Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2018

EXCLUSIV! APIA plătește BANI ÎN PLUS LA SUBVENȚIE. Vezi NOILE CUANTUMURI pentru CRESCĂTORII DE ANIMALE!

Bani în plus pentru crescătorii de animale! APIA nu se dezice și menține același ritm de plăți. Astfel, agenția de plăți începe de astăzi, 16 iunie, să autorizeze la plată diferenţa rezultată ca urmare a stabilirii noilor cuantumuri pentru sprijinul cuplat în sectorul zootehnic, specia bovine, categoriile bivoliţe de lapte, taurine din rase de carne şi metişii acestora şi vaci de lapte – Campania 2016.

Având în vedere efectivul de animale eligibile rezultate în urma finalizării controalelor administrative şi la faţa locului au fost stabilite noi cuantumuri. Directorul general al APIA, Adrian Pintea, a anunțat astăzi în exclusivitate pentru Agrointeligența-www.agrointel.ro, care sunt sumele pe care le primesc în plus fermierii-crescători de animale.

Am început să plătim de astăzi tranșa a doua la Sprijinul Cuplat Zootehnic, aferentă Campaniei 2016. Avem la bivolițe: 25 de euro, ovine/caprine: 5 euro, taurine carne 71 euro și vaci lapte: 37 de euro”, a explicat șeful de la APIA.

Vă reamintim care au fost cuantumurile inițiale primite de fermieri pentru Campania 2016: 

  • SCZ Pentru vaca de lapte 732,87 euro cap de animal
  • SCZ pentru bivolițe 186,74 euro/cap de animal
  • SCZ pentru vaca de carne 690,61 euro/cap  de animal
  • SCZ pentru ovine și caprine – 27,06 euro/cap de animal

8 comentarii

    1. Așa cum se arată și în articol, calculele au fost refăcute după ce, la controale, au ieșit animale din eligibilitatea la SCZ. Acolo sunt condiții specifice de îndeplinit – înscrierea în registrul de rasă, COP etc. LA ANTZ se ia în calcul data de referință, deci nu sunt modificări la efectivele pentru care se fac plăți.

Scrie un comentariu