Prognoze meteoŞtiri agricole

VESTE PROASTĂ de la ANM! FENOMENE NEOBIȘNUITE pentru LUNA APRILIE. Care sunt ZONELE AFECTATE!

Foto: www.dejeanul.ro

Veștile proaste de la meteorologi nu se termină nici la acest final de săptămână! ANM a emis astăzi, vineri 21 aprilie, o informare meteorologică de brumă, îngheț la sol și vreme deosebit de rece.

Meteorologii atenționează că astăzi începând cu ora 9.00 și până mâine până la ora 9.00,  vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă în toate regiunile. În noaptea de vineri spre sâmbătă (21/22 aprilie) temperaturile vor fi preponderent negative, se va produce brumă în cea mai mare parte a ţării și, local, îngheţ la sol.

Mai mult, ANM a emis un nou cod galben de ninsoare, valabil în intervalul 21 aprilie, ora 9.00 – 22 aprilie, ora 14.00.  În intervalul menţionat, vântul va avea intensificări temporare în regiunile estice, unde viteza la rafală va atinge 55…65 km/h, precum și la munte, unde se vor depăși 70 km/h, iar zăpada va fi spulberată.

În Moldova și în zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali va continua să ningă şi se va depune strat de zăpadă, iar în nord-estul Munteniei şi nordul Dobrogei vor fi precipitaţii sub formă de lapoviță și ninsoare. Pe arii restrânse se vor cumula cantităţi de precipitații de 15…20 l/mp.

2 comentarii

  1. Unde sunt cei care comentau ca agricultorii ii tepuiesc pe proprietari cu arende de nimic. Sa vina sa vada floarea,rapita, porumbul acoperite de zapada. Sa cunoasca si ei oful nostru si mai ales pierderile care se vor inregistra. Dar asta este fratilor cu dumnezeu inainte si nu in ultimul rand puterea noastra este invidia lor. Doamne ajuta.

Scrie un comentariu