Ştiri agricoleViaţa la ţară

ANUNȚ despre IMPOZITAREA TERENURILOR AGRICOLE ȘI A ANIMALELOR!

Un anunț oficial despre impozitarea terenurilor agricole și a efectivelor de animale a fost făcut astăzi, la Focșani, de către președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea. Lider PSD a vorbit despre procedura de impozitare precizând că sumele ce vor fi achitate de către producătorii agricoli vor scădea.

Am auzit mai multe discuții, printre care un om ar plăti mai mult pe o vacă decât pe o vilă. Așa ceva nu există, trebuie să ai foarte multă imaginație. Toate veniturile neimpozabile din agricultură și zootehnie rămân așa cum sunt acum: numărul de hectare, numărul de animale în funcție de specie, astea rămân. La astea nu se umblă, dar vor veni niște impozite mai mici, impozitele vor scădea. În perioada următoare vom explicita toate aceste lucruri”, a promis Liviu Dragnea.

Acesta a arătat și că ”am ajuns în această situație pentru că Ministerul de Finanțe a prezentat acest act normativ care nu era finalizat, a prezentat acesta draft Asociației Oamenilor de Afaceri fără să aibă o discuție cu noi, ceea ce nu se face”, a vorbit Dragnea despre mult-discutatul impozit pe gospodărie ce ar urma să fie introdus de la 1 ianuarie 2018.

Oamenilor li se dă nu li se ia. Este vorba de tot sistemul nostru de deduceri fiscale care va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2018 și de care trebuie să beneficieze toți români. Pentru asta este nevoie ca toate veniturile să fie globalizate. Există riscul să nu beneficieze de anumite facilități fiscale de anul viitor pentru că din păcate în România nu avem un sistem, în care statul, Ministerul de Finanțe să aibă centralizate toate informațiile. Înlocuind cele două plafoane de impozitare, 16% care se aplică la salarii și alte tipuri de impozite și 5% la dividende. Înlocuim cu 0% la dividende și 10% la impozit din start asta înseamnă că impozitele scad. Oamenii vor plăti mai puțin și la astea se adaugă niște deduceri fiscale de care oamenii vor beneficia”, a vorbit Dragnea despre impozitul ce va fi calculat pe gospodărie.

Liderul PSD Liviu Dragnea a participat astăzi alături de ministrul agriculturii Petre Daea la inaugurarea sezonului de combatere a căderilor de grindină pentru anul 2017 la la sediul Unităţii de Combatere a Căderilor de Grindină Moldova 2 din județul Vrancea.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


3 comentarii

  1. Nu sunt lamurit cu privire la ce inseamna o gospodarie, chiar daca am asistat la explicatiile domnului Dragnea. Intrebarea mea este: daca am un apartament si o casa de vacanta in alta zona administrativa, am doua gospodarii? Daca nu, primariile in cauza nu mai incaseaza impozit?
    Sau, daca am mai multe case sau apartamente cate gospodarii voi avea?

  2. Informatiile apar disparat, din diferite surse. Intr-un fel explica d-l Liviu Dragnea si in alt fel specialistii in finante; am citit si un text de lucru al legii. Sunt necesare lamuriri pt. omul de rand, dati exemple de gospodarii: una de subzistenta, o micro ferma si domeniul d-lui Videanu de ex. sau vila unui romm din Strehaia.

  3. Tot omul de rand amarat cu frica de Dzeu isi va plati impozitele si datoriile catre bugetul statului. Cei smecheri fenteaza intodeauna statul, nu ai cum sa faci avere in Romania daca esti cinstit , vilele mari masinile luxoase concediile extravagante nu au cum sa fie luate cu sudoarea fruntii . Cine munceste si este corect este considerat fraier. Impozitele trebuiesc platite de catre toti dar diferentiat si in functie de mai multi factori care nu stau eu sa i prezint. Sunt organe ale statului care vegheaza la buna functionare a sistemului.

Scrie un comentariu