Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2018

EXCLUSIV! Cine sunt fermierii care SCAPĂ DE CONTROLUL APIA!

Fermierii care scapă anul acesta de controalele în ferme! Agenția de plăți extrage în această săptămână eșantionul de control pentru Campania 2017 iar fermierii care s-au aflat în acesta anii trecuți nu mai pică la control și în 2017! Anunțul a fost făcut de către directorul general al APIA, Adrian Pintea, în exclusivitate pentru Agrointeligența-www.agrointel.ro.

”A fost introdus și un criteriu de selecție la acei fermieri care au fost controlați în anii anteriori să nu mai fie controlați anul acesta. Dar frustrarea, să îi spun așa, a fermierilor a fost nu neapărat că sunt controlați ci că su automat ei au anumite decalaje la plată. Dar dacă finalizăm controalele în termen adică 1 iulie-1 octombrie, și cu siguranță așa va fi, atunci nu va mai exista niciun fel de problemă pentru plata avansului dacă fermierii au fost deja controlați”, a explicat șeful APIA pentru Agrointeligența-www.agrointel.ro.

Acesta a adăugat că în 2017 au fost actualizate reglementările pentru Campania 2017, privind selectarea eșantionului de control, conform legislației europene și naționale astfel încât la acest moment au fost stabilite criteriile și implementați factorii de risc privind selectarea fermierilor din anii anteriori care nu au avut nici o neconformitate.

”În cazul în care, prin metoda aleatorie se va selecta un fermier verificat anterior atunci prin procedura de control se pot folosi rezultatele din anul anterior dacă nu au fost modificări asupra cererii unice de plată și nici la fața locului pe parcelele declarate. Cu alte cuvinte, putem considera aceasta metodă ca o prioritizare din punct de vedere al controlului fără a avea un impact referitor la termenele de efectuare a plăților. Așadar considerăm că am luat măsurile optime pentru a veni în sprijinul fermierilor care fac parte din eșantionul de control”, a mai completat șeful agenției de plăți.

Până la finele acestei săptămâni APIA va extrage eșantionul de control pentru Campania 2017 astfel că directorul general al agenției de plăți, Adrian Pintea, a declarat pentru Agrointeligența – www.agrointel.ro și care sunt estimările privind eșantionul de producători agricoli care vor intra la control.

Având în vedere complexitatea metodologiei pentru selecţia eşantionului de control, precizăm că la această dată activitatea de eşantionare la controlul pe teren a cererilor unice de sprijin este în plină desfăşurare şi prin urmare încă nu putem să avansăm o cifra clară a numărului de fermieri ce vor fi controlaţi pe teren. Totuşi, precizăm că numărul de fermieri posibil a fi selectaţi la control, atât clasic cât şi prin teledetecţie, în anul 2017 este de circa 95.000. Suprafaţa propusă pentru controlul prin teledetecţie aferentă anului de cerere 2017 este de aproximativ 32.900 km2, zona de control fiind structurată pe 35 site (zone de control) distribuite pe întreaga suprafaţă a ţării”, ne-a declarat șeful APIA, Adrian Pintea.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


1 comentariu

  1. nu ne derajanja de loc daca suntem ,sau nu la control,daca banii sunt alocati penru toti odata! mai deranjant este faptul ca printre noi mai sunt evazionisti care mimeaza lucrarile agricole umple solele cu buruieni si sunt buni la plata ,nu au probleme la dosar! mult mai bine,ar fi ca subventiile sa fie,proportionale, functie de ce fermierul vinde pe piata sub orice forma,si asa mai departe….contribuie cu plus valoare pe piata din care are pretentie la plata subventiei!La noi mai sunt multi inca cei care vad suventia ca pe o pomana ,acordarta fara alte conditionari…

Scrie un comentariu