• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • EXCLUSIV! PRIMELE DECLARAȚII ale președintelui REALES, Emil Dumitru: Care sunt PRIORITĂȚILE FEDERAȚIEI NAȚIONALE PRO AGRO!

    Roxana Dobre -

    Proaspăt reales astăzi, 9 iunie, în funcția de președinte al Federației Naționale Pro Agro, Emil Dumitru, a făcut pentru Agrointeligența-www.agrointel.ro primele declarații. Liderul spune că în noul mandat are în vedere schimbări radicale și dorește să imprime și mai mult viziunea sa despre ce înseamnă politici agricole la nivel asociativ în România!

    ”Am terminat cu alegerile, președintele nou ales al Federației Pro Agro este același fermier Emil Dumitru. Sigur că în noul mandat cu siguranță lucrurile se vor schimba într-o manieră în care vreau să imprim și mai mult viziunea mea despre ce înseamnă politici agricole la nivel asociativ în România. Cred foarte mult în colegii mei pentru că avem asociații profesionale care dau consistență Federației. Și am încredere foarte mult în forțele mele și ale echipei cu care o să mă prezint în fața Consiliului Director a noii echipe executive cu care vom reuși să construim mult mai mult decât până acum și să ne menținem statutul de Federație respectată și reprezentativă la nivel național”, a declarat astăzi, 9 iunie, președintele reales al Federației Naționale Pro Agro, Emil Dumitru, în exclusivitate pentru Agrointeligența-www.agrointel.ro.

    Acesta a trecut în revistă și proiectele imediate pe care le are în vedere pentru proaspătul mandat. 

    ”Cel mai important pentru mine este în a veni cu soluții către autorități și nu doar cu critici pentru că a trecut vremea în care asociațiile doar solicitau anumite lucruri fără să vină cu soluții. Cred că cel mai important obiectiv pe care îl am în momentul de față este Politica Agricolă Comună și președinția Consiliului Europei pe care România o va prelua în anul 2019. Țara noastră, pentru demnitatea fermierilor român, trebuie să facă mult mai mult și să nu mai primească cele mai mici subvenții din UE. Și mai cred că de data ceasta trebuie să discutăm despre un proiect major pe agricultură și industrie alimentară, despre ce înseamnă zootehnizarea României dacă vrem ca prețurile  cerealelor în perioada de campanie să nu mai fie cele mai mici din toată Europa și fermierii noștri să muncească aproape pe pierdere doar pentru că nu au o piață pentru a vinde cerealele. Și eu cred că zootehnia trebuie să reprezinte prioritatea zero în mandatul nostru și eu cred că de data aceasta veți vedea un Emil Dumitru, președinte Pro Agro, care se va ridica foarte mult și lucrurile le vom tranșa foarte repede, fără echivoc, pentru că am fost mandatat de colegi, un vot de investitură masiv și nu vreau să îi dezamăgesc. Iar cei care au fost în minoritate, bineînțeles că se supun majorității pentru că așa este în democrație și eu cred că o să îi reprezint cu cinste pe toți”, a mai punctat liderul Pro Agro.

    Emil Dumitru a ținut să mulțumească echipei Agrointeligența-www.agrointel.ro pentru implicarea și susținerea necondiționată de care a dat dovadă în primul mandat al șefului Pro Agro.

    ”Vă mulțumește Emil Dumitru, nu neapărat președintele Pro Agro, cât prietenul Agrointeligența și Emil Dumitru, fermierul. Aveți certitudinea că am dorit să dau prima declarație pentru dvs. dar întotdeauna dau celor care au avut încredere când nimeni a avut încredere în mine. Dar iată că Agrointeligența a crescut, a crescut și Emil Dumitru și asta înseamnă că agricultura începe să se deștepte și cred că cel mai important e că avem o agricultură inteligentă și lucrul acesta este încurajator”, a mai transmis Emil Dumitru.

    Pro Agro trebuie să vină cu soluții și nu doar cu critici

    Președintele Pro Agro a vorbit și sâmbătă, 3 iunie, echipei Agrointeligența-www.agrointel.ro despre ce înseamnă Federația pentru el și planuri ca să schimbe modul de gândire în agricultura românească.  ”Pro Agro din punctul meu de vedere, după doi ani de mandat, cu bune și cu rele, în primul rând există și e o organizație din ce în ce mai vocală, care își spune punctul de vedere cu profesionalism. Din punct de vedere calitativ, avem niște oameni extraordinari, cu o echipă managerială foarte bună. Pro Agro poate să reprezinte din ce în ce mai mult. Am primit în rândul Pro Agro trei organizații profesionale în decursul celor doi ani și eu cred că Pro Agro nu trebuie să se mulțumească cu atât și să trecem la o altă etapă de dezvoltare, cu echipă managerială mult consolidată, un aparat executiv profesionalist și cu mult angajament. Pro Agro trebuie să vină cu soluții și nu doar cu critici. Să venim și cu critici și cu soluții și să încercăm împreună cu ministerul, dacă nu va avea o surzenie selectivă, să susținem interesele legitime ale fermierilor pe care îi reprezentăm”, a declarat Emil Dumitru.

    Acesta a adăugat că își dorește ca pe viitor fermierul român să nu mai primească subvenții din 2020 pe date statistice. ”(…) Da,sigur, Emil Dumitru rămâne fidel ideologiei lui de a fi în primul rând un bun coleg cu membrii noștri. Îmi place să cred că nu trebuie să le știe Emil Dumitru pe toate, ci Emil Dumitru trebuie să susțină interesele specifice, care vin ca inputuri dinspre asociațiile profesionale membre. Ar fi o greșeală ca eu să spun că le știu pe toate. Nu există, din punctul meu de vedere, o filozofie de construcție instituțională a Pro Agro pe un singur nume și eu cred că o echipă managerială poate fi mai puternică decât un singur nume. Pot să le promit că vor avea foarte mult de muncă cu mine, pentru că în 2019 România are o mare provocare cu viitoarea politică agricolă comună, în care asigură președinția Consiliului Europei și ar trebui ca fermierul român să nu mai primească subvenții din 2020 pe date statistice și să ne susținem cu tărie interesele specifice ale agriculturii României. Și aici vă rugăm ca Agrointeligența să vină alături de noi, să ne susțină în demersul nostru de a-i convinge pe factorii politici, cu rol în decizia statului român, să ne susțină specificitatea agriculturii noastre. Cred că Pro Agro, după alți doi ani de zile, va arăta, din punct de vedere organizatoric, mult mai solid și eu cred că am dat dovadă de maturitate, de eleganță și de transparență în modul în care am condus, dar în același timp, trebuie să înțeleagă toată lumea că nu există loc de echivoc și că cine se angajează să fie președinte la o astfel de federație atât de puternică, trebuie să își asume și rolul de a da cu pumnul în masă atunci când este cazul și de a critica foarte dur, pentru că am spus-o și o repet, suntem în egală măsură și prieteni și dușmani cu Ministerul Agriculturii și cu celelalte instituții cu care colaborăm. Dacă fac bine pentru fermieri, sunt prietenii noștri, dacă nu, sigur merită criticați, pentru că noi nu avem coloratură politică. Facem o singură politică, Politica agricolă comună”, a mai subliniat liderul Pro Agro.

    Vă reamintim că Emil Dumitru a fost reales astăzi, 9 iunie, pentru un nou mandat de președinte al Federației Naționale Pro Agro în cadrul Adunării Generale la care au luat parte reprezentanți ai celor 15 organizații membre. Dumitru a câștigat categoric în fața contracandidatului său, Florentin Bercu, care a avut doar 3 voturi, în timp ce actualul și noul președinte a primit 12 voturi.

    Reportaj la ferma lui Emil Dumitru din Chiselet, județul Călărași

    Citiți și:

    Cine este fermierul Emil Dumitru care a dovedit că ferma de familie face performanță!

    EMIL DUMITRU, REALES PREŞEDINTE AL FEDERAȚIEI NAȚIONALE PRO AGRO!


    Te-ar mai putea interesa

    Când se plantează roșiile în grădină – calendar Lege nouă: Obligație pentru toți conducătorii de tractoare Vremea de schimbă radical. Șefa ANM anunță ploi și temperaturi cu minus

    Ultimele știri

    Raport EFSA: Carnea de pasăre și ouăle produse în România sunt sigure pentru consum! John Enoiu, Naturevo – La ce să fie atenți fermierii după valul de ploi și temperaturi scăzute Adrian Pintea, MADR, anunț despre plata subvențiilor APIA