• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • VESTE EXCELENTĂ de la ȘEFUL APIA pentru FERMIERII CARE CER SUBVENȚII!

    Roxana Dobre -

    Veste excelentă pentru fermierii care cer subvenții, anunțată chiar de directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură – APIA, Adrian Pintea. Producătorii agricoli pot să folosească aplicația care face posibilă depunerea cererii unice pentru Campania 2017, care funcționează normal. Fermierii mai au 4 zile să se prezinte la sediile APIA și să ceară subvenția pentru anul în curs!

    ”Aplicația IPA Online funcționează. Dar fermierii trebuie să știe că aplicația se oprește doar noaptea între orele 3 și 5. Această pauză este normală și utilă pentru update-uri ale aplicației. Blocajul despre care s-a vorbit a durat doar 30 de minute, de la 8.30 până la 9.00. Și de la orele 10 până la 14, așa cum este anunțat și oficial, este oprit internetul pentru uzul extern deoarece se aglomerează foarte tare și serverul normal că are niște limite, pentru că dacă sunt 5.000 de utilizatori în același timp funcționează mai greu. Deci în acest timp aplicația este folosită doar de funcționarii APIA care încheie cererile fermierilor prezenți în acel moment în sediile agenției de plăți! Dar atenție, fermierii pot digitiza de acasă, în restul timpului în care aplicația funcționează și pentru uzul extern„, a declarat astăzi, 12 mai, Adrian Pintea pentru Agrointeligența -www.agrointel.ro. 

    Vă reamintim că în ultimele zile, fermierii au sesizat reporterii Agrointeligența cu privire la faptul că deși mai au doar până pe 15 mai pentru a depune cererea la APIA, aplicația cu care trebuie să își digitizeze suprafețele agricole nu funcționează. Din informațiile obținute, se pare că deși agricultorii nu au putut să folosească aplicația, aceasta a funcționat în centrele APIA unde depunerea cererilor a decurs normal.

    Gabriel Lospa, Director Departament eAgriculture din cadrul SIVECO România a declarat pentru Agrointeligența – www.agrointel.ro că aplicația IPA Online nu este gestionată de către dezvoltatorul de soft. ”Aplicația IPA Online nu este gestionată de către SIVECO dar știu că APIA are niște perioade de mentenanță pe care le face și de asemenea, din ceea ce am văzut, alocă o perioadă de timp pentru angajații lor care lucrează să închidă cererile pentru cei care se prezintă la sedii. Și atunci suferă destul de mult cei care vor să își digitizeze de acasă. Mentenanța este necesară pentru replicările de date, verificări, etc. Chiar dacă aplicație nu este gestionată de noi, dăm o mână de ajutor astfel încât să poată depună toată lumea la timp, cererea unică”, a declarat în exclusivitate pentru Agrointeligența -www.agrointel.ro, Gabriel Lospa, Director Departament eAgriculture în cadrul SIVECO România.

    IPA Online este un program informatic gratuit care permite fermierului să completeze electronic Declaraţia de suprafaţă din cadrul cererii de sprijin pentru Schema de Plată Unică pe Suprafaţă.

    Aplicaţia poate fi folosită oriunde există un computer conectat la Internet: la domiciliu, la sediul exploataţiei, la primărie, la centrul APIA etc. Aplicaţia IPA Online este pusă la dispoziţia fermierilor, în mod gratuit, de către Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură şi poate fi accesată la adresa http://lpis.apia.org.ro. Pentru fermierii care nu au acces la internet, se pun la dispoziția calculatoare la primării și în centrele teritoriale/locale ale APIA.

    IPA Online pune la dispoziţie lista parcelelor pentru care fermierul a solicitat sprijin în anul anterior, cu suprafeţele determinate în urma controalelor realizate de specialiştii Agenţiei, precum şi schiţa parcelelor agricole

    Pentru a completa declaraţia de suprafaţă folosind această aplicaţie, fermierul are nevoie de un nume de utilizator şi o parolă pe care numai el le cunoaște, ca să fie sigur că numai el are acces.


    Te-ar mai putea interesa

    Vremea de schimbă radical. Șefa ANM anunță ploi și temperaturi cu minus ANM a emis o alertă meteo de vijelii și averse torențiale în 18 județe până joi dimineață Abatorul familiei Gagea exportă carne de oaie în 13 țări: ”Vrem să producem Nuggets de miel”

    Ultimele știri

    Raport EFSA: Carnea de pasăre și ouăle produse în România sunt sigure pentru consum! John Enoiu, Naturevo – La ce să fie atenți fermierii după valul de ploi și temperaturi scăzute Adrian Pintea, MADR, anunț despre plata subvențiilor APIA