Prognoze meteo

ULTIMA ORĂ: SATE LUATE DE APE – UNDE AU LOVIT VIITURILE!

Cea mai lungă zi din an a adus nu numai temperaturi caniculare, dar și necaz mare în mai multe localități din România. În urma unor ploi torențiale în care au căzut cantități însemnate de apă, autoritățile din Apuseni informează că sunt mai multe sate și comune unde viiturile au produs pagube importante.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba, Alina Marescu, localităţile Sălciua şi Ponor din Munţii Apuseni sunt grav afectate de inundaţii.

Drumul judeţean 750C, între localităţile Sălciua şi Ponor, este impracticabil pe circa 4-5 kilometri, în vreme ce drumul comunal 130A între localităţile Sălciua şi Dumeşti este avariat.

De asemenea, drumul comunal spre Peştera Huda lui Papară din Munţii Apuseni este avariat, iar serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă intervin cu un buldoexcavator.

În localitatea Ponor, două drumuri comunale sunt colmatate şi avariate pe circa zece kilometri, iar drumul judeţean din localitatea Geogel s-a rupt pe circa 15-20 de metri.

Potrivit ISU Alba, localnicii pot să-l ocolească, pe marginea părţii carosabile, iar astfel nu au rămas izolaţi.

În localităţile Ponor şi Sălciua au fost inundate peste 40 de gospodării, iar localnicii au intervenit pentru evacuarea apei din case şi curţi. Inundaţiile s-au produs după ce a plouat torenţial mai multe ore, iar apa scursă de pe versanţi a intrat în casele oamenilor.

Pe lângă pompieri, în sprijinul oamenilor intervin şi administraţiile locale cu mai multe utilaje pentru deblocarea drumurilor inundate şi îndepărtarea aluviunilor.

Judeţul Alba se află sub avertizare cod galben de precipitaţii, fiind semnalate ploi puternice, intensificări ale vântului şi grindină.

Sursa: Mediafax


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


1 comentariu

Scrie un comentariu