• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Ştiri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • SE ÎNTÂMPLĂ ACUM LA CENTRELE APIA DIN TOATĂ ȚARA! POZE DE LA FERMIERI!

    Roxana Dobre -

    Fermierii, în număr mare la centrele APIA! În urma apelurilor lansate de Agrointeligența – www.agrointel.ro, dar și de către autorități prin intermediul platformei noastre, agricultorii și crescătorii de animale au decis să schimbe regula din anii trecuți și să ceară subvențiile în timp util. Astfel, deși mai sunt peste două săptămâni până când se încheie campania de depunere, la centrele APIA din țară se formează deja aglomerații. E semn bun! Înseamnă că oamenii au înțeles că dacă nu aduc toate documentele până pe 15 mai, își vor pierde subvențiile!

    Fermierii – în număr mare la sediile APIA din toată țară, pentru a cere subvenții! Imediat după Sărbătorile Pascale sute de mii de agricultori și crescători de animale s-au înființat în fața funcționarilor agenției de plăți. Nu pentru a protesta, ci pentru a reuși să își depună în timp util cererea unică de plată, pe care o mai pot înregistra fără sancțiuni până cel târziu pe 15 mai. Ministrul agriculturii, Petre Daea, a avertizat de nenumărate ori că nu va face rabat de la acest termen și a atras atenția că fermierii care nu depun în timp vor pierde subvenția!

    Fermierii care au ajuns zilele trecute la centrele APIA au trimis reporterilor Agrointeligența – www.agrointel.ro o serie de fotografii care arată că producătorii agricoli se înghesuie la sediile APIA, aproape pe ultima sută de metri.

    Situația este diferită în acest an

    De ani buni fermierii se înghesuie la APIA în ultimile zile de depunere a cererilor de plată. Problemele pentru care fermieri nu își depun cererile la timp sunt multiple. În categoria fermierilor care nu se prezintă la sediu conform programărilor efectuate de funcționarii APIA, intră și fermierii care exploatează suprafețe însemnate de teren și care nu și-au stabilit încă structura culturilor, așteptând ultimele zile ale campaniei de depunere a cererilor unice pentru a veni la sediul agenției de plăți. Spre deosebire de anii trecuți, când cozile la APIA se formau abia în ultimele zile ale campaniei, acum cozile sunt prezente în centre cu peste două săptămâni înainte de termenul de 15 mai.

    Cererile vor fi preluate și sâmbăta la unele centre

    În mod similar cu ceea ce s-a întâmplat și anul trecut, conducerea mai multor centre APIA din țară a anunțat deja prelungirea programului de lucru al funcționarilor. Astfel, fermierii au la dispoziție și ziua de sâmbătă pentru a depunere cererea unică pentru anul 2017.

    ”Am luat măsura prelungirii cu trei ore a programului şi de a introduce programul de lucru prelungit inclusiv sâmbetele pentru ca fermierii să poată să îşi depună cererile unice de plată înainte de termenul limită din 15 mai”, a declarat directorul APIA Bihor, Florian Pavel, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă.

    Potrivit directorului, toţi fermierii au fost deja invitaţi la sediul APIA Bihor pentru depunerea dosarelor. ”Fermierii care nu s-au prezentat la data programată îşi pot depune cererea oricând până pe 15 mai, cu precizarea că vor avea prioritate la rând cei care au programare”, a afirmat directorul, citat de publicația locală bihoreanul.ro.

    Vă reamintim că depunerea cererii unice de plată prin care se solicită subvențiile agricole pentru anul în curs se mai poate face fără penalizare până pe data de 15 mai. După această dată, ministrul agriculturii Petre Daea a anunțat că fermierii nu vor mai putea depune documentele întrucât dacă nu s-au încadrat în acest termen legal este semn că nu sunt interesați de acest sprijin.

    Potrivit calendarului APIA, după expirarea termenului limită de depunere a cererilor unice de plată, în intervalul 1 iunie – 1 iulie angajaţii agenţiei vor face controlul preliminar şi administrativ care va fi urmat între 1 iulie şi 1 octombrie de controlul la faţa locului.

    Sfat Agrointeligența: Verificați din timp dacă și centrul APIA de care aparțineți are program prelungit. Sunați pentru a verifica orele de lucru ale funcționarilor și nu lăsați pe ultimele zile depunerea cererii unice!


    Te-ar mai putea interesa

    Plata ANT bovine. Calcul noua dată de referință pentru subvenția pe cap de vacă APIA vă poate cere acte ce dovedesc activitățile agricole pe terenurile trecute la subvenție Un tânăr fermier din Lungulețu a transformat varza murată într-o afacere profitabilă

    Ultimele știri

    Primar acuzat că a luat ilegal subvenții APIA: ”Dau banii înapoi!” Crescătorii de vaci și-au construit propria fabrică de lapte cu ajutorul fondurilor europene Sătenii din mai multe comune au interzis să își mai taie porcii timp de 7 zile