• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • LECȚIA PREȘEDINTELUI IOHANNIS pentru FERMIERI: ”AȘA CEVA ESTE O MARE EROARE!

    Roxana Dobre -

    Președintele României Klaus Iohannis față în față cu fermierii și cu alți reprezentanți ai mediului de afaceri. Președintele a transmis astăzi, în cadrul unei întâlniri cu reprezentanții mediului de afaceri din România, un mesaj extrem de important prin care a subliniat că  antreprenoriatul autohton se va consolida cu atât mai mult cu cât cooperarea cu investitorii români va fi mai strânsă! Mai mult, Klaus Iohannis a spus că ”respinge categoric tentativele populiste recente de a pune în opoziție investițiile străine față de capitalul românesc, companiile multinaționale față de IMM-urile românești!”

    Întâlnirea Președintelui României Klaus Iohannis cu fermierii și alți reprezentanți ai mediului de afaceri – transmisă LIVE de Agrointeligența – www.agrointel.ro

    ”Sunt impresionat să văd atâta lume adunată, oameni care fiecare dintre dumneavoastră reprezentați o parte importantă din economia reală a României. Vă spun din capul locului că am dorit să vă ascult și să intru în dialog cu dumneavoastră, cu întreprinzătorii care își asumă riscuri, creează locuri de muncă, plătesc salarii, impozite și explorează continuu. De aceea am dorit să vă invit, în contextul proiectului de țară pe care l-am inițiat anul trecut să reflecăm împreună la potențialul economiei noastre, la ce ne dorim pentru România în viitor. Mă bucur să avem aici împreună investitori străini și întreprinzători români, companii mari sau mici și mijlocii și sper că acest dialog oferă tuturor mai multă încredere în forța cooperării”, a fost mesajul de deschidere al președintelui către cei prezenți, inclusiv lideri importanți ai fermierilor.

    Klaus Iohannis a subliniat ferm că respinge categoric tentativele populiste recente de a pune în opoziție investițiile străine față de capitalul românesc, companiile multinaționale față de IMM-urile românești.Așa ceva este o mare eroare. Resping categoric tentativele populiste recente de a pune în opoziție investițiile străine față de capitalul românesc, companiile multinaționale față de IMM-urile românești. Convingerea mea profundă este aceea că antreprenoriatul românesc se va consolida cu atât mai mult cu cât cooperarea cu investitorii români va fi mai strânsă. Avem nevoie de politici care să încurajeze integrarea în economia națională a lanțurilor valorice de producție. Producția este cheia prosperității noastre de aceea am dorit să intru în dialog cu oameni de afaceri care creează valoare adăugată în economia României”, a mai punctat președintele Iohannis.

    Anul trecut investițiile străine directe au atins un nivel record pentru perioada post-criză 

    Klaus Iohannis a adus în atenție nivelul investițiilor directe care, spune președintele, au atins un nivel record în perioada post-criză.  ”(…) Circa 4,3 miliarde de euro ceea ce arată în continuare atractivitatea României pentru mediul investițional extern fiind de asemenea importantă și calitatea acestor investiții. Totodată, exportul net a înregistrat o contribuție negativă la creșterea PIB-ului. Trebuie să dăm frâu liber sectoarelor cu potențial deosebit de adâncire a lanțurilor valorice productive cum este industria auto, sectorul IT, industriile creative, agricultura și industria alimentară. De exemplu, agricultura are un potențial imens de integrare economică sector în care România poate progresa rapid prin valoarea adăugată și ca exportator competitiv. Însă știți foarte bine că acumulările economice nu au un adversar mai temut decât lipsa de predictibilitate și încredere. De aceea avem de nevoie de predictibilitate, stabilitate economică și un climat favorabil mediului de afaceri”, a mai subliniat președintele.

    Evenimentul „Preşedintele României în dialog cu mediul de afaceri” se află în plină desfășurare și are loc la sediul CCIR Business Center. Evenimentul „Preşedintele României în dialog cu mediul de afaceri”, inițiat de Administrația Prezidențială și organizat cu sprijinul Camerei de Comerţ şi Industrie a României, reprezintă un cadru de consultare și dezbatere a direcţiilor de dezvoltare economică a României.

    Cu acest prilej, Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, va avea un dialog cu reprezentanţi ai mediului de afaceri, întreprinzători români şi investitori străini, reprezentanţi ai companiilor mari şi ai întreprinderilor mici şi mijlocii, în vederea dezbaterii priorităţilor şi provocărilor cu care se confruntă mediul de afaceri românesc.

    Având în vedere obiectivele Proiectului de ţară, iniţiat de Preşedintele României, de a fundamenta şi dezbate direcțiile de dezvoltare a țării noastre, discuţiile din cadrul evenimentului se vor axa pe elementele de viziune economică din partea mediului de afaceri, pe necesitatea susținerii antreprenoriatului românesc și a competitivității economice a României, care să consolideze prosperitatea românilor pe termen lung.


    Te-ar mai putea interesa

    Când se seamănă semințele de roșii Subvenții APIA la ovine/caprine, reguli finale: Berbecii cu origine și adeverința de la asociații – eliminate! Șeful de la Agricultură – anunț în Parlament despre plata subvențiilor APIA

    Ultimele știri

    Porumbul de talie mică de la STINE a fost desemnat produsul anului în SUA România ar putea avea un laborator care să efectueze analizele pentru mierea din afara UE UCPR: Produsele avicole obținut în fermele din România sunt sigure din punct de vedere al sănătăţii