• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • PREMIERĂ. Agricover a inaugurat primul său birou din Banat. Fermierii pot accesa credite ”fără tam-tam”

    agrointeligenta.ro -

    Agricover Credit IFN a inaugurat cel de-al șaptelea birou la nivel național în Timișoara. Prin această decizie, IFN-ul cu o vârstă de 9 ani pe piața românească, a făcut un pas strategic pentru cucerirea unei redute majore pentru agricultura românească. Agricover nu putea lipsi din județul Timiș, cel mai mare județ al țării, cu o suprafață agricolă de 869.665 ha. Totodată, Timișul și Aradul sunt județe care reunesc unii din cei mai performanți fermieri ai României, iar județul Caraș Severin, deși este un județ preponderent montan, adăpostește de asemenea fermieri de elită.

    În cuvântul de deschidere, Robert Rekkers, care din 2012 este directorul general al instituției financiare nebancare, a explicat avantajele pe care le va aduce fermierilor deschiderea unui Birou în Timișoara, cel mai important fiind apropierea de fermieri, precum și rapiditatea mai mare de procesare a documentațiilor de finanțare. Chiar și locația aleasă pentru sucursala Agricover, la ieșirea din Timișoara spre Dumbrăvița, este una menită să faciliteze interacțiunile cu fermierii, scutindu-i de aglomerația din centru, focusul fiind pe eficiență: ”Am ales să nu amplasăm această locație în centrul orașului, pentru că accesul e din ce în ce mai dificil, fiind tot mai greu să circuli cu mașina în centrul Timișoarei din cauza traficului. Dacă sunteți în zonă, veniți să beți o cafea cu noi. Un alt motiv pentru alegelea amplasamentului e că nu vreau o sucursală bancară, ci să fim mai aproape de fermieri. Vreau să vă dau bani rapid, nebirocratic și cât mai la obiect, fără mare tam-tam, fără multe discuții și fără să pierdem timp, pentru că timp nu avem, timp nu aveți. Trebuie să fiți mereu mai rapizi în termeni de agribusiness, de vânzare a producției, de a găsi cea mai bună soluție pentru dumneavoastră. Banii înseamnă timp și noi venim cu soluții cât mai rapide”.

    Extinderea rețelei Agricover, care va continua cu inaugurarea unui Birou la Craiova, vine în contextul în care pentru mulți fermieri acest an este unul al investițiilor: ”2017 este un an de investiții pentru fermieri, pentru că anul 2016 a fost un an destul de bun. Mulți fermieri au realizat venituri destul de bune. Au avut prețuri destul de ok pentru anumite specii de cultură mare precum rapița sau floarea. Au avut producții, au avut și subvențiile, care chiar dacă cu întârziere, au venit și din aceste motive fermierii sunt mai capitalizați. Iar dacă ai bani și acces la bani, încerci să faci mai mult. România are nevoie de un salt în materie de investiții”.

    Tototdată directorul general al Agricover, a enumerat avantajele pe care fermierii le au dacă aleg să colaboreze cu Agricover: ”Suntem alături de fermieri, vorbim același limbaj, avem aceeași înțelegere despre agricultură. Noi suntem specialiștii. Noi dăm bani la fermieri care sunt activi, cinstiți și vor să facă diferența și să facă agricultură performanță”. Noi finanțăm fermierii. Dăm bani pentru capital de lucru, investiții și suntem extrem de activi în toată țara și lucrăm cu peste 2500 de fermieri care iau credite de la noi. Am lucrat în sistemul bancar și am observat că uneori băncile fac produsele prea complicate. Până la urmă e vorba tot de un produs, un deal cu un client. Pentru fermieri e foarte important să ai ai acces la bani repede, fără mare birocrație, prin soluții care sunt directe, accesibile și nu cer extrem de multe hârtii și de semnături. Noi suntem operativi, dăm bani cât mai rapid și cât mai nebirocratic și nu cerem să ni se comunice destinația banilor, nu cerem foarte multe lucruri, ci vrem să vă dezvoltați cu banii noștri. Am crescut frumos în ultimii 5-6 ani și am ajuns la un nivel al plasamentelor ce se apropie de 1 miliard de lei. Avem apetit pentru risc, fiindcă suntem experți în materie de finanțare. Vrem să facem ceva astăzi, mâine, nu în două luni. Asta ne place. Restul nu ne interesează. Nu finanțăm partea urbană, finanțăm doar partea rurală. Avem clienți fermieri mari, fermieri medii, fermieri mici de la 40 de hectare în sus. Deși lucrăm preponderent cu ferme axate pe cultura mare, finanțăm și ferme de vaci de lapte, de vaci de carne, viticultură, pomicultură, culturi speciale, cum e sfecla de zahăr în zona de nord. Pentru toate categoriile avem soluții și produse. Azi am deschis o sucursală în Timișoara, zona Dumbrăvița, pentru că ne-am dat seama că e nevoie de prezență locală, pentru că vrem să creștem și să ne dezvoltăm în zona Banat, o zonă la care țin, o zonă care extrem de importantă ca suprafață agricolă, o zonă cu foarte mulți investitori străini, cu foarte mult teren fertil, atractiv și unde este nu doar potențial de dezvolare, ci și performanță și profesionalism al fermierilor, care reprezintă elemente pentru succes în agricultură. Vrem să fim alături de dumneavoastră în acest traiect, în acest proiect de a crea mai multă valoare adăugată, mai mult profit și mai multă producție. Avem peste 200 de clienți creditați în zona Banat, cu plasamente de peste 100 de milioane de lei”.

    În materie de soluții concrete de finanțare, Rekkers a descris sumar câteva din direcțiile de succes ale Agricover destinate finanțării fermierilor: ”Am venit cu soluții pentru a permite cât mai rapid accesul la motorină. Am lansat produsul ”motorină” și chiar în zona Banat avem foarte mulți clienți care iau motorină. Produsul acesta are mare succes și pese 80% din clienții noștri folosesc produsul ”motorină” și avem mulți clienți. Foarte mulți fermieri vor să intre în această schemă. Nu mai plătești la 30 de zile motorina, ci când ai banii, la recoltă, după 6-9 luni. Avem foarte mulți clienți care folosesc call-center-ul Agricover, sună, fac comandă de motorină, a doua zi vine tirul, fermierul plătește un preț cash cât mai jos și are timp până la recoltă să plătească diferența. De asemenea, în primele 4 luni eu am văzut un interes ridicat pentru achiziții de teren arabil. Prețurile terenurilor sunt în creștere în continuare. Finanțăm aceste achiziții de terenuri. Finanțăm de asemenea sisteme de irigații, finanțăm și capitalul de lucru, am lansat produsul ”motorina la recoltă”, care este un mare succes. Finanțăm și achiziția de utilaje, atât noi cât și second hand. De asemenea finanțăm părțile de investiții neeligibile din proiectele din fonduri UE, inclusiv TVA care nu este eligibil. Noi suntem foarte activi să ajutăm fermierii să pună banii în aceste proiecte în care ei cred”.

    Șeful companiei a subliniat în cadrul evenimentului de lansare a Biroului Agricover Timișoara, că acest punct fix nu va reprezenta o mobilitate mai redusă pentru echipa de teren a IFN-ului: ”Eu mă plictistesc în birou. Venim la ferma dumneavoastră cu echipa noastră, discutăm și încercăm să vă ajutăm pe loc. Venim repede cu soluții pentru un fermier care are nevoie de bani pentru pregătirea culturii, pentru a cumpăra inputuri, pentru achiziții de teren, de utilaje, echipamente. Peste tot venim cu soluții inovatoare și găsim mereu o soluție pentru fermier”.

    Într-o declarație oferită în exclusivitate pentru revista Agrointeligența cu prilejul inaugurării sucursalei Timișoara, Robert Reckers, care are în CV și activitatea de bancher de top, a explicat că fermierii reprezintă o categorie specială de oameni de afaceri, care sunt modelați de specificul dur al muncii pe care o prestează, ceea ce-i face parteneri ”cinstiți” pentru finanțatori: ”Sectorul agricultură este un sector mai responsabil și mai de cuvânt. De aceea îmi place să îi finanțăm, să ne luăm riscuri pentru ei și să găsim aceste soluții inovatoare pentru ei. Fermierii sunt oamenii care înțeleg foarte bine că businessul lor depinde de pământ, depinde de muncă, depinde de accesul în timp la resurse. Ei sunt oamenii care muncesc, sunt oamenii care se implică și care, într-adevăr plătesc corect aceste credite luate pentru a-și crea un business profitabil”.

    Robert Rekkers alături de Ianco și Iosif Zifceak, patronii puternicului grup Maxagro din Gătaia

    La evenimentul de deschidere a biroului din Timișoara, au fost prezenți o serie de fermieri importanți din zonă, dintre care amintim pe Coraș Ardelean, pe Vasile Semen, managerul Semen Grup și pe Ianco și Iosif Zifceak, patronii puternicului grup Maxagro din Gătaia, societăți care operează peste 10.000 de hectare de teren în județul Timiș, dar care au investiții importante și într-o modernă fermă de vaci de lapte, precum și într-o instalație de biogaz ultraperformantă cu puterea de 1 MW, care va fi inaugurată în curând. De asemenea, familia Zifceak va pune în funcțiune și un sistem revoluționar de irigații, într-o zonă în care irigațiile sunt aproape imposibile. Fiecare dintre cei trei fermieri a explicat pentru Agrointeligența beneficiile de care a avut parte în cadrul colaborării cu Agricover. Ianco Zifceak a declarat: ”Colaborarea noastră cu Agricover este de 6-7 ani și pot spune numai cuvinte de laudă. Toate produsele care le aveți sunt orientate către fermieri și ce e cel mai important, toate produsele merg mai simplu decât la o bancă. Dacă ai nevoie de un credit, poți să-l obții mult mai repede. Dacă ai nevoie de un produs, de exemplu motorină, ne-a picat ca o mănușă, pentru că subvențiile încă nu ne erau intrate, dar de motorină ai nevoie ca să înființezi culturile și numai bine ați ieșit cu produsul ăsta extraordinar, de care am beneficiat la maxim. Avem nevoie de bani ca să cumpărăm terenuri, care acum sunt mult mai scumpe, ajungând la 6.000-7.000-8.000 euro/ha. Acum le răscumpărăm de la străini, dar asta-i situația. Noi cumpărăm și avem nevoie în continuare de linii de credit, pentru a putea susține campaniile agricole”.

    Ghiță Pinca, director comercial al Agribusiness Agricover, responsabil de distribuția de inputuri semințe, motorină, îngrășăminte pesticide, pe care le finanțează Agricover, dar și de outputuri, a anunțat o altă premieră pentru viitorul apropiat: ”Pe lângă inaugurarea Agricover Credit IFN suntem pe ultima sută de metri să deschidem și să inaugurăm și un depozit pentru inputuri, pesticide, semințe, astfel încât să putem să fim cât mai aproape de dumneavoastră. Ceea ce ne propunem, alături de soluțiile de finanțare pe care ni le propun colegii de la Agricover Credit IFN, este să venim alături de fermieri și cu soluții tehnologice, astfel încât, cât mai mult posibil, să vă putem oferi o balanță între o tehnologie așa cum v-o doriți și un cost pe hectar cât mai mic”.

    Încheiem cu vorbele rostite de Robert Rekkers în cadrul speech-ului său de deschidere a petrecerii inaugurale a sucursalei Agricover Timișoara: ”Bani avem! Veniți! Vă dăm un credit!”.


    Te-ar mai putea interesa

    Bursa ploilor – cât a plouat până astăzi în fiecare județ Comunele din România unde fermierii primesc subvenții APIA în plus la hectar Mușcate: plantare, îngrijire, înmulțire

    Ultimele știri

    Ministrul Agriculturii din Ucraina a demisionat din cauza acuzațiilor de corupție Comerțul agroalimentar al UE – creștere pozitivă. Excedent comercial de 5 miliarde de euro Polițiștii au prins trei hoți de vaci. Animalele furate au fost returnate fermierului