• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Cultura de floarea-soarelui. Ce este sistemul de producție Clearfield

    agrointeligenta.ro -

    Sistemul de producție Clearfield (trad. câmp curat) răspunde în acest moment celor mai importante cerințe ale fermierilor care cultivă floarea-soarelui, potrivit unei analize realizate de către specialiștii Pioneer. Producătorul de sămânță care are în portofoliu și floarea-soarelui Clearfield subliniază importanța și beneficiile erbicidării cu Pulsar ca parte din tehnologia de cultură.

    Definiția sistemului de producție Clearfield

    Sistemul de producție Clearfield® utilizează o combinație de genetică superioară – hibrizi adaptați la condițiile locale de mediu – cu erbicidul Pulsar®, ușor de aplicat, pentru a furniza cele mai bune soluții integrate pentru nevoile producției vegetale, explică specialiștii DuPont Pioneer.

    Ei arată că erbicidul Pulsar® asigură controlul postemergent pe scară largă al buruienilor, inclusiv Orobanche spp.lupoaia, pe parcursul întregului sezon, printr-o singură aplicare. ”Fermierii și partenerii acestora din lanțul de distribuție pot, astfel, să își optimizeze timpul, eforturile și resursele pentru a realiza potențialul maxim de producție. Prin aceasta, sistemul de producție Clearfield® răspunde celor mai importante cerințe ale fermierilor”, este argumentul suprem pentru agricultori.

    Beneficiile acestui sistem de producție la floarea-soarelui:

    – Gamă variată de hibrizi performanți și stabili genetic pentru un bun management al riscului.
    – Erbicidul Pulsar® – soluție completă împotriva buruienilor și a tuturor raselor de Orobanche – o singură aplicare.
    – Fără probleme în rotația culturilor (cu condiția respectării intervalului de semănat menționat în recomandările de utilizare a produsului).
    – Eficiență dovedită în România cu producții mari și profituri considerabile pentru fermieri.

    Pulsar® este primul erbicid selectiv cu aplicare postemergentă, cu spectru larg de control al buruienilor, utilizat în sistemul Clearfield®, prin care se combate o gamă variată de buruieni, atât unele dicotiledonate, cât și monocotiledonate.

    Erbicidul Pulsar® utilizat în sistemul de producție Clearfield® asigură:

    – Toleranță garantată pentru cultură, fără probleme în rotație.
    – Soluție completă împotriva buruienilor (inclusiv a celor dificile: Sorghum, Cirsium, Xanthium, Setaria) printr-o singură aplicare.
    – Teren fără buruieni până la recoltare.
    – Combate Orobanche (toate rasele, inclusiv rasele nou apărute) în zonele cu probleme.
    – Combaterea postemergentă unică și eficientă a buruienilor chiar și în condiții de uscăciune.
    – Siguranță deplină pentru culturile cu hibrizii Clearfield® de floarea soarelui.

    Erbicidul Pulsar® pătrunde în frunzele plantelor trecând prin cuticula cerată și porii (stomatele) de pe suprafața frunzei. Erbicidul pătrunde și prin rădăcini, odată cu apa absorbită din sol. Odată ajuns în rădăcină, Pulsar® este translocat în zonele de creștere ale rădăcinilor și tulpinilor.

    Cum se aplică erbicidul Pulsar în cultura de floarea-soarelui

    Pulsar® se aplică în doză de 1,2 l/ha, în postemergență timpurie, când plantele de floarea-soarelui au între 4 și 8 frunze adevărate (14-18 pe scara BBCH).

    Erbicidul se folosește numai la hibrizi de floarea-soarelui de tip Clearfield®, toleranți la Pulsar®.

    Combaterea optimă a buruienilor are loc în perioada de postemergență timpurie. Deși speciile de buruieni foarte sensibile pot fi controlate și într-un stadiu mai avansat, se recomandă combaterea buruienilor înainte ca acestea să diminueze potențialul de producție.

    În cazul în care se urmărește controlul lupoaiei aplicarea erbicidului nu trebuie făcută înainte de apariția frunzelor 6-8 la planta gazdă (stadiul BBCH 16-18).

    Prin combinarea noului sistem de producție Clearfield® cu utilizarea hibrizilor de floarea-soarelui rezistenți la Orobanche, se rezolvă eficient problema combaterii parazitului, cu efecte îndelungate. Ciclul de viață al genelor de rezistență de la floarea soarelui se prelungește, contribuind totodată la împiedicarea apariției rezistenței buruienilor la erbicide.

    Hibrid Pioneer cu producții excelente în sistem Clearfield

    P64LC108 este recomandarea specialiștilor de la DuPont Pioneer pentru fermierii care doresc să cultive floarea-soarelui în sistem Clearfield.

    Hibridul P64LC108 este un simplu, semitimpuriu cu potențial ridicat de producție și toleranță la secetă. Prezintă rezistență genetică la Lupoaie (Orobanche cumana), toleranță bună la Sclerotinia și Phomopsis și are un grad ridicat de autofertilitate înregistrând producții ridicate în zone cu entomofaună polenizatoare mai redusă.

    Se recomandă a fi cultivat în zonele de cultură a florii-soarelui din România, în care gradul de infestare cu lupoaie este peste rasa E (Orobanche cumana), pe terenuri cu grad ridicat de
    infestare cu buruieni dicotiledonate.

    În 2016, cu acest hibrid s-au obținut producții excelente, inclusiv 4.495 kg/ha în Bogdana, Teleorman, și 3.955 kg/ha la Zănești, Neamț.

    Citiți și:

    JEAN IONESCU, PIONEER: În România, suntem COMPANIA NUMĂRUL 1 la PORUMB, FLOAREA-SOARELUI ȘI SOIA

    CAMPION CU PIONEER. Cum a obținut fermierul Ioan Părduț o producție de 4.900 kg/ha la cultura de floarea-soarelui

    PRODUCȚII LA HECTAR! Ce recolte s-au obținut în 2016 la GRÂU, PORUMB, RAPIȚĂ SAU FLOAREA-SOARELUI!

    PRODUCȚII de 6 tone/hectar cu NOUL HIBRID DE FLOAREA-SOARELUI de la Pioneer!

    Floarea-soarelui, o cultură stabilă din punct de vedere al prețurilor


    Te-ar mai putea interesa

    Vremea de Florii, 1 Mai și Paște 2024. Meteorologii au anunțat prognoza meteo de sărbători Vremea de schimbă radical. Șefa ANM anunță ploi și temperaturi cu minus A apărut în supermarketuri carnea de miel adusă din Australia

    Ultimele știri

    Raport EFSA: Carnea de pasăre și ouăle produse în România sunt sigure pentru consum! John Enoiu, Naturevo – La ce să fie atenți fermierii după valul de ploi și temperaturi scăzute Adrian Pintea, MADR, anunț despre plata subvențiilor APIA