• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • CORNEL STROESCU, fermier: ”TIRURILE STRĂINILOR ne trec pe sub nas. CELE ROMÂNEȘTI SUNT TRASE PE DREAPTA!”

    Roxana Dobre -

    Reacții în lanț din partea fermierilor după ce Agrointeligența-www.agrointel.ro  a semnalat astăzi, 1 iulie, prin mesajul președintelui LAPAR, Laurențiu Baciu, că decizia Companiei de Drumuri de a interzice traficul camioanelor în zilele caniculare lovește direct în producătorii agricoli. Cornel Stroescu, fermier din Mehedinți, ne-a sesizat că tirurile străinilor, care tranzitează România, sunt lăsate să treacă în timp ce fermierii români sunt trași pe dreapta. 

    ”Noi încercăm să înțelegem măsurile impuse de autorități dar frustrarea apare în momentul în care lași tirurile străine să circule – din Turcia, Bulgaria, Spania și iar fermierii români sunt trași pe dreapta. Asta pentru că autorităților lor, cei de la Ambasade, se implică iar ale noastre nu. Chiar astăzi am trecut pe drumul național și o benă cu cereale era trasă pe dreapta, oprită de poliție, și coloane de tiruri de bulgari, care circulă pe zona noastră pe sud, mergeau fără nicio problemă, ne treceau pe sub nas. Adică dacă impui restricții, impui pentru toată lumea! Este inadmisibil ca noi să ne străduim pe căldurile acestea de iad să recoltăm și să ni se interzică transportul cerealelor. Mai ales că se anunță ploi iar o ploaie ar fi devastatoare peste grânele deja recoltate. Plus că dacă plouă, greu mai intri cu tirul în câmp. Vă spun, dacă vin ploile suntem distruși. Facem apel ca tirurile care transportă cereale să fie lăsate pe drumurile naționale iar celelalte tiruri să fie interzise. Și să se ia în calcul că transport de cereale înseamnă și mașina goală care vine de la descărcat spre încărcat. Să le interzică străinilor, nu nouă! Adică titurile de Bulgaria circulă pe drumul național Drobeta-Turnu Severin – Calafat fără nicio restricție. Mă sună fermierii foarte revoltați iar autoritățile locale ridică din umeri zic că nu pot face nimic. Vă repet, noi plătim rovinietă și taxe iar alții circulă fără nicio restricție”, a declarat astăzi, 1 iulie, Cristina Lungu în exclusivitate pentru Agrointeligența-www.agrointel.ro.

    Astăzi 1 iulie este a doua de zi în care Compania de Drumuri impune o astfel de restricții. Potrivit unui anunț postat pe site-ul www.cnadnr.ro, în urma avertizării de cod roşu şi portocaliu emis de Administraţia Naţională de Meteorologie, începând cu data de  1 iulie, între orele 10.00 – 21.00 vor fi introduse restricţii de circulaţie pentru autovehiculele cu o masă autorizată > 7,5 tone, pentru 27 de judeţe: Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Dolj, Olt, Argeş, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Dâmboviţa, Prahova, Braşov, Covasna, Buzău, Ialomiţa, Călăraşi, Constanţa, Tulcea, Brăila, Galaţi, Vrancea, Bacău, Vaslui, Neamţ, Iaşi, Suceava şi Botoşani.

    Atenție! Fac  excepţie următoarele categorii:

    Potrivit aceleiași surse, restricţionarea circulaţiei este necesară pentru protecţia sectoarelor de drum asfaltat pe care, din cauza temperaturilor ridicate din timpul zilei, se produc deformări majore ireversibile cu pierderea stabilităţii îmbrăcaminţii rutiere.

    Citiți și:

    EXCLUSIV! RECOLTE BLOCATE PE CÂMP! Laurențiu Baciu, LAPAR: CINE ÎI DESPĂGUBEȘTE PE FERMIERI?

    EXCLUSIV! CRISTIAN LUNGU, fermier: ”Am RECOLTA BLOCATĂ ÎN CÂMP. Am treierat 20 de hectare și NU POT TRANSPORTA NIMIC!”


    Te-ar mai putea interesa

    Abatorul familiei Gagea exportă carne de oaie în 13 țări: ”Vrem să producem Nuggets de miel” ANM a emis o alertă meteo de vijelii și averse torențiale în 18 județe până joi dimineață Furtuna Renata ajunge în România – sunt așteptate ploi, vijelii și temperaturi scăzute

    Ultimele știri

    Raport EFSA: Carnea de pasăre și ouăle produse în România sunt sigure pentru consum! John Enoiu, Naturevo – La ce să fie atenți fermierii după valul de ploi și temperaturi scăzute Adrian Pintea, MADR, anunț despre plata subvențiilor APIA