Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2018

ULTIMA ORĂ. BANII ÎN CONTURI! CIFRELE LA ZI pentru PLATA SUBVENȚIILOR!

Plata la zi a subvențiilor! Directorul general al APIA, Adrian Pintea, îi anunță pe fermieri care sunt plățile la zi efectuate pentru Campania 2016.

Până la data de ieri, marți – 27 iunie, agenția de plăți transferase către fermieri suma de 2,579 miliarde euro, plăți finanțate  din Fondul European de Garantare Agricolă ( FEGA), Fondul European pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (FEADR) prin intermediul măsurilor delegate din cadrul PNDR 2014 – 2020 şi Bugetul Naţional (BN), a autorizat la plată pentru Campania 2016.

Banii care au ajuns până acum în conturile fermierilor, anunțați pentru Agrointeligența – www.agrointel.ro de către directorul general al APIA, Adrian Pintea. Oficialul informează că nivelul de plăți a depășit pragul de 2,5 miliarde de euro.

Iată ce sume s-au achitat fermierilor:

• Pentru formele de sprijin finanțate din Fondul European de Garantare Agricolă – FEGA (Schema de Plată Unică pe Suprafaţă, Plata Redistributivă, Plata pentru Practici Agricole Benefice pentru Climă şi Mediu, Plata pentru Tinerii Fermieri, Schema de Sprijin Cuplat în Sectorul Vegetal şi Sectorul Zootehnic, Schema Simplificată pentru Micii Fermieri), Măsuri de Piaţă şi Comerţ Exterior – 1,649 miliarde euro;
• Pentru formele de sprijin finanțate din Fondul European pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală – FEADR (Măsura 10 – Agro-mediu şi climă, Măsura 11- Agricultura ecologică, Măsura 13 – Plăţi pentru zone care se confruntă cu constrângeri naturale sau cu alte constrângeri specifice, Măsura 14 – Plăţi privind bunăstarea animalelor) – 484,54 milioane euro;
• Pentru formele de sprijin finanțate din Bugetul Naţional – BN (Ajutoare naţionale tranzitorii în sectorul vegetal, Ajutoare naţionale tranzitorii în sectorul zootehnic, Ajutoare de stat în sectorul creşterii animalelor, Ajutoare privind reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură, Renta viageră agricolă) – 445,34 milioane euro.

Vă reamintim că termenul legal pentru finalizarea tuturor plăților pentru Campania APIA 2016 este 30 iunie 2017.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


Scrie un comentariu