• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • APICULTORI, de astăzi puteți ACCESA FONDURILE EUROPENE de până la 15.000 de euro! IATĂ CONDIȚIILE!

    Roxana Dobre -

    Start pentru depunerea proiectelor pentru fonduri europene pentru stupine! Apicultorii care au un număr minim  de 75 de stupi pot depune de astăzi, miercuri, 3 mai, proiectele pentru finanțarea neramburasabilă prin PNDR 2014-2020. În total,  alocarea financiară propusă în anul 2017 pentru Submăsura 6.3 „Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici” – unde pot depunde proiecte și crescătorii de albine este de 100 de milioane de euro.

    AFIR a anunțat că începând de miercuri, 3 mai, vor fi deschise sesiunile de primire a proiectelor de investiții și pentru această submăsură. Suma nerambursabilă pe care o poate obține un apicultor este de cel mult 15.000 de euro!

    Stuparii trebuie să îndeplinească anumite condiții și, bineînțeles, să depună proiect la AFIR în cadrul sesiunii continue ce a fost anunțață că se va deschide astăzi, pe 3 mai. O noutate pentru sesiunea din 2017 este faptul că a scăzut dimensiunea minimă economică a fermelor mici la 4.000 de standard output, adică producție standard (SO), ceea ce înseamnă că, practic, se mărește numărul celor care pot accesa aceste submăsuri. Până acum, erau considerate ferme mici cele cu o producție între 8.000 și 11.999 SO, ceea ce înseamnă că în urma acestor modificări, vor deveni eligibili și apicultorii cu mai mult de 75-76 de familii de albine.

    Citiți și:

    Ce sunt coeficienții de producție standard și cât influențează dimensiunea fermei în accesarea fondurilor europene prin PNDR

    Președintele Asociației Crescătorilor de Albine din România (ACA), Ioan Fetea, spune că apicultorii privesc încrezători spre noile modificări iar anul acesta ar putea depune în număr mare proiecte pentru fondurile europene. ”Apicultorii sunt interesați de submăsura 6.3 „Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici” pentru că s-a redus, după cum și dumneavoastră ați anunțat, standardul output. Sunt curios pentru că asta vine în continuare la ceea ce a fost la Măsura 141, Ferme agricole de semi-subzistență. Măsura este interesantă mai ales că poți să o continue și cei care au luat măsura veche. Sigur că o să fie un interes mai mare datorită acestei schimbări cu dimensiunea fermei pentru le dă posibilitatea și apicultorilor mai mici să se dezvolte. Dacă până anul acesta puteau accesa doar cei care aveau peste 150 de familii de albine acum deja sunt incluși și acei apicultori care au 75 de familii. Deci se încadrează mult mai mulți crescători de albine”, a explicat în exclusivitate pentru Agrointeligența -www.agrointel.ro, Ioan Fetea.

    Restul condițiilor de accesare a acestei submăsuri au rămas nechimbate față de anii trecuți.

    În sesiunea aferentă lui 2017, alocarea financiară stabilită pentru sM 6.3 este de 100 milioane de euro, din care zonei montane îi revin 21 milioane de euro. Solicitanții din zona ITI – DD au la dispoziție fonduri pentru dezvoltarea fermelor mici în valoare de 5 milioane de euro. Pragul minim de selecție al proiectelor depuse pe sM 6.3 și sM 6.3 ITI – DD este 15 de puncte.

    Sesiunea de depunere a proiectelor s-a deschis astăzi, 3 mai, la ora 9.00, și se va încheia pe 31 iulie, la ora 17.00, potrivit comunicării oficiale a AFIR.

    Ghidul complet al solicitantului poate fi descărcat Ghidul_Solicitantului_sM_6.3_2017

    Citiți și: 

    FONDURI EUROPENE pentru APICULTORI. Sprijinul de 15.000 de euro, accesibil acum și STUPINELOR CU 76 DE FAMILII DE ALBINE!

    Cum se pot accesa FONDURI EUROPENE pentru FERME MICI: 15.000 DE EURO – BANI NERAMBURSABILI ÎN 2017


    Te-ar mai putea interesa

    Mierea produsă în stupina lui Cosmin Herța l-a îndulcit până și pe Papa Francisc Mierea vegană, care nu e produsă de albine, se pregătește să intre pe piața europeană Târgul Național al Mierii – pe 5 aprilie, la București. Apicultorii se pot înscrie în perioada 4-8 martie

    Ultimele știri

    Îngrășăminte naturale pentru fertilizarea răsadurilor – 7 rețete simple Anunț APIA pentru toți fermierii care vor să încaseze subvenții pe hectar și animale UE va extinde lista pentru care se pot impune restricții la importurile din Ucraina