subvenții APIA: ”Dau banii înapoi!” Crescătorii de vaci și-au construit propria fabrică de lapte cu ajutorul fondurilor europene Sătenii din mai multe comune au interzis să își mai taie porcii timp de 7 zile