Prognoze meteoŞtiri agricole

COD GALBEN DE PLOI ȘI VIJELII: LISTA CELOR 36 DE JUDEȚE SUB ALERTĂ!

Foto: shutterstock.com

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, un cod galben de ploi pentru un număr de 36 de județe în care precipitaţiile putând atinge şi 70 de litri pe metrul pătrat. Mai exact, este vorba despre 36 de județe și municipiul București care începând din după-amiaza zilei de miercuri până joi noapte la ora 23:00 se află sub avertizare de cod galben. La rândul lor, hidrologii anunţă că sunt posibile inundaţii.

Atenţionarea meteorologică intră în vigoare miercuri la ora 18.00 şi este valabilă până joi la ora 23. 00. În acest interval, instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în cea mai mare parte a ţării şi se va manifesta prin averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua şi aspect de vijelie şi pe arii restrânse căderi de grindină.

În intervale scurte de timp sau prin cumulare se vor înregistra cantităţi de apă care vor depăşi 20…30 l/mp și pe spații restrânse 50…70 l/mp.

Potrivit ANM, astfel de fenomene vor fi şi în după-amiaza zilei de miercuri, 7 iunie, dar pe spaţii mai restrânse, iar în cursul zilei de joi, 8 iunie se vor semnala şi în partea de sud-est a ţării.

 


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


Scrie un comentariu